Öneri I9 14900k İslemcimi Sogutamıyorum Sıvı Sogutma Önerisi Lazım Cok Saglam

Zaroaga

80+
Katılım
21 Temmuz 2024
Mesajlar
31
Reaksiyon skoru
3
Sıvı sogutma lazım suanki sıvı sogutmam corsair h150 350mm ama bosta bile suan 100 dereceler cıkıyor bi süre pc acık kalınca i9 14900k islemcim 100 dereceyi gecmiyor ama yani bilmiyorum internette testlerini izledim oyunda filan 75-80 dereceleri görüyor hangi sıvı sogutmayı alırsam o dereceleri gorurum bende tam yükte
 
Arctic Liquid Freezer III aynı işlemciye sahibim sığıyorsa alabilirsin
 
Hangi oyunda denememi istiyorsun deneyeyim boşta 30-40 arası
 
bi kere boşta 100 derecelere çıkıyorsa soğutman arızalı. Orta halli ya da bütcene göre kaliteli herhangi bi 360 sıvı soğutma işini görür lakin sadece oyun oynuyosan çift kule soğutucular bile işini görür. Sadece tam yükte çift kule işlemciler yetersiz kalabilir. Oyunlar hiçbi zaman İşlemciyi tam yüke sokamaz. Bir tek Star citizen istisna ama ilerki güncellemelerde yükü ekran kartına yollayacaklarını söylüyolar. 285k işlemcimi MSI'ın 360lık orta halli bi sıvı soğutucusuyla kullanıyorum ve Cooler Master'ın yeni V8 3DHP modeline geçmeyi düşünüyorum. Sıvı soğutma yetmediği için değil ama bana bi çift kule kadar uzun ömürlü olacakmış gibi gelmiyo. Diğer yandan kasaya 3 tane fazladan egzos fanı ekleyebilirim böylece.
 
Son düzenleme:
Geçmiş olsun soğutucun naneyi yemiş, kasana sığarsa ARCTIC LF3 360/420 öneririm.
 
bunlara bende 420 öneririm hiç riske girmeye gerek yok ama tepeye 420 alan kasa bulmak mesele
 
İmzamda gözüken soğutmayı alabilirsin Lian Li Hydro-Shift II 360mm fansız hali 5k ya incehesap üzerinden satılıyor sonrasında linkde paylaştığım fanlar ile kullanırsan çok iyi soğutma elde etmiş olursunuz. Bendeki soğutucu OCCT testinde 220w civarında 95 derecede tutabiliyor ve ya 190w değerinde 80 derecede tutabiliyor. Toplam size 5k+3k ile 8k bir fiyat çıkacaktır ama bu forumda dahil olmak üzere çoğu forumda Arctic Liquid 420mm den daha iyi performans verdiğini gördüm.
 
bunlara bende 420 öneririm hiç riske girmeye gerek yok ama tepeye 420 alan kasa bulmak mesele
Ben uzay montaj kullanıyorum. 2-3 haftada bir temizliklerini yapıytorum sistemin. 12700kf var 5.3ghz p 4.2ghz e kullanıyorum. Oyunlarda 60 dereceyi geçmiyor ki ayrıca pubg sıcaklıkları ayrıca ekran kartından dolayı 60 dereceleri görüyor. (2060super) 5060ti yada 5070 olsa o sıcaklıkları bile görmeyeceğim ets de 42-45 derece arası işlemci sıcaklığı. 420mm var ama bende.
 
Güç limiti koyup deneyin. 420mm de alsanız 85 dereceyi çok rahat geçiyor o işlemci çünkü 400W'tan fazla güç çekiyor.
 
Geri
Top