9070xt 16 GB Hakkında Yardım

RX 550 - RX 6600 XT - RX 6700 - RX 6700 XT kartlarını 4 yıl kullandım. 1 yıldır da AsRock RX 9070 XT Steel Legend kullanıyorum. 5 yıldır AMD kart kullanıyorum totalde. Herhangi bir sıkıntılı durum yaşamadım.
Biraz şans işi sanırım. Eski bileşenlerin sürücülerinin kalıntılarının çakışmasıyla hatalar verebilir. Temiz bir kurulum yapmak lazım. yeni gelen sürücüyü yüklemeden önce de sıkıntı çıkarıyor mu araştırıp öyle güncellemek lazım :)

9070XT Yİ UZUN SÜRE KULLANAN VARMI VARSA BİLGİLENDİRİRSE SEVİNİRİM
BEN 2K OYUN İÇİN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM
FAKAT DRİVER SORUNU FALAN OLUR MU KARARSIZIM
HİÇ AMD KULLANMADIM ŞİMDİYE KADAR
KRONİK SORUNLARI FALAN VAR MI
ÇOĞUNLUKLA FPS OYUNLARI OYNARIM AMA ARADA HİKAYELİ FALAN DA GİRERİM
UZUN VADEDE SIKINTI ÇIKARTIR MI
AMD ekran kartlarında artık öyle sorunlar olmuyor
RX 580 kullanıcısı olarak yaşadığım sorunlar macun değiştirmememden bakımsızlıktan ve windows ayarlarından kaynaklı oldu
bunların haricinde herhangi bir sıkıntı yaşamadım hiçbir zamanda sıkıntı vermedi heleki rx 7000 ve 9000 serilerinde artık sorun çıkacağını hiç zannetmiyorum çoğuda donanım uyuşmazlığı yanlış parça seçiminden kaynaklı oluyor
NOT : amd ekran kartları genellikle lol ve valorantda sıkıntı çıkarabiliyor ve oyun çökebiliyor oda vanguardın sisteme müdahele etmesinden kaynaklı olabiliyor

Abi senin ismin DünyaYokEdici'si. Başına bir iş gelirse yok edersin AMD'yi 😁

YT’de araştır, bu konular fazlasıyla açıldı. 2013’ten beri AMD serisini kullanıyorum, bir sorun yaşamadım. Kısaca, yeni sürüm çıktığı anda oto güncelleme, AMD Cleanup Utility ile sil, sıfırdan yeni sürümü kur; hiçbir zaman sorun yaşamazsın.

her hafta şu onu açılıyor mille rx400-500-5000deki sorunları hala var sanıyor ona sinirleniyorum
7700xt de bile sorun yaşamıştım ben. Amd de sorun yaşama ihtimalin, nvidia göre oldukça yüksek. 9xxx serisinde umarım çözülmüştür ama 7xxx 6xxx falan hepsi sorunlu. hepsi derken denk gelirse ugraştırır

7700xt de bile sorun yaşamıştım ben. Amd de sorun yaşama ihtimalin, nvidia göre oldukça yüksek. 9xxx serisinde umarım çözülmüştür ama 7xxx 6xxx falan hepsi sorunlu. hepsi derken denk gelirse ugraştırır
:d 14 sayfa açtığım konu var 1 tanesi amd ile ilgili değil ama 1 sayfası 2060s-3060tim ile ilgili

Hayır kartta bir problem yok ama oyunları rezil optimizasyonla çıkardıkları için artık bazı oyunlarda sorun yaşayabilirsin alan wake 2 elden ring silent hill 2 gibi ama o da karttan değil oyundan

Kullanıyorum 9000 serisini komple denedim sorun yaşamadım 1 tane bile he şunu iddia etmiyorum sende al kesin yaşamazsın asla diyemem olur ya parçalardan başka şeylerden vs sorun çıkartır bilemem nvidia içinde geçerli mesela bu

Kullanıyorum 9000 serisini komple denedim sorun yaşamadım 1 tane bile he şunu iddia etmiyorum sende al kesin yaşamazsın asla diyemem olur ya parçalardan başka şeylerden vs sorun çıkartır bilemem nvidia içinde geçerli mesela bu
Her üründe problem yaşanır önemli olan ne kadar sattığı ve satış/problem oranı

Her üründe problem yaşanır önemli olan ne kadar sattığı ve satış/problem oranı
Ben Rx570-3060-3060ti-3080ti-4060-4060ti-4070super-4080-7900xtx-intel arc b580-9060xt-9070-9070xt bir çok kart kullandım hiç birinde sorun yaşamadım mesela ama 3060 da yaşamıştım driver sorunu oyunlardan atma vs kendim temiz bir format ve driver kurulumu sonrası durumu ortadan kaldırmıştım hazır sistemde gelmişti mesela kuranlar eksik yanlış kurmuş muhtemelen. AMD ye karşı ön yargım vardı ekran kartı konusunda 7900xtx ve 9000 serisini bir denedim kaymak gibi akıyor . Nvidia 5000 serisini hiç nasip olmadı alacaktım fiyatları uçtu almadım aşağı yukarı aynı performansı veren 9070 xt daha mantıklıydı bana göre her zaman . Valla bendemi bal var bilemem de bilgisayar bileşen ve ekipmanlarında 1 kez olsun kötü bir deneyim yaşamadım. Ne kargolarla nede platformlarla. Maşallah kaymak gibi yağ gibi akıyor. Ne alıyorsam tertemiz nazar değmesin her kullanıcıda inşallah böyle güzel deneyimler yaşar.

Son düzenleme:
AMD' nin eski serilerini ve sorunları bir kenara bırakıp güncel 9000 serisine bakınca sunduğu f/p oranına göre kayda değer pek bir problemi yok bence. Forum tavsiyesiyle 5060ti 8gb almak yerine 9060xt 16 gb aldım ve neredeyse hiç sorun yaşamadım, alalı hemen hemen 1 yıl oluyor. İdarelik alır yaza doğru değiştiririm dediğim kartı daha da kullanmayı düşünüyorum. DLSS kadar olmasa da FSR da çok başarılı bir hale geldi.

Arkadaşlar gerekli cevapları vermiş kafanda belirli şeyler olmuştur :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,699
Üyeler
202,690
Son üye
azrrrrrr
Geri