Pbo 7500f 122w Occt Acil!!!

Reaksiyon skoru
7
Arkadaşlar merhaba öncelikle internette severek izlediğim adam var pc hocası videolarındada hep bios ayarı olur bende yapıyım dedim pbo vardı arkadaşlar açtım occt de test açtım 122wata ulaştım anlık sıcaklık 85 gördü 3 saniye içerisinde geri kapattım anakartım asus a620-m-e normalmı yoksa kapatmalımıyım sıvı soğutucum var soğutucagına eminim ne yapayım kapatıyımmı max peek 82dı sadece autodan enable yaptım 122wata cıktı

Pbo auto dan Enable yapman manuel değer vermedikçe işe yaramaz.

Soğutucu nedir? Occt sistemi fazla zorlar. 122w için soğutucu modeline göre iyi bile sayılabilir.

85 çok soğutucu ne var sende
msı a15 240mm ama yeni peek scaklık beklemedim beklesem düşürürdü bide aşırı overclock olmamışmı bozar bu gibi geliyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Soğutucu nedir? Occt sistemi fazla zorlar. 122w için soğutucu modeline göre iyi bile sayılabilir.
msı a15 240mm bu aşırı overclock olmuyormu 122w bozar gibi

PBO'yu etkinden otoya çek. İşlemciye bir zararı olmaz da anakartın işlemciye bu değelerde uzun süre gerekli akımı veremeyebilir, çoklu çekirdek performansı gerektiren uygulamalarla işin yoksa böyle bir sorunla da karşılaşmazsın.

msı a15 240mm ama yeni peek scaklık beklemedim beklesem düşürürdü bide aşırı overclock olmamışmı bozar bu gibi geliyor

msı a15 240mm bu aşırı overclock olmuyormu 122w bozar gibi
85 derece işlemci için bozulacak bir sıcaklık değil ama anakart sıcaklığı ne durumda bilmiyorum. Anakartın giriş seviye 122w anakart için sorun çıkartır işlemciden önce. Muhtemelen anakart daha iyi olsa daha yüksek watt değerleri bile görebilirdin.

PBO'yu etkinden otoya çek. İşlemciye bir zararı olmaz da anakartın işlemciye bu değelerde uzun süre gerekli akımı veremeyebilir, çoklu çekirdek performansı gerektiren uygulamalarla işin yoksa böyle bir sorunla da karşılaşmazsın.
zaten otodaydı enable yaptım 4060ti var ekran kartı kullanımında darboğaz vardı bende herşeyi deniyordum belki pbo açınca gider diye yanı cok fps artısıda olmazdı heralde

85 derece işlemci için bozulacak bir sıcaklık değil ama anakart sıcaklığı ne durumda bilmiyorum. Anakartın giriş seviye 122w anakart için sorun çıkartır işlemciden önce. Muhtemelen anakart daha iyi olsa daha yüksek watt değerleri bile görebilirdin.
knk benim amacım overclock değildi 4060ti ekran kartım var ama oyunlarda darbogaz vardı belki açsam gider diye felan ayar çektim ama anakart sıcaklıgına bakıp sağlıklı bir yerde ise acabilirim eger işlemci ömrü kısalmıcaksa

zaten otodaydı enable yaptım 4060ti var ekran kartı kullanımında darboğaz vardı bende herşeyi deniyordum belki pbo açınca gider diye yanı cok fps artısıda olmazdı heralde

knk benim amacım overclock değildi 4060ti ekran kartım var ama oyunlarda darbogaz vardı belki açsam gider diye felan ayar çektim ama anakart sıcaklıgına bakıp sağlıklı bir yerde ise acabilirim eger işlemci ömrü kısalmıcaksa
PBO'dan +200 vermedikten sonra darboğaz konusunda bir iyileştirme olmaz işlemcinin güç limitlerini artırmak çoklu çekirdek uygulamalarında performans getirir oyunlarda değil. İşlemci ağırlıklı oyunlarda grafiklerin GPU'yu zorlamayacak şekilde tasarlanması nedeniyle darboğaz kaçınılmaz oluyor, +200'le de fazla FPS kazanamazsın zaten.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,237,301
Üyeler
202,246
Son üye
Beraten234
Geri