Öneri Araba Tavsiye (Acemi)

ağır hasar kayıtlı hocam araç birde şanlıurfada galeride kaput boyalı önden kazası var muhtemelen
Togg daha mantıklı gidip opel almak biraz mantıksız olur (Opel bu yahu)

Opel corsa nasıldır şekli güzel duruyor aslında. Ama togg a da bakacağım bütçem yeterse.

Elektrikli araba alınmaz. Evinde şarj istasyonu yoksa 2 haftada 1 şarj etmen hatta haftada 1 şarj etmen gerekir. Kışın kalorifer açarsın menzil azalır yazın klima açarsın menzil azalır. Evde şarj istasyonu yoksa elektrikli araba mantıksız

Sanayinin yolunu unutacağın otomatik honda toyotalara bakabilirsin

Merhaba, Ehliyeti yeni aldım daha trafiğe bile çıkmadım. İstabul'da yaşıyorum bizim burasıda dar sokaklar hep, Fatih tarafındayım. 1-1.3Milyon arası bütcem var. Sizce nasıl bir arabaya bakmalıyım? Havalimanına gidip geleceğim daha çok, orada çalışıyorum. Ailemin de arabası olmadığı için arabalar hakkında pek fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
Hocam klişedir ancak doğru yanları olan birşeydir, ilk araba sürmeyi öğrendiğiniz alışma sürecinde farkında olarak veya olmayarak birsürü şey öğreneceksiniz, mesela örneğin çukura tümseğe frenle girmemeyi, devirli kullanmayı, kör noktayı cartı curtu, ama ilk araç olarak diğer çoğu arkadaşın önerdiği araçları alırsanız emin olun bütçe olarak da mental olarak da sizi yoracaktır, benim görüşüm önce gidin 500-600 e temiz bir polo falan alın, arabayı sadece lafta değil de gerçekten anladığınız zaman model yükseltin, 500 e alıp 800 e faiz işletirsin (ytd) 500 e aldığın bi polonun stopunu vurursun ucuza yaptırırsın, çamurluğu kırarsın ucuza yaptırırsın veya mesela en basitinden araç hakimiyetini öğrenene kadar o lastiği milimi milimine yolda hissedene kadar vurursun çizersin kırarsın jantı ama sana koymaz, ancak şuan o bütçedeki bir arabanın jantı sürtsen 15 binlik olursun, yani bunlar sadece binde biri ve eğer ki yine de direkt daha pahalı bir araç tercih edersen yine saygı duyarım ancak dediğimi muhtemelen geç de olsa anlamış olursun

Merhaba, Ehliyeti yeni aldım daha trafiğe bile çıkmadım. İstabul'da yaşıyorum bizim burasıda dar sokaklar hep, Fatih tarafındayım. 1-1.3Milyon arası bütcem var. Sizce nasıl bir arabaya bakmalıyım? Havalimanına gidip geleceğim daha çok, orada çalışıyorum. Ailemin de arabası olmadığı için arabalar hakkında pek fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.
i20 veya clio iş görür

Araba pert kayıtlı
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1.0 e tsi olmayan düz tsi polo veya 1.0/ 1.3 tce clio bakabilirsin. 1.0 sce olmasın tce olsun mümkünse.

Hocam klişedir ancak doğru yanları olan birşeydir, ilk araba sürmeyi öğrendiğiniz alışma sürecinde farkında olarak veya olmayarak birsürü şey öğreneceksiniz, mesela örneğin çukura tümseğe frenle girmemeyi, devirli kullanmayı, kör noktayı cartı curtu, ama ilk araç olarak diğer çoğu arkadaşın önerdiği araçları alırsanız emin olun bütçe olarak da mental olarak da sizi yoracaktır, benim görüşüm önce gidin 500-600 e temiz bir polo falan alın, arabayı sadece lafta değil de gerçekten anladığınız zaman model yükseltin, 500 e alıp 800 e faiz işletirsin (ytd) 500 e aldığın bi polonun stopunu vurursun ucuza yaptırırsın, çamurluğu kırarsın ucuza yaptırırsın veya mesela en basitinden araç hakimiyetini öğrenene kadar o lastiği milimi milimine yolda hissedene kadar vurursun çizersin kırarsın jantı ama sana koymaz, ancak şuan o bütçedeki bir arabanın jantı sürtsen 15 binlik olursun, yani bunlar sadece binde biri ve eğer ki yine de direkt daha pahalı bir araç tercih edersen yine saygı duyarım ancak dediğimi muhtemelen geç de olsa anlamış olursun
Araba sürmeyi o tarz arabalarda öğrenmek lazım kendimce. Yeni arabalar araba değil ki oyuncak gibi herseyi kendi yapıyor.

Opel corsa nasıldır şekli güzel duruyor aslında. Ama togg a da bakacağım bütçem yeterse.
O fiyatlarda hic togg bakma gerek yok

Araba pert kayıtlı

1.0 e tsi olmayan düz tsi polo veya 1.0/ 1.3 tce clio bakabilirsin. 1.0 sce olmasın tce olsun mümkünse.

Araba sürmeyi o tarz arabalarda öğrenmek lazım kendimce. Yeni arabalar araba değil ki oyuncak gibi herseyi kendi yapıyor.

Evet hocam mesela 10 yaşında 1.9tdi caddy ile öğrendim, 13 yaşında lineaya geçtim 17 yaşında connecte geçtim, 20 de şuan elimin altında 2 logan 1 kangoo 1 connect 1 doblo 1 şahin var ama hala ben bile yeri geliyor kaza yapıyorum, yeri geliyor jantı sürtüyorum, yeri geliyor aynayı tıklatıyorum veya ön tamponu falan kaldırıma takıyorum, sadece öğrenmek içini de geçtim, o paralara alınacak bir araba özellikle acemi ellerde umarım olmaz ancak belki yarı yarıya değer kaybı yaşayacak, allah korusun mesela ama belki gidecek virajda debriyaj fren yapacak perte çıkacak gibi gibi.

turbolu motora sahip hatchback herhangibir araba olur
polo, clio, i20
yeterki yağını suyunu eksik etme.

Evet hocam mesela 10 yaşında 1.9tdi caddy ile öğrendim, 13 yaşında lineaya geçtim 17 yaşında connecte geçtim, 20 de şuan elimin altında 2 logan 1 kangoo 1 connect 1 doblo 1 şahin var ama hala ben bile yeri geliyor kaza yapıyorum, yeri geliyor jantı sürtüyorum, yeri geliyor aynayı tıklatıyorum veya ön tamponu falan kaldırıma takıyorum, sadece öğrenmek içini de geçtim, o paralara alınacak bir araba özellikle acemi ellerde umarım olmaz ancak belki yarı yarıya değer kaybı yaşayacak, allah korusun mesela ama belki gidecek virajda debriyaj fren yapacak perte çıkacak gibi gibi.
Valla buraya atılan arabalara bakarsan felegin cemberinden gecmis zaten. 1400 e 18k km de togg var sadece kaput boyalı ama pert kayıtlı😂 hatay mı şanlıurfa mı neydi araba yeniden üretilmistir orda. Acemiler acemiliğini acemi arabasında atsın abi gerek yok bu tarz oyuncaklara.

Küçük araba isteyen ve acemi birisine togg önermek nasıl bir mantıktır anlamadım.Toggdan uzak durun.Halen oturmamış bir araba.Size tavsiyem suzuki swiftlere bakmanız.Hem ufak bir araba olduğundan her yere kolaylıkla park edersiniz hem de sizin hatalı kullanımlarınızı,bakımsızlığınızı tolere edebilecek kadar sıkıntısız bir araba.Honda city de olabilirdi ancak o biraz daha uzun bir araba.Togg önerenden sonra honda city önermek pek de mantıksız gelmiyor açıkçası.

Araba pert kayıtlı

İlk arabasında 1.3 tce vermeyin. Termostattan bi gümler acemi fark etmez motor suyu komple devirdaimden boşalır yolda kalır hararet yapıp bir sürü talihsizlik açar

Ben arabamın kaputunu çok nadir kontrol ediyorum 1 yıldır. 2-3 gün önce sırf şöyle bi açayım bakayım dedim ne göreyim? Krank kasnağının koruma kauçuğu kasnak v kayışıyla öndeki traversin arasına düşmüş 😯 kasnak dönüyor ve kauçuğa sürter şeklinde gördüm. Kauçuk bi yere de düşmemiş devrilmemiş

Ben o düşük haliyle belki kaç kere kickdown yapıp gazladım kasnağa sürte sürte kauçuk yerinden fırlayıp v kayışına girse veya başka bişey olsa motor kitleyecekti

Hemen 1200 deviri geçmeden sanayinin yolunu tutup 20 dakikada geri takdırdım. Çıraklar “abi iyi fark etmişsin normal insan fark edemez onu kayışın araya girse çok büyük sıkıntı alternatörün kafayı kopartırdın araba direksiyon desteğini keserdi” dedi 😅

Çünkü gündüz gözüyle bakınca bile eğilip bakmadığın sürece görebileceğin bişey değildi

Velhasıl ilk arabada 1.3 tce termostat ve devirdaimden sürprizler açıp arkadaşı arabadan soğutabilir

Arkadaşa ilk arabada togg öneren vs olmuş. Napıyosunuz Allah aşkına otomatik herşeyi yapıyor diye iyi o zaman s63 de verin ondada binlerce güvenlik donanımı var istesede kaza yapamaz arabayı saptıramaz ? 🤔 ilk arabada ne togg u ne suvisi Allah aşkına 😄 sürtmediği yer kontrol edemediği yerler olacak.

İlk araba her zaman hatchback veya küçük sedanla başlanılır arabanın gidişine virajına limitlerine bakılır ve araba tecrübesi öğrenilir. park manevraları ve park kabiliyeti iyileştirilir. Ondan sonra artık 3-4 sene sonra neye geçecekse geçilir

• Beğen
Reaksiyonlar: luse
clio

Geri