ddr4 2020lerde bitti. ben de aynı konuyu düşünüp ddr4 bir sistemi üst düzey toplar mıyım diye düşünürken sistemi bilen tırnak içerisinde ''gevvvuşek'' satıcıların fiyatları hemen hemen çok yakın tuttuğunu gördüm.
Örneğin ddr4 te iyi bir işlemci olan x serisi 5700x 5900x gibi bir işlemci alayım akayım diyorsun eyvallah. ama ddr5 giriş seviyesi veya orta sınıf işlemciler ile aynı fiyat olduğunu görüyorsun. hatta 5900x 25k gibi deli bir fiyat 5700x 8-10k arası hadi diyelim kral işlemci 5600 alacağım dersin onda bile 5-6k arası (7500f ile aynı sayılan fiyat) tutulmuş. İyi anakartlar ateş pahası zaten.
Kısacası ram haricinde pek uygun fiyatlı bir sistem toplamak mümkün değil ddr4 daha uygundur ddr5 giriş sistemi toplayacağıma ddr4 hayvan gibi sistem toplarım demeyin çünkü piyasa malesef kurt gibi ve kendini yem etmiyor. Çünkü biliyorlar ki ddr4 iyi seviye pcler ddr5 sistemlerden daha uygun tutulursa zaten herkes ordan devam eder
Ben de ddr5 7500f li orta halli bir sistem topladım ve topladıktan sonra iyi ki geride kalmadım güncel kaldım diyorsunuz hocam.
Kesinlikle önce sabır, sonra selamet diyerek şiddetle ddr5 almanı savunuyorum.