82.000 TL'ye R5 7500x3d & RTX 5070 Sistem Almak Mantıklı mı?

Alucardll

80+
Katılım
16 Ağustos 2025
Mesajlar
45
Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar, Tebilon PCH Core V6 OEM sistemini yaklaşık 82 bin TL’ye aldım, ancak açıkçası hala içim rahat değil. Siparişi şu an iptal edebiliyorum. Bu yüzden son kez fikirlerinizi almak istiyorum.

Sistem şu şekilde:

• Ryzen 5 7500X3D
• Gigabyte RTX 5070 Gaming OC 12 GB
• Gigabyte B850M Force Wi-Fi 6E
• Corsair Vengeance 16 GB DDR5 6000 MHz CL36
• MSI Spatium M450 1 TB
• Corsair 3500X + RM850e 850W 80+ Gold
• Antec A450

Elimde zaten kaliteli bir CPU hava soğutucusu olduğu için Antec A450’yi kullanmayacağım.

Aslında başlangıçta RTX 5060 Ti 16 GB bir sistem almayı veya YouTuber'ların çıkaracağı yeni OEM sistemleri beklemeyi düşünüyordum. Ancak son dönemde peş peşe gelen zamlar nedeniyle fiyatların daha da artmasından endişelendim. Açıkçası 82 bin TL bu sistem için bana hala inanılmaz yüksek bir rakam gibi geliyor. Fakat beklerken fiyatların daha da yükselmesinden ve aynı bütçeyle daha kötü bir sistem almak zorunda kalmaktan çekindiğim için satın alma kararı verdim.

Facebook'taki arkadaşlarla parçaları tek tek araştırdık. Yaklaşık 82 bin TL bütçede, özellikle marka ve parça kalitesinden ödün vermeden bundan daha dengeli bir kombinasyon bulamadık.

Örneğin Ryzen 7 7800X3D ile daha güçlü bir sistem kurulabilirdi. Ancak bu durumda PSU, anakart veya diğer parçalarda marka ve kalite açısından içime sinmeyen seçeneklere yönelmek gerekiyordu. Ben özellikle marka güvenilirliğine ve parça kalitesine önem veriyorum. PSU gibi kritik bileşenlerde sırf daha güçlü bir işlemci kullanmak için kaliteden ödün vermek istemiyorum.

Ekran kartında da özellikle NVIDIA tercih ettik. CUDA çekirdekleri, NVIDIA'nın yazılım ekosistemi ve AI tarafındaki desteği benim için önemli.

Sizce 82 bin TL’ye Tebilon PCH Core V6 almak doğru bir tercih mi oldu?

Yoksa siparişi iptal edip YouTuber'ların çıkaracağı yeni OEM sistemleri veya daha uygun fiyatlı alternatifleri beklemek mi daha mantıklı olurdu?

Özellikle uzun ömürlülük, parça kalitesi, marka güvenilirliği, fiyat/performans ve sistemin genel dengesi açısından değerlendirirseniz sevinirim. Siz olsanız bu sistemi tutar mıydınız, yoksa iptal edip bekler miydiniz?

1787433450028.webp
 
32gb ram olup 90bin olsa alınırdı bence ama bu sisteme cl36lı 16gb ram yazık olur bence
 
Yapıştır ,gitsin Fiat iyi. Tek tek topla bakalım kaça çıkıyor.

7500X3D, 7850X3D 'NİN ENSESİNDE Bİ İŞLEMCİ. Oyunda ,9700X 'in bile bi kaç tık önünde.
 
32gb ram olup 90bin olsa alınırdı bence ama bu sisteme cl36lı 16gb ram yazık olur bence
Bu fiyat bandında hocam pek sistem bulamadık. Güvenilir markaya çok önem vermediğimizden GameGaraj sitesinde alternatifler vardı ama ekran kartları giriş seviyesi kalıyordu, güç kaynağı gibi diğer bileşenler de güven vermiyordu. Bu yüzden bu sistemi tercih ettik ama ne kadar doğru emin değilim. Donanım hakkında o kadarda bilgim yok
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapıştır ,gitsin Fiat iyi. Tek tek topla bakalım kaça çıkıyor.

7500X3D, 7850X3D 'NİN ENSESİNDE Bİ İŞLEMCİ. Oyunda ,9700X 'in bile bi kaç tık önünde.
Hocam, Akakçe’den parçaları tek tek topladığımda toplam fiyat 97.163 TL çıkıyor. Ama satıcıların güvenilirliğini tek tek kontrol etmedim. Güvenilir ve bilinen yerlerden almak istersek fiyat biraz daha yüksek çıkabilir. Gerçi tek tek siteleri de dolaşıp fiyatları karşılaştırırsak daha uyguna bulma ihtimalimiz de var. Yüzeysel bakınca böyle çıktı hocam
 
Son düzenleme:
bu fiyata kendim daha iyisini toplardim
Hocam olabilir, ben de tek tek baktığımda bu bütçede içime sinen bir kombinasyon bulamadım. Eğer topladığınız bir sistem varsa parçaları paylaşabilir misiniz? Ben de değerlendirmek isterim, sonuçta hala siparişi iptal edebilme imkanım var.
 
Tektek toplamak hayli stresli oluyor. Beklediğin parça uygun bir fiyata bile gelse, al satçılardan sana sıra gelmiyor. Bende sistem topluyorum. Bir süredir fırsat kovalıyorum. Seninde bahsettiğin gibi beklerken parçaların sürekli fiyatları artıyor. Sistem içine sindiyse almanı tavsiye ederim.
 
Geri
Top