Hangisi Mantıklı Toplama/Hazır ?

Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar 5070li bir sistem kurmak istiyorum ama ekran kartı en ucuz 40.000₺ olmuş işlemcisiydi ram filan derken kendim toplayınca zaten 80-90k seviyelerine çıkıyor fiyat 77-85k civarına hazır sistem bir kasa mı almak daha mantıklı yoksa indirim kovalayıp kendim mi toplamalıyım ?

Arkadaşlar 5070li bir sistem kurmak istiyorum ama ekran kartı en ucuz 40.000₺ olmuş işlemcisiydi ram filan derken kendim toplayınca zaten 80-90k seviyelerine çıkıyor fiyat 77-85k civarına hazır sistem bir kasa mı almak daha mantıklı yoksa indirim kovalayıp kendim mi toplamalıyım ?
Kendin bileşen kalitesi iyi bir sistem toplarsan 120k lara çıkıyor, hazır sistemlerde giriş seviye oluyor.
Ben arkadasa arastırma yapıyorum 120k dan asagı toplayamiyorum. Ki yurtdışı alabilme imkanım varken 120k ya çıkıyor ortalama.
Burada 85k gibi olan sistem de upgrade secenegi fazla yok olsa bile absurt fark istiyorlar..
7800 işlemci, 32gb cl 30 ram, 2tb ssd ile..
Yapaydan dolayı ram, ssd, ekart fiyatları uçuk vaziyette..
IMG_3265.webp

Son düzenleme:
Kampanyaları takip edip kendin toplaman daha mantıklı peşin imkanın var ise ram ve ekran kartını 2nci el alırsan daha uygun olur hazır sistemde güzel fiyata denk gelirse o da olur ama parça kaliteside ona göre olacak

Kendin bileşen kalitesi iyi bir sistem toplarsan 120k lara çıkıyor, hazır sistemlerde giriş seviye oluyor.
Ben arkadasa arastırma yapıyorum 120k dan asagı toplayamiyorum. Ki yurtdışı alabilme imkanım varken 120k ya çıkıyor ortalama.
7800 işlemci, 32gb cl 30 ram, 2tb ssd ile..
Yapaydan dolayı ram, ssd, ekart fiyatları uçuk vaziyette..Alıntıyı görüntüle
o giriş seviyesi kasalar bile 2 ay öncesinde 60-70k civarı iken şuanda 80 olmuşlar bu sene fiyatlar çok hızlı ve durmadan artıyor gibi geldi bana
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kampanyaları takip edip kendin toplaman daha mantıklı peşin imkanın var ise ram ve ekran kartını 2nci el alırsan daha uygun olur hazır sistemde güzel fiyata denk gelirse o da olur ama parça kaliteside ona göre olacak
https://www.incehesap.com/kronos-oe...ource=paylas&utm_medium=urun&utm_term=desktop misal bunun için düşüncen ne ? taksit olarak almak daha uygun oluyor direkt olarak 85k verecek param yok ama 30-35k var peşin fiyatına 6 ay taksit filan cazip geliyor aylık 14.166tlden gibi teklifler

Anakart giriş seviye b650
kasa soru işareti?
Sogutucu stok
Ekart 2 fan vs..
Sahsen toplarsam;
anakart (oyun için sogutucu olmayan giriş seviye almam)
Kasa, psu iyi alırım bunlar herdaim standart ekipmanlar)
Ekart 3 fan olsa daha iyi olur,
İşlemci sogutucu tetmalright vs yaparım vs vs..
Sahsi tercih hocam;
oyun odaklı dusunuyorsan iyi soğutma sart,
Binlerce tl veriyoruz iyi bir kasa sistemin akciğeri,
Psu kalbidir mantıgınla giderim..
Herkesin dusunce ve maddi sartları farklıdır, birsey diyemem bu konuda.
Bu fiyatları gorunce aslında yorum bile yapmak istemiyorum yani..

Son düzenleme:
tüm arkadaşlara katılıyorum. haziran ayında topladım sistemimi. hazır sistem baktığımda benzer özelliklere sahip üst seviye ürünlerle 150-160k fiyatlar çıkıyordu. yine benzer özelliklere sahip giriş seviye ürünlerle ise 120k civarına geliyordu. amazon prime indirimleri dönemi kendim topladım. bazı ürünlerde çok ciddi indirimler yakalayarak 130k ya mal ettim. çok da memnunum şu an

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,338
Üyeler
202,579
Son üye
İşsiz Nette
Geri