Facebookta Başka Bir Kişi Mailimi Kullanıyor.

Reaksiyon skoru
3
Arkadaşlar merhaba. Bana ait olan bir outlook hesabı üzerinden bir kişi kendi hesabının maili olarak benim mailimi girmiş. Bu bir kimlik hırsızlığı vakası değil. Hesabın adı, fotoğrafları, telefon numarası ve tüm diğer bilgileri gerçek sahibine ait — yani hesabı kullanan kişi kendi gerçek kimliğiyle hareket ediyor, kimseyi taklit etmiyor. Tek sorun, bu hesaba kayıtlı e-posta adresinin bana ait olması. Sonuç olarak kişinin bildirimleri vs. bana gelmekte. Bu konuda yapay zekaya danıştım, internetten araştırmalar yaptım ve kişiye ulaşmaya çalıştım ama herhangi bir sonuca varamadım. Meta olarak Türkiye özelinde herhangi bir mail, telefon numarası, canlı chat gibi desteklerden faydalanamadığımı gördüm. Sizin başınıza böyle bir durum geldi mi veya çözüm yolları biliyor musunuz? Destek olursanız sevinirim.

1787684823837.webp

Hesabını alıp adamin hesabını kapatabiliyorsan kapat. Bende birine oyun hesabımı vermiştim oyuna girsin diye hesabı abisine vermiş abisi benim kullandığım Facebook hesabına çöküp benim zar zor edindiğim çevreyi kendine bağladı. Bu işler psikolojiyi bozar

Hesabını alıp adamin hesabını kapatabiliyorsan kapat. Bende birine oyun hesabımı vermiştim oyuna girsin diye hesabı abisine vermiş abisi benim kullandığım Facebook hesabına çöküp benim zar zor edindiğim çevreyi kendine bağladı. Bu işler psikolojiyi bozar
Hocam o tarz bir şey denedim ama facebook işleri katılaştırmış herhalde. Şifremi unuttum yapıp mailime kod istedim. Girdim fakat bu seferde sms, whatsapp veya cihaz onaylaması çıkarıyor karşıma. O adımda takılı kalıyorum bu sefer.

Buna benzer hadise müşterimin başından geçti olay şöyle mail adresini yazarkan xxxxxxxxx19 yerine 18 yazmış oda müşterinin mailine girmiş onay felan istemediğinden adam kullanmaya başlamış muhtemelen böyle olmuştur

Buna benzer hadise müşterimin başından geçti olay şöyle mail adresini yazarkan xxxxxxxxx19 yerine 18 yazmış oda müşterinin mailine girmiş onay felan istemediğinden adam kullanmaya başlamış muhtemelen böyle olmuştur
Öyle hocam yüksek ihtimal. Mailime bir şey olur korkumdan değil de kafayı taktım çözücem diye sürekli bildirim gelip duruyor. Bir sonuca ulaşacak gibi durmuyor. En sonunda facebooktan gelen bildirimleri kapatacağım bu gidişle.

Öyle hocam yüksek ihtimal. Mailime bir şey olur korkumdan değil de kafayı taktım çözücem diye sürekli bildirim gelip duruyor. Bir sonuca ulaşacak gibi durmuyor. En sonunda facebooktan gelen bildirimleri kapatacağım bu gidişle.
Facebookla iletişime geçmeyi dene

Hocam o tarz bir şey denedim ama facebook işleri katılaştırmış herhalde. Şifremi unuttum yapıp mailime kod istedim. Girdim fakat bu seferde sms, whatsapp veya cihaz onaylaması çıkarıyor karşıma. O adımda takılı kalıyorum bu sefer.
Metanın sistemlerinde genelde eski bir login sayfası bulabilirsen mailine kod gelmesini sağlayabilirsin. Yani demek istediğim destek sayfasından farklı eski temalı bir giriş linki bulmaya çalış, eski facebook temasını gördüğünde büyük ihtimal orda mailine göndermene izin verecektir kodu. Genelde böyle oluyor

Facebookla iletişime geçmeyi dene
O konuda da herhangi bir iletişim kurulabilecek bir yer yok maalesef. Meta Ai çıkıyor karşıma, sorunu net bir şekilde yazıyorum. Bana yazdığı şey hesaba erişip kaldırmakmış. Çok yardımcı oluyo gerçekten ben bilmiyordum. Onun haricinde form vs doldurulan sadece kimlik hızsızlığı gibi olaylar için hazır formu var. Bu tarz bi olayda destek alabileceğim hiç mecra bulamadım mail yada ticket sistemi gibi.

Ya bu Outlook hesaplarında çok fazla çalınma girişimi oluyor neden böyle? Benim de her Allah'ın günü birisi mailime girmeye çalışıyor dünyanın farklı bölgelerinden ya

Metanın sistemlerinde genelde eski bir login sayfası bulabilirsen mailine kod gelmesini sağlayabilirsin. Yani demek istediğim destek sayfasından farklı eski temalı bir giriş linki bulmaya çalış, eski facebook temasını gördüğünde büyük ihtimal orda mailine göndermene izin verecektir kodu. Genelde böyle oluyor
Dediğiniz şey 2. güvenlik adımını atlatmak adınaysa arayabilirim wayback machine gibi yerlerden. Halihazırda şifremi unuttum dediğim an kod alabiliyorum. Sadece ek bir güvenlik adımı koyuyor.
1787686938196.webp

Dediğiniz şey 2. güvenlik adımını atlatmak adınaysa arayabilirim wayback machine gibi yerlerden. Halihazırda şifremi unuttum dediğim an kod alabiliyorum. Sadece ek bir güvenlik adımı koyuyor.Alıntıyı görüntüle
Demek istediğim bunun gibi bir sayfa, burda denedim mesela ama olmadı. Önceden ben de bu tarz bir sorun yaşamıştım, eski maillerden birkaç login linki denedim ve olmuştu
1000073412.webp

Bunların haricinde verbis üzerinden Meta Platforms adı altında bir şirket çıkıyor ama sadece adres olarak gözüküyor. Gerçek adres midir bilmem.
1787687153855.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Demek istediğim bunun gibi bir sayfa, burda denedim mesela ama olmadı. Önceden ben de bu tarz bir sorun yaşamıştım, eski maillerden birkaç login linki denedim ve olmuştuAlıntıyı görüntüle
Anladım deneyeyim teşekkürler.

Bunların haricinde verbis üzerinden Meta Platforms adı altında bir şirket çıkıyor ama sadece adres olarak gözüküyor. Gerçek adres midir bilmem.Alıntıyı görüntüle
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Anladım deneyeyim teşekkürler.
Bu arada bir diğer yöntem de; Instagramda veya facebookta 259₺'ye (bazen 1 aylık deneme geliyor ücretsiz) Meta verified alıp canlı desteğe anında ulaşabilirsin.

Geri