Makine Mühendisliği İçin Laptop Önerisi

Okuyorken arkadaşlarda excalibur monster vardı, kütüphanede uçak misali çalışıyorlardı. Ben o zamanda başka bir omen kullanıyordum hiç öyle dertlerim yoktu
Kasaya göre değişir casper clevo kasa kullanıyor onda zaten ısınma sorunu mevcut hatta mux sw bile yoktu eskiden. Monsterında bazı abra modelleri clevoydu bir kaç sene onceye kadar yani aynı durum onun icinde gecerli. Her yabancı marka 10/10 değil çok kötü olanları da var msi ın bile. Gamegaraj monster vs bunların tongfang kasası alınır. Diğer markaların en üst seviye rog/raidr vs haric diğer laptoplarının cogundan iyidir.

şimdi makine mühendisliği lisans diplomamı ve yüksek lisans öğrenci belgemi yükleyeceğim bakacağız bilgi durumuma... 5 yıldır ansys,nx, solid aktif kullanıyorum. TEI de çalıştığım dönemde bilgisayarda i7 13700K vardı sadece ekran kartı komple yoktu... ANSYS'de modüller açılırken mesela fluent soruyor sana kaç çekirdek kullanayım diye. navier stokes dediğimiz denklemleri çözüyor, ne kadar çok çekirdek olrusa işi o kadar bölyür ve daha hızlı sonuç alıyorsun. işin süresine göre ram'de tutuyor ram yetersiz gelirse ssd yazmaya(daha doğrusu sık sık save almaya başlıyor) bu da iş süresini uzatıyor. Solidde ram az olursa model direk açılmaz kasar.
Yani işlemci ve ram kritik. Mühendislikte render modülleri çok az alınır. alınan render'da da mesh sayısı yüksek olmadığı için 5050 bile rahat rahat iş görür.
Çok detaylı cevap olmuş teşekkür ederim. Tavsiye edebileceğiniz bir laptop var mıdır bende kendim anladığım şekilde bakıcam.

şimdi makine mühendisliği lisans diplomamı ve yüksek lisans öğrenci belgemi yükleyeceğim bakacağız bilgi durumuma... 5 yıldır ansys,nx, solid aktif kullanıyorum. TEI de çalıştığım dönemde bilgisayarda i7 13700K vardı sadece ekran kartı komple yoktu... ANSYS'de modüller açılırken mesela fluent soruyor sana kaç çekirdek kullanayım diye. navier stokes dediğimiz denklemleri çözüyor, ne kadar çok çekirdek olrusa işi o kadar bölyür ve daha hızlı sonuç alıyorsun. işin süresine göre ram'de tutuyor ram yetersiz gelirse ssd yazmaya(daha doğrusu sık sık save almaya başlıyor) bu da iş süresini uzatıyor. Solidde ram az olursa model direk açılmaz kasar.
Yani işlemci ve ram kritik. Mühendislikte render modülleri çok az alınır. alınan render'da da mesh sayısı yüksek olmadığı için 5050 bile rahat rahat iş görür.
hocam sizi yakalamışken konudan bağımsız bende makine 1.sınıfa başlayacağm bu sene veya ileride kesinlikle yap ya da yapmda diyebileceğiniz şeyler var mı

Markayı ilk defa duyuyorum arkadaş gibi bende makine mühendisliği için Bilgisayar bakıyorim özellikleri güzel ama herhangi bir sorun karşısında iletişime gecebilecegim bir marka mi veya müşteri tarafından nasıl bir imajı var bu markanın bilgisayarı zorladığında ısınma sorunları Yaşar mi kronikKeri vs vs var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,772
Üyeler
202,955
Son üye
samet58
Geri