Arkadaşlar merhaba bu sene makine mühendisliği öğrencisi oldum ve okuldaki derslerimde kullanabileceğim eve geldiğimde oyun oynayabileceğim ayrıca okuldan bağımsız 3d tasarım yapabileceğim bir laptop almaya karar verdim beni mezun olana kadar (4-5) sene götürsün istiyorum ve f/p bir laptop arıyorum şimdi önümde işlemci olarak : R9 AI 365 / R7 AI 350 / Intel ULTRA 7 255H/ 255HX işlemcileri var 255hx çok yüksek performanslı gözüksede pil performansı oldukça düşük diye pek yanaşmak istemedim ona R9 Aİ 365 VE 255H Aynı ligde konumlanıyorken r7 350 bi tık altta kalıyor verilere göre çok değil ama onun da pil performansı çok yüksek. şimdi r9 ai 365 lik laptop 73k 255h da 75k yani fiyat farkı yok nerdeyse eşit kabul bile edilebilir ekran kartı olarak da rtx 5060 düşünüyorum (115w) hp omen bu arada laptop şuan kafamdaki marka model vs. olarak deneyimlemiş kişiler önerirmi kasa,ekran kalitesi,klavyeler vb ram olarak 32gb almayı düşünüyorum yada 16 alıp 1-2 sene sonra ekletedebilirim şuanlık kafamdaki fikirler bunlar şimdiden teşekkürler.