RTX 3070 Thermal Putty Önerisi

MetAnil

80+
Reaksiyon skoru
1
Bütçe
1500
Aorus RTX 3070 Master ekran kartım var, çıkalı 6-7 yıl oldu. Malum, ped ve macun değişim vakti geldi fakat 3 farklı ped kullanması sebebiyle birkaç farklı ped almam gerekiyor. O yüzden caydım, "thermal putty" denen ürünü araştırmaya başladım. Yapay zeka desteği ile nelere dikkat edilmeli thermal putty alırken? Yapay zeka bilgisine göre ekran kartının soğutma ağırlıklı olduğu için 20 gram putty yetmeyebilir diyor. Hangi markaya bakmalıyım? Desteğinizi bekliyorum.

Thermal grizzyly advance 30 gr 1200 tl civarında

Cooler force 20 gr thermal putty extteme 900 tl

Maxtor ap 306 50 gram 1200 tl

Bu ürünleri önerdi 20 gramdan çekindim yetip yetmeyeceğine kararsız kaldım soğutması büyük bir ekran kartı bendeki

30 grm yeterli olucaktır thermal grizzly bu koduna iyi ben rtx3060 için kullandım şuanlık memnunum thermal pad le aynı soğutmayı veriyotr

Bildiğim kadarıyla o kartlarda vram sensörü bulunmuyor. Yani bu zamana kadar böyle kullandın sorun olmadı. O kart için masrafa girmeye değmez. Eğer macun değişeceksen aç pedlere dokun bakalım taş gibi değilse değişmesine de gerek yoktur zaten. İlle de yapacağım dersen puttyler ekran kartında işe yaramaz.

Bildiğim kadarıyla o kartlarda vram sensörü bulunmuyor. Yani bu zamana kadar böyle kullandın sorun olmadı. O kart için masrafa girmeye değmez. Eğer macun değişeceksen aç pedlere dokun bakalım taş gibi değilse değişmesine de gerek yoktur zaten. İlle de yapacağım dersen puttyler ekran kartında işe yaramaz.
Neden yaramaz hocam çoğunda gpu kullanımını öneriyorlar ürün açıklamalarında vram vs vrm mosfet için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

30 grm yeterli olucaktır thermal grizzly bu koduna iyi ben rtx3060 için kullandım şuanlık memnunum thermal pad le aynı soğutmayı veriyotr
Padlerin aynı kalınlığında uyguladınız değil mi putty yi

ben elimle yuvarlak yaptım yuvarlağıda vram den az küçük yapıp üstüne koydum ondan sonra blok u kapatıtm

Neden yaramaz hocam çoğunda gpu kullanımını öneriyorlar ürün açıklamalarında vram vs vrm mosfet için
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Padlerin aynı kalınlığında uyguladınız değil mi putty yi
Pedler kadar uzun ömürlü ve iletken değil. Puttleri sadece handheld, notebook gibi düşük bası uygulan cihazlarda kullanın. Ekran kartı için putty uygun değil. Kaldı ki temizliği de zahmetli.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,604
Üyeler
202,663
Son üye
erdemmertt
Geri