Çözüldü✓ 1 Sene Olmadan Laptop Umun Disk Sağlığı Düştü

BA_LIK

80+
Reaksiyon skoru
0
Yaklaşık 1 sene öncesinde ilk staj maaşım bağlandığı gibi Lenovo loq AIX9 modelini almıştım şuana kadar gayet memnundum hiçbir problemi yoktu ısınma fan sesi v.s. Ancak birkaç gün önce bilgisayarımda gözle görülür bir yavaşlık sezdim pcmde 1+1 yani 2 tb olarak iki m2 var. Hard Disk Sentinel aracılığı ile disk sağlığına baktığımda Samsung(Main m2) sağlığı 1 yılda %91 e kadar 2. Netac M2 ise %98 e kadar inmişti ve bunu heryerde araştırdım ancak bir sonuç bulamadım. Bilgisayarın hala 2 sene garantisi olduğu için servise yollamak ile yollamamak arasında kararsızım bu yüzden en son çare foruma yazmak oldu bir fikriniz varmı acaba merak ediyorum LÜTFEN YARDIM

Ekler

• görsel_2026-08-24_184823460.webp
    görsel_2026-08-24_184823460.webp
    28.3 KB · Hit: 24
  • görsel_2026-08-24_184840515.webp
    görsel_2026-08-24_184840515.webp
    27.7 KB · Hit: 24
Benimki de 10 ayda 99'a düşmüş bu normal mi,
normal degil kral 12 sene icinde yuzde yuzun altina duserse ssd bozulmustur at cope gitsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaklaşık 1 sene öncesinde ilk staj maaşım bağlandığı gibi Lenovo loq AIX9 modelini almıştım şuana kadar gayet memnundum hiçbir problemi yoktu ısınma fan sesi v.s. Ancak birkaç gün önce bilgisayarımda gözle görülür bir yavaşlık sezdim pcmde 1+1 yani 2 tb olarak iki m2 var. Hard Disk Sentinel aracılığı ile disk sağlığına baktığımda Samsung(Main m2) sağlığı 1 yılda %91 e kadar 2. Netac M2 ise %98 e kadar inmişti ve bunu heryerde araştırdım ancak bir sonuç bulamadım. Bilgisayarın hala 2 sene garantisi olduğu için servise yollamak ile yollamamak arasında kararsızım bu yüzden en son çare foruma yazmak oldu bir fikriniz varmı acaba merak ediyorum LÜTFEN YARDIM
biraz fazla azalmis ama cok buyuk bi sikinti yok gibi benimki 3 senede 93 e dustu ssd fazla isiniyosa ondan olabilir

%98 olan çok normal de %91 fazla düşmüş 10TB için bence. Servis hiçbir şey yapmaz buna o konuda uğraşma.

Bende bakım dedim 1.5 senede %5 düşmesi normal değil mi yav

1787587753481.webp

Öbürü ise 92 düşmüş :D

1787587871012.webp

Lenovo türkiye ile iletişimim sonucu cihazın garantiye alınmasına gerek duymadıklarını bu tarz bişeyin gayet normal ve gaming bir model olduğunu bu yüzden bu değerlerin normal olduğunu açıkçası söylediler sanırım biraz daha bu şekilde devam edip ssdlerin yerini değiştirmeyi düşünüyorum bir format atıp windows u 2. ye yüklerim bu sayede bir miktar daha kullanabilirim açıkçası

normal degil kral 12 sene icinde yuzde yuzun altina duserse ssd bozulmustur at cope gitsin
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

biraz fazla azalmis ama cok buyuk bi sikinti yok gibi benimki 3 senede 93 e dustu ssd fazla isiniyosa ondan olabilir
1787659237508.webp

SEN NİYE KULLANIYON O ZAMAN AT ÇÖPE GİTSİN.

Geri