Asus Dual RTX 4070 Super Hatası

Reaksiyon skoru
0
Merhaba iyi günler dilerim , Ben Vatan Computerdan 2024 yılında bilgisayarımı satın aldım özelliklerim ise şunlar: PSU 750W Corsair CX750 - ASUS DUAL RTX 4070 SUPER - İşlemci: AMD 7600X3D -RAM DDR5 GSKİLL32GB 6000MHZ- 2 1TB SSD lerim var durum bu şekilde fakat sistemi kurduktan 6 ay sonra patlak vermeye başladı. 2024 kasım aralığı olması lazım oyundayken bir anda monitörüm sinyal yok ,güç tasarruf moduna giriyor yazdı ve oyundayken sürücü çöktü fakat bilgisayar kasasında ışıklar klavye , mouse hatta discorddaki arkadaşlarımın sesi de geliyor sadece görüntü gidiyor. Bu sorun gittikçe sıklaşmaya devam etti 2025 Mayıs Haziranı gibi ondan sonra da ben Vatan aracılığıyla İstanbul ServisPointe gitti bekledim orda da bakımlarını yapıp yolladılar ondan sonra da aynı hata devam etti yaz , kış olan bir sorun bu kışın da ara ara oluyor ama havalar ısındığında daha çok bu problem baş göstermeye başlıyor oyunun ortasındayken ekran kartı çöküyor ve monitörün sinyali gidiyor. 2-3 kere de şu sorunu yaşadım bilgisayarı açarken ekran kartı güç kablosunda kırmızı bi ışık yanıyor ve bilgisayar açılmıyor fakat pc yi kapattıktan sonra düzeliyorda düzelmiyor da bir kere 6-7 saat açılmadığını hatırlıyorum bilgisayarın durum bundan ibaret aklınıza gelebilcek her şey güncel windows olsun , çipsetler , nivida , bios herşeyim sonuna kadar güncel bu sorundan dolayı Nvidia sürücülerini DDU ile güvenli modda 2-3 kere silip yükledim olmadı, Monitörümün Displayport kablosunu da değiştirdim o da fayda etmedi hatta psu kablosunu da değiştirdim yine sorun aynı, hani ben sorunu tam anlayamadım değerli arkadaşlar çünkü bu sorun 1 hafta bilgisayarı kullandığınızda yapmıyor fakat hiç ummadığınız anda bir anda darbeyi vuruyor veya bazı günlerde üst üste bu sorun yaşanıyor hani çok değişik bir sorun Anlaşılmayan sorun. Display port kablomu işlemciye taktığımda da sorun hiç çıkmıyor şimdi videolu şekilde de göstericem size. 8/19/20206 tarihinde de 2 kere üst üste kapanmalar yaşadım sabah 10 gibi açtım sigaraya gittim geldim monitör gitmiş sonra. Bilgisayar boştayken de ekran kartı gidiyor yükteyken de fark etmiyor kısacası dostlar. Bu sorundan dolayı da 2-3 kere formatlamışımdır Windows 11 imi temiz kurulumlarla beraber ama yine fayda yok. sfc scannow gibi cmd komutlarıyla da denedim onlar da pek bi işe yaramadı.

Videoları da ekledim:

Ekler

• pc sorun 2 .webp
    pc sorun 2 .webp
    49.2 KB · Hit: 21
Ben Psuyu daha 1 ay önce değiştirdim önceki psu da da aynıydı valla ustam
Güç kaynağı arızasıdır Corsair ile iletişime geçin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran kartı kabak gibi kırmızı ışık yakıyor. Ya güç kabloları temazsızlık yapıyor ya da ripple dalgalanması yüzünden kart kendini korumaya alıyor direkt.
Dediğiniz gibi Ripper dalgalanması oluyor veya güç temassızlığı da olabilir sanırım bir temazsızlık var muhtemelen bir ona bakıcam olmazsa

O tüketici heyetine başvurucam hiç çözülmezse teşekkür ederim fikriniz için 1 yıl garantisi kaldı olmazsa öyle yaparım dediğiniz gibi
Garantiye göndermişsin kaydın oldugu için sıkıntı yok thhye basvur. Garantin bitmiş olsa bile aynı sorun devam ettigi için destek alırsın

kırmızı ışık 12vhpwr sokete oturmayınca yakmıyor mu bu ? 5000 serisinde mi geldi o özellik

kırmızı ışık 12vhpwr sokete oturmayınca yakmıyor mu bu ? 5000 serisinde mi geldi o özellik
Güç arızasından yanıyor genelde. Ama psu değiştirmiş arkadaş hala aynı diyor

Güç arızasından yanıyor genelde. Ama psu değiştirmiş arkadaş hala aynı diyor
8 pinleri ters takmış olabilir mi bazı psular ekran kartı tarafı ile psu tarafını ayrı yapıyor.

8 pinleri ters takmış olabilir mi bazı psular ekran kartı tarafı ile psu tarafını ayrı yapıyor.
Olabilir zaten bu 8 pinlerden bıkkınlık geldi. 12 pine geceyim diye psu aldım onunda 12 pin kablosu bozuk geldi. 8 pinlere saldıracagım yakında

ben 3 senedir bu 12 pinleri kullanıyorum

Benim GTX 680'de bile vardı :D
Takıncada yeşil yanıyor devamlı ondan bahsetmiştim ben sanırım 5000de var

ASUS'ta genelde beyaz kırmızı oluyor, 680'de yeşildi.
4080super var bende ışık falan yanmıyor onda yeşil. geçen arkadaşa 5070 topladım yeşil yanıyordu soketin yanında bir led devamlı

4080super var bende ışık falan yanmıyor onda yeşil. geçen arkadaşa 5070 topladım yeşil yanıyordu soketin yanında bir led devamlı
Modelden modele değişiyor firmaya kalmış bir seçim.

Pinlere baktım şimdi doğru takılmış fakat o kabloda sorun olabilir kablosunu değişeyim ben onun olmazsa bi de öyle deneyim adaptörü var sanırım bide onu alıp deneyim olmazsa

Geri