Çözüldü✓ 66000 Bin TL Sistem Toplama

Eski SSD'mi de kullanacağım bu sistemde o sebeple 512GB yeterli geldi aslında.
İşlemciyi belki ikinci el bakabilirim, nakit olarak çıkabileceğim maksimum miktar o civarlarda.
Piyasaya ilk baktığımda aklımı kaybettim zaten. Özellikle ram fiyatları ne kadae kriz olursa olsun kesinlikle bu fiyatlarda olmamalı bence. Bütün parçalar en yüksek fiyatlandırmalarda gibi bu aralar. Bir de anakart fiyatlarına da zamlar gelecek diye duymuştum, doğruluk payı var mıdır?
Herşeye zam geliyor öyle diyeyim ama anakart fiyatları şuan makul seviyede diğer parçalara göre zam gelir kesinlikle yakın tarihte

2.el alabiliyorsan işlemciyi banko 2.el al ramide 2.el almanı çok çok öneririm çünkü gerçekten fiyat farkı güzel sıfır 12.5K iken 2.eli 8 9 falan ve ram aynı performansı aynı kolay kolay bozulacak bir parça değil param güvende gibi sistemlerle sorunsuzca sipariş geçebilirsin sistemden paranda güvende olur dolandırılmazsın kolay kolay burdan ordan gelen bütçeyi ekran kartına yatırıp kim bilir belki bir 9070 indirimi görüp girişebilirsin hem 5060 ti'dan hemde 9060xt'den de iyi olur

Herşeye zam geliyor öyle diyeyim ama anakart fiyatları şuan makul seviyede diğer parçalara göre zam gelir kesinlikle yakın tarihte

2.el alabiliyorsan işlemciyi banko 2.el al ramide 2.el almanı çok çok öneririm çünkü gerçekten fiyat farkı güzel sıfır 12.5K iken 2.eli 8 9 falan ve ram aynı performansı aynı kolay kolay bozulacak bir parça değil param güvende gibi sistemlerle sorunsuzca sipariş geçebilirsin sistemden paranda güvende olur dolandırılmazsın kolay kolay burdan ordan gelen bütçeyi ekran kartına yatırıp kim bilir belki bir 9070 indirimi görüp girişebilirsin hem 5060 ti'dan hemde 9060xt'den de iyi olur
O zaman bi süre beklemede kalmak gerek. Bu sürede diğer parçalara da zam gelmez umarım. Sonraki ay başında ikinci elden de toplayarak devam etme kararı aldım gibi duruyor şimdilik.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

dediğiniz fiyattan 10k daha ucuz sistemdeki psu yu satışa koyarsınız :D
Satış mantıklı ama bilemedim ya. Bunu bi süre düşünmem gerek sanırım 😅

@Cagdas5389 @Lowe 9060xt 16gb ile sistemi sipariş verdim. Topladığımda güncelleme atarım hocam. :) İkinci el piyasasına girmemeye karar verdim, bütün parçalar sıfır alındı. 512gb ssd, termal macun ve ekran kartı tutucu ile birlikte toplam 66k ödeme yaptım.

@Cagdas5389 @Lowe 9060xt 16gb ile sistemi sipariş verdim. Topladığımda güncelleme atarım hocam. :) İkinci el piyasasına girmemeye karar verdim, bütün parçalar sıfır alındı. 512gb ssd, termal macun ve ekran kartı tutucu ile birlikte toplam 66k ödeme yaptım.
hayırlı olsun hocam sorunsuz iyi günlerde kullanın

8gb ekran kartı akınmaz kafasında değilim ama 26k çok para , 2. El 6800xt alsam daha çok tatmin olurdum şahsen , tabi en iyi plan 2. El 9070xt çok fark olacak arada

Selamlar;

Uzun zamandır sistem toplamak istiyordum, malum sitelerden OEM paketleri bir süre inceledim ve en son kendime bir sistem toparladım. Aslında 66 bin TL'ye kadar yükselmek istemiyordum ama daha aşağısı çok zor toparlanıyor. Düşündüğüm sistem bu;
https://app.hb.biz/bKVC2AhQMfJI sizce fiyat yükseltmeden daha iyisiyle değiştirebileceğim ya da muadili parçalar var mıdır? (peşin fiyatına taksit yaptığı için Hepsiburada tercih etmek zorunda kaldım.)
Farklı OEM paket ya da parça önerilerine açığım. Eski M.2 SSD'mi de kullanmak istediğim için anakart 2xm2 olmalı.
O psu yerine raijintek cratos al çok daha iyi

52464.webp
Güncelleme için biraz geç kalmış olabilirim ama vakit bulamadım maalesef. Sistemi topladım, şuan çalışır durumda ve eski laptopumun windows kurulu haldeki ssd'sini kullanmama rağmen şimdiye kadar bi problem yaşamadım. Ancak kasa içerisinde yaşadığım bi kaç sorun var.
Birincisi işlemci soğutucusu şuan görselde üst kapağı yok çünkü üst kapağı olduğunda kasanın cam kapağı kapanmıyor (Sadece görselliği bi tık değişik duruyor onun dışında sorun değil bu konu). İkinci problem de soğutucudan ancak bu biraz önemli bir problem. Soğutucu kutusundan soğutucunun kendisi, amd ve intel için montaj parçaları ve küçük bi termal macun çıkıyor. Amd için olan parçalarda anakarta monte edilen dört vida yuvasından bi tanesi inteldeki yuvalarla aynıydı ve anakarttaki yuvaya oturmuyordu. Sanırım üretim hatası, internette bu konuda bi şikayet göremedim. Neyseki yuvayı bıçak vs ile birazcık genişlettiğimde anakartım üzerine oturdu ve montajını gerçekleştirdim. Genel olarak işlemcide en yüksek 75 dereceleri falan gördüm (boşta iken 50-55 derecede çalışıyor). Açıkçası çok sıkıntı olacak problemler yaşamadım hem montajda hem de oyunlarda vs ama şimdiki aklım olsa psu'yu kesinlikle tam modüler tercih ederdim. Kasa fiyatına göre çok şık ve minimal bu arada, fanları da gayet yeterli ve genel olarak baktığımda çok yüksek hızlara çıkıp da rahatsız edecek ses seviyelerine ulaşmıyorlar.
Sonuç olarak mutluyum 😅, hayatımda ilk kez bu kadar güçlü bi sisteme sahibim ve ilk kez kendi sistemimi topluyorum. Eski sistemlerim hep düşük seviyelerde kalıyordu, bi çok oyunu oynayamıyordum. Şimdi oynanması gereken çok fazla oyun birikmiş ancak ne eski hevesim var ne de zamanım (yaş 24 :/). Her şeye rağmen iyi ki bu sistemi toplamışım diyorum.

• Beğen
Reaksiyonlar: Lowe
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,699
Üyeler
202,690
Son üye
azrrrrrr
Geri