kajuxd
80+
- Reaksiyon skoru
- 39
Eyv Hocam Ben bi bakayımBence Curve optimizer yeterli ama tercih meselesi.
Eyv Hocam Ben bi bakayımBence Curve optimizer yeterli ama tercih meselesi.
Hocam teşekkürler monitör dahil 130k bir miktara geldiHocam hayırlı olsun, toplam maliyeti ne kadar oldu ?
bu pc ye b650 olmamış kanka ya ama genel olarak parçalar iyi
- İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9800X3D (8 Çekirdek / 16 İzlek, 3D V-Cache Teknolojisi)
- Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti (16 GB GDDR7, DLSS 4 & Ray Tracing Desteği)
- Anakart (Motherboard): MSI PRO B650-A WIFI (AMD AM5 Soket, DDR5, PCIe 4.0, Wi-Fi 6E & Bluetooth 5.3)
- Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 (AMD EXPO Destekli)
- Sıvı Soğutma (AIO): Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB (360 mm Radyatör, VRM Fan Entegreli Pompa, 3x 120 mm P12 PWM PST Fan)
- Kasa (Case): Lian Li Lancool 207 ATX (Yüksek Hava Akışlı Mesh Panel, Entegre 2x 140 mm Ön ARGB & 2x 120 mm Alt Fanlar)
- Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 850W 80+ Gold (Tam Modüler, PCIe Gen 5 / ATX 3.0 Destekli, Yerel 12V-2x6 / 12VHPWR Çıkışlı)
Teşekkürler hocam
Öncelikle hayırlı olsun yapılması gereken her şeyi yapmışsınız. Cinebench r23 ile işlemci sıcaklık ve performans testlerini, furmark ile ekran kartı ısı testlerini, unigine heaven vb ile stres testi olarak değil genel oyun kullanımı vb için ekran kartı stabilite testlerini, memtest ile de ramleri test edebilirsiniz. Testler sonrası pc yi bir süre normal kullanın, fan sesleri rahatsız edici ise kendinize göre ayar çekersiniz BIOS üzerinden ancak yüksek ihtimalle gerek nile olmaz. Bunun harici driver vb şeyler Windows update ile çözülür. Dilerseniz ReviOS gibi bir ekstra sistem optimizasyon programı(programdan çok komut silsilesi sayılır) çalıştırabilirsiniz ancak yine zaten sistem üst düzey olduğundan o da zorunlu değil.
monitör neydiHocam teşekkürler monitör dahil 130k bir miktara geldi
TCL 27G64monitör neydi
3 tane m2 slotu ve 14+2 80a beslemesi var kibu pc ye b650 olmamış kanka ya ama genel olarak parçalar iyi
oled alsaydın daha iyi olurdu, 60klık ekran kartına pek yakışmamışTCL 27G64
9800x3d ye 12 faz bile gayet yeterli oluyo zaten ama genede iyi kaliteli en azından3 tane m2 slotu ve 14+2 80a beslemesi var ki
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
oled alsaydın daha iyi olurdu, 60klık ekran kartına pek yakışmamış
kaç ay dır topluyon nasıl 130k ya topladım monitör dahilFurmark testlerini uyguladım ve işmeciye çeşitli komutlarla strese soıktum ve gayet güzel sorunsuz performans aldım
Ama daha da verimli optimiz ekullanmak siterim sistemimi mesela şuan pcde gezinirken 20 sekmeli taraıcı steam claude code filan sistem cpu 48-50 derece , ekran kartı 34 derece seviyelerinde
Hocam 1 ay kadar sürdü tüm sistemi toplamam baya bir indiirm kovaladım9800x3d ye 12 faz bile gayet yeterli oluyo zaten ama genede iyi kaliteli en azından
kaç ay dır topluyon nasıl 130k ya topladım monitör dahil
hocam OLED konusunda oldukça karasız kaldım işim gereği saatlerce biligasar başında oturuyorum 10-12 saati rahat buluyor üstüne üstlük sürekli aynı ekranlarda takılıyorum bu yüzden de yanma riskini almamak için böyle bir tercih yaptım oled yerine miniled tercih ettim3 tane m2 slotu ve 14+2 80a beslemesi var ki
oled alsaydın daha iyi olurdu, 60klık ekran kartına pek yakışmamış
ileride eklersin onu da 5070 ti iş için lazımdır
Çok teşerkkürler hocamHayırlı olsun güzel sistem
toplam ne kadar tuttu hocam
- İşlemci (CPU): AMD Ryzen 7 9800X3D (8 Çekirdek / 16 İzlek, 3D V-Cache Teknolojisi)
- Ekran Kartı (GPU): NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti (16 GB GDDR7, DLSS 4 & Ray Tracing Desteği)
- Anakart (Motherboard): MSI PRO B650-A WIFI (AMD AM5 Soket, DDR5, PCIe 4.0, Wi-Fi 6E & Bluetooth 5.3)
- Bellek (RAM): Patriot Viper Venom 32 GB (2x16 GB) DDR5 6000 MHz CL30 (AMD EXPO Destekli)
- Sıvı Soğutma (AIO): Arctic Liquid Freezer III 360 ARGB (360 mm Radyatör, VRM Fan Entegreli Pompa, 3x 120 mm P12 PWM PST Fan)
- Kasa (Case): Lian Li Lancool 207 ATX (Yüksek Hava Akışlı Mesh Panel, Entegre 2x 140 mm Ön ARGB & 2x 120 mm Alt Fanlar)
- Güç Kaynağı (PSU): Raijintek Cratos 850W 80+ Gold (Tam Modüler, PCIe Gen 5 / ATX 3.0 Destekli, Yerel 12V-2x6 / 12VHPWR Çıkışlı)
Teşekkürler hocam