2026’Da AMD GPU’Larında Çökmeler Devam Eder mi?

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
26000
Dostlar selamlar sizlere bir şey danışacağım. RTX 5060ti 8gb gerçekten malzeme israfı bir gpu. 5060ti 16gb iyi denilebilecek bir gpu ama aralarındaki fiyat skalası fazla. Bütçem doğrultusunda 9060xt düşündüm ama AMD’nin hala wattman veya driver çökmeleri sorunları devam ediyor mu bilmiyorum. Aldığımda da bu tarz çökmelerle vs. Uğraşmak istemiyorum veya “bugünde çökmez inşallah” diye diken üstünde kalmak istemiyorum. 9060xt bazı oyunlarda örneğin CS2’de düşük performansı olduğu söyleniyor bu da ne ölçüde etki eder ilerleyen zamanda. Aramızda uzun dönem kullanıcılar var ise deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.

Dostlar selamlar sizlere bir şey danışacağım. RTX 5060ti 8gb gerçekten malzeme israfı bir gpu. 5060ti 16gb iyi denilebilecek bir gpu ama aralarındaki fiyat skalası fazla. Bütçem doğrultusunda 9060xt düşündüm ama AMD’nin hala wattman veya driver çökmeleri sorunları devam ediyor mu bilmiyorum. Aldığımda da bu tarz çökmelerle vs. Uğraşmak istemiyorum veya “bugünde çökmez inşallah” diye diken üstünde kalmak istemiyorum. 9060xt bazı oyunlarda örneğin CS2’de düşük performansı olduğu söyleniyor bu da ne ölçüde etki eder ilerleyen zamanda. Aramızda uzun dönem kullanıcılar var ise deneyimlerini paylaşırsa memnun olurum.
Sen 5060ti al kanka bas parayı al amd ile 3-5k için uğraşma sakın bulaşma

Sorunlar devam etmiyor demek yanlış olur. Nvidia kadar stabil değil kesinlikle. Rekabetçi oyunlarda Nvidia daha performanslı ve düşük gecikmeli

Eskisi kadar yok,büyük oranda çözüldü. Ama Nvidia daha stabil tabii ki. Biraz da şans işi . Bende de AMD ekran kartı var birkac küçük sorundan baska sorun yaşamadım. Onları da driver üzerinden kolayca hallettim. Bu arada 9060xt 16 gblik versiyon tercih edilebilir. 5-6 ay önce 18 k falandi

Nvidia ekran kartı kullanıcısı olarak nvidia ekran kartları özellikle 50 serisi daha sorunlu bence en az uğraşılmış seri olur

Bozuk işlemci, ram, bios ve işletim sistemlerinizdeki sorunları; AMD'ye mâl etmeyin. AMD'yi 2012 senesinden beri kullanıyorum.

Şu çökmeleri bir ben yaşamadım galiba.
tabii ki kullanılan sistemin kararlılığı önemli. Bende şu an kullandığım sisteme upgrade yapmayı düşünüyorum sıfırdan win 11 kurmam lazım kafamın rahat olması için bir de diğer bileşenlerle umarım iyi anlaşır.

Stabil bir sistemde hiç bir sorun yaşamazsın amd veya nvidia ile. Amd nin tek problemi sistemde en ufak sorun olduğunda sürücüyü çökertiyor. Kendi yaşadığım şeyi söyleyeyim ramimin teki bozulmuştu dota 2 oynarken sürücü çökmesi alıyordum sürekli. Dota çökerken de çok ilginç bir hata veriyordu hatayı araştırdım ram bozuk olduğunda verdiği bir hata imiş , garantiye gitti geldi taktım rami sorunsuz kullanmaya devam ettim. Kısaca sistemdeki herhangi bir parçada sorun olduğunda bile adrenalin buna tepki veriyor garip bir şekilde.

6-7 ay önce aldım bi 9060 xt ilk hafta nedense sadece bi pubg de siyah ekrana düştü birkaç kez. onun dışında 5 ay 3 hafta 0 sorun çıkardı

Yok rx500 ve önceki serinin oluşturduğu bir algı o da hassas oldukları için düzgün bir sistemde onlar da sorun olmuyor

9000 serisinde AMD bu sorunu çözdü. Biri daha stabil desem bu yine nvidia'dır ama fiyat farkını hak etmiyor. (Oyun için)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,234,680
Üyeler
201,547
Son üye
fenomentres700
Geri