Rehber DLSS 5 Desteklemeyen Oyunlarda DLSS 5 Nasıl Kullanılır?

AC Odyssey ile açamadım, oyunu manuel kurdum ama oyuna girdiğimde hiçbir değişiklik yok. Home tuşu herhangi bir menü açmıyor, F6 da hiçbir değişiklik yapmıyor

Hocam görüntüden tam anlamadım da cs2 de çalışıyo mu ve çalışırsa nası gözüküyo

Her oyuna destek veriyormu?

3060ıma dlss5 çakmaya gidiyom

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde DLSS 5'in resmi çıkış tarihi ve bazı detayları duyuruldu. Fakat bu duyurunun öncesinde bile gündem olan şey ise yeni DLSS 5'i desteklemeyen oyunlarda, hatta desteklemeyen ekran kartlarında bile kullanmanıza imkan tanıyan modlardı. Bunu ise en kolay şekilde yapan yazılımlardan biri DLSS5-Swapper isimli basit uygulama. 200 MB boyutlarındaki bu uygulama sayesinde DLSS 5 resmi olarak çıkmamasına rağmen çoğu oyunda ve ekran kartında DLSS 5'i kullanabiliyorsunuz.

DLSS5 Swapper'ı BURAYA TIKLAYARAK indirebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Verdiğim linkte yazılımın portable yani kurulumsuz versiyonu var. İndirip açtığınızda .dll dosyalarıyla oynayan bir program olduğu için Windows uyarı verebiliyor yine de çalıştır diyerek erişim sağlayabilirsiniz. Programı açtığınızda bilgisayarınızdaki oyunları otomatik olarak tarıyor, eğer bulamazsa üstten "Oyun ekle / Add game" diyerek oyunun klasörünü seçerseniz oyun listelenmeye başlayacaktır.
Daha sonra listedeki oyuna tıklayın ve aşağıda yeşil renkteki "DLSS 5 Kur / Install" butonuna basın. Kurulum genelde çok hızlı bir şekilde bitecektir, eğer oyunla uyumsuzluk vs yaşarsanız yine aynı menüden orijinalleri geri yükle butonuna basarak normale dönebilirsiniz.

Alıntıyı görüntüle

Daha sonra oyunu açtığınızda klavyenizdeki "Home" tuşuna basın ve menüsü açılacaktır. Buradan "RenoDX" sekmesinden "Enable DLSS Neural Rendering" seçeneğini tikleyerek DLSS 5'i aktif edebilirsiniz. Ben bunla uğraşamam derseniz F6 tuşuyla da hızlıca aç kapa yapabilirsiniz :)

Üçüncü parti bir yazılım olduğu için her oyunda düzgün çalışmayabiliyor fakat RTX 2000 serisi bir ekran kartında bile çalıştığını söyleyenler var tabii ki FPS kaybı çok ciddi düzeyde.

ÖNEMLİ NOT: ONLINE OYUNLARDA KULLANMAYIZ!
Ubisofttaki oyunları görmüyor.

5070ti gta 5 story mode da max rt ve dlss 5 cinematic fg kapalı 30 fps felan 2k 9800x3d ama bende sadece 1x16 gb ddr5 var 2x16 olsaydı 40 45 olurdu bide dlaa bunlar quality kullanınca 45 50 fps oluyor
Bende 9070xt var 4k maximum rt ayarında hatta birkaç şeyi de daha da yükselttim 60fpse yakın alıyorum fsr4 nativeAA. Fsr kapalıyken de aynı fps

AMD ye gelince bizde bakarız tadına.

Şimdilik şu şekiliz :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,623
Üyeler
202,666
Son üye
babuş24
Geri