Hocam Televizyonumda Sinyal Sıkıntısı Vart

Reaksiyon skoru
4
arkadaşlar iyi günler türksat 42.0 geçmesi sonucu televizyonumda sinyala ulaşamadım
tgsk ayarını yaptım sıfır kanal buldu dedi manuel arama yaptım internette yazan herşeyi denedim ama olmadı manuel ayar yaptığımda her kanalın olmadığı ve bazı hd kanalların kilitli olduğunu gördüm
başka transporterlarıda denedim fakat atıyorum birisinde trt varsa diğerine now yoktu diğerine now varsa öbüründe trt yoktu 2 gündür kafayı yicem çözümü varmı müşteri hizmetlerini arıyorum sesinizi alamadık diyip kapatıyorlar telefonu Marka Thomson 65inç qled bi televizyon

arkadaşlar iyi günler türksat 42.0 geçmesi sonucu televizyonumda sinyala ulaşamadım
tgsk ayarını yaptım sıfır kanal buldu dedi manuel arama yaptım internette yazan herşeyi denedim ama olmadı manuel ayar yaptığımda her kanalın olmadığı ve bazı hd kanalların kilitli olduğunu gördüm
başka transporterlarıda denedim fakat atıyorum birisinde trt varsa diğerine now yoktu diğerine now varsa öbüründe trt yoktu 2 gündür kafayı yicem çözümü varmı müşteri hizmetlerini arıyorum sesinizi alamadık diyip kapatıyorlar telefonu Marka Thomson 65inç qled bi televizyon

THOMSON 65QG5C14 65 inç

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ben buraya bakarak yaptım bütün hd kanalları buldu

aga benim tv kanal buluyor kapatınca açınca hepsini napcam çalışan televizyondu

ben buraya bakarak yaptım bütün hd kanalları buldu
şuan deniyorum bakalım nolacak

aga benim tv kanal buluyor kapatınca açınca hepsini napcam çalışan televizyondu
benimki hiç kanal bulmuyor

Hocam, 16 Ağustos'ta frekans değişti. (Gerçi geçenki Dünya Kupası'nda değilmişti zaten ama şu an tam geçiş mi ne yapmışlar.)

Önce uydu kısmından Türksat 4A yazanı seçeceksiniz. Bazı TV'lerde üzerine gelmeniz gerekiyor, bakın burası önemli: Bazı TV'lerde onu seçip yan kısımdaki frekans kısmına geçince olmuyor. Onun üzerine gelip sağ tuşa basıp yana geçmelisiniz.

12380 V 27500 (V = dikey pozisyon demek.)

Seçeceksiniz işte. Sonra bazı seçenekler var. En üstteki Universal olacak ve orada bir şey yazıyordu, hatırlamıyorum ama “LNB1” olanı seçeceksiniz. Altta bir yerde sinyal gücü yazıyordur zaten, oradan da gelip gelmediğini görebilirsiniz.

Neyse, sonra “TARA” kısmını, artık ne yazıyorsa onu seçeceksiniz. Sonra önünüze seçenekler çıkarsa sadece TV kanalları ve şifresiz kanallar diyeceksiniz. Eğer Tivibu, D-Smart vs. kullanıyorsanız, sonra taramayı başlat dediğinizde bulur.

Tabii kendi TV'me göre anlattım. Genel olarak TV'den TV'ye menü değişebilir ama genel mantık aynı.

Geri