ASUS ROG STRIX B850-A - Yamuk Pin Sonrası DRAM Işığı ve Çalışmayan RAM Slotları

Reaksiyon skoru
1
Selamlar dostlar,

Bugün ASUS ROG STRIX B850-A anakart satın aldım. İşlemciyi monte edeceğim sırada, ekteki fotoğrafta görebileceğiniz üzere sağ alt taraftaki soket pinlerinden birinin yamuk olduğunu fark ettim. Pin'i dikkatlice kendim düzelttim ancak sistemi ilk kurduğumda ekrana görüntü gelmedi.

Önce BIOS güncellemeyi denedim fakat sonuç değişmedi. Bunun üzerine RAM'leri (Patriot Viper Venom RGB DDR5 32 GB 2x16 GB 7000MHz) tek tek test etmeye başladım. Yaptığım denemelerde sadece 2. RAM slotunun çalıştığını, diğer slotların hiçbir şekilde tepki vermediğini tespit ettim. Her iki RAM modülünü de 2. slotta denediğimde sorunsuz görüntü alabiliyorum; ancak RAM'i başka herhangi bir slota taktığım an anakartta DRAM arıza ışığı yanıyor ve sisteme görüntü gelmiyor.

Sizce yaşadığım bu RAM slotu sorunu, başlangıçta sokette meydana gelen ve sonradan düzelttiğim o yamuk pinden kaynaklanıyor olabilir mi? Benzer bir durum yaşayan veya fikri olan varsa değerli görüşlerinizi rica ediyorum.

rwxx5v7.jpg

reis bence hiç uğraşma anakart 0 ise garantiye yolla sıfırını yollasınlar yanlışlıkla kendin yamultmadıysan tabi

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,646
Üyeler
202,347
Son üye
fx9590 bulldozer
Geri