Ofis + Oyun İçin 70-80k Bandında PC Önerisi

Aikmy^

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
203
Bütçe
80000
Ofis işlerini halledip,BioWin,AutoCAD PLant 3D gibi uygulamarı kullanabilecek , oyun oynarken de uzun soluklu bir süre beni idare edecek 2-3 yıl sonrasında upragde edebileceğim bir sistem önerisi istiyorum. Parçalar ayrı ayrı da olabilir önerebildiğiniz OEM paketlerden de olabilir.

Upgrade için amd işlemci almanız gerek ama anakartı da yükseltirim diyorsanız kendi kullandığım 270k+ işlemciyi önerebilirim, fiyatına göre performansı muazzam. Fiyatı bu bütçede pahalı gelebilir bunun kardeşi 250k+'da benzer f/p sunuyor diye biliyorum. Uygun fiyatlı amd işlemciler çoklu çekirdek performansında karşılaştırılamayacak kadar düşük 9700x en düşük tercihiniz olmalı. Anakart olarak tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçim yapmanız en doğrusu olacaktır, bu bütçede ihtiyacınız olmayan özelliklere ekstra para dökmeyin. Ekran kartı olarak nvidia 5000 serisinden bütçenizi yettirebildiğinizi alın. Soğutucu olarak ortalama bir çift kule hava soğutma işlemcinizi soğutacaktır. Kasa olarak görünüşünü beğendiğiniz ve diğer parçaların sığdığı herhangi bir kasayı alabilirsiniz. Güç kaynağı olarak buradan B-B+ tier bir güç kaynağı seçip alabilirsiniz. Terimlerde boğulmanıza gerek yok tier seviyesine ve açıklamasına bakarak seçebilirsiniz. Ram olarak 1x24 alın sonra yükseltirsiniz.

Upgrade için amd işlemci almanız gerek ama anakartı da yükseltirim diyorsanız kendi kullandığım 270k+ işlemciyi önerebilirim, fiyatına göre performansı muazzam. Fiyatı bu bütçede pahalı gelebilir bunun kardeşi 250k+'da benzer f/p sunuyor diye biliyorum. Uygun fiyatlı amd işlemciler çoklu çekirdek performansında karşılaştırılamayacak kadar düşük 9700x en düşük tercihiniz olmalı. Anakart olarak tamamen ihtiyaçlarınıza yönelik bir seçim yapmanız en doğrusu olacaktır, bu bütçede ihtiyacınız olmayan özelliklere ekstra para dökmeyin. Ekran kartı olarak nvidia 5000 serisinden bütçenizi yettirebildiğinizi alın. Soğutucu olarak ortalama bir çift kule hava soğutma işlemcinizi soğutacaktır. Kasa olarak görünüşünü beğendiğiniz ve diğer parçaların sığdığı herhangi bir kasayı alabilirsiniz. Güç kaynağı olarak buradan B-B+ tier bir güç kaynağı seçip alabilirsiniz. Terimlerde boğulmanıza gerek yok tier seviyesine ve açıklamasına bakarak seçebilirsiniz. Ram olarak 1x24 alın sonra yükseltirsiniz.
İşlemci olarak amd tabanlı bir sistem toplamayı düşünüyorum intele karşı önyargım var şu zamana kadar da amd işlemci kullandım ve beni yarıyolda bırakmadı. Sistemim 8 seneyi buluyor o yüzden bu sistemi upgradelemek yerine yeni sistem almayı düşündüm ben 9700xi duymuştum fakat forumda çok fazla 7800x3d işlemcisi de dönüyor hangisi daha f/p ve performans açısından uygun olur sizce?

9700x bildiğim kadarıyla 9000 serisinde çoklu çekirdek performansında ölmeyen en ucuz işlemci. Çoklu çekirdek performansında ölmeyen herhangi bir işlemci alabilirsiniz. Çoklu çekirdek performansında 270k+ 9950x3d ile kafa kafaya yer yer geçtiği de oluyor f/p olarak intel bu işlemcileri mükemmel yapmış ancak bu sokete çıkacak son işlemcilerdi kendileri.

Geri