2026 Bilgisayar Mühendisliği Laptop Öneri Yardımı

Reaksiyon skoru
0
Bütçe
90000
Bilgisayar Mühendisliği için laptop önerisi istiyorum bütçem 90 bin ilerde oyun da geliştirmek istiyorum nasıl bir laptop alıcağımı şaşırdım yardım eder misiniz

amacın ne nasıl bir performans bekliyorsun? bende bilgisayar okuyorum benimde ihtiyacım vardı. tasarım hafiflik ve dayanıklılığa önem veriyorum ve aynı zamanda oyun oynuyorum performans olarakta beni yormasın diyordum zephyrus g14ü tercih ettim şu an çok memnunum bilgisayarımıda çok seviyorum fakat çok yüksek fps değerleri göremiyorum oyunlarda ama her gün dışarda kafede 7 8 saat takılırım götürüyor beni. derslerdede ağır işler yaptığımda günü bitirmesede idare ediyordu beni(100wattlık bi xiaomi şarj aletim vardı onunla hızla dolduruyordum şarjımı). eğer oyun oynamam sadece eğitim odaklı diyorsan macbook seni çok iyi idare eder ama yok oyun oynayacam program indirecem serbest stil takılacam diyorsan ve bana katılıyorsan zephyrus serisine bakabilirsin işine yarar.

amacın ne nasıl bir performans bekliyorsun? bende bilgisayar okuyorum benimde ihtiyacım vardı. tasarım hafiflik ve dayanıklılığa önem veriyorum ve aynı zamanda oyun oynuyorum performans olarakta beni yormasın diyordum zephyrus g14ü tercih ettim şu an çok memnunum bilgisayarımıda çok seviyorum fakat çok yüksek fps değerleri göremiyorum oyunlarda ama her gün dışarda kafede 7 8 saat takılırım götürüyor beni. derslerdede ağır işler yaptığımda günü bitirmesede idare ediyordu beni(100wattlık bi xiaomi şarj aletim vardı onunla hızla dolduruyordum şarjımı). eğer oyun oynamam sadece eğitim odaklı diyorsan macbook seni çok iyi idare eder ama yok oyun oynayacam program indirecem serbest stil takılacam diyorsan ve bana katılıyorsan zephyrus serisine bakabilirsin işine yarar.
Aslında oyun geliştirmek istiyorum araştırdığımda oyuncu laptopları çıkıyor yüksek fan sesi ve şarj ı hemen bitmesi yüzünden onlar kafamı karıştırdı çok oyun oynamam isteğim hafif olsun beni yormasın ama oyunumu da geliştirebiliyim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şarj sıkıntısı çekmek istemiyorum

Aslında oyun geliştirmek istiyorum araştırdığımda oyuncu laptopları çıkıyor yüksek fan sesi ve şarj ı hemen bitmesi yüzünden onlar kafamı karıştırdı çok oyun oynamam isteğim hafif olsun beni yormasın ama oyunumu da geliştirebiliyim
Öyle bir durumda Zephyrus G14 veya Ryzen işlemcili laptoplara bakmanız gerekli. Omen 17'ler 3 kilo ama şarjı uzun gider, piyasada Ryzen işlemcili düzgün Omen 16 kalmamış.

itopyacomda indirime girmiş ben geçen sene 87k gibi bi fiyata almışken şu an bu fiyata satıyorlar. kararını ver bi bak derim bu fırsata aynı cihazı vatan 95e satıyor...

yurtdışından getirtme şansın olsaydıda şunu alsan çok rahat ederdin varya...

Ekran görüntüsü 2026-09-05 153756.webp

Şarj sıkıntısı çekmek istemiyorum
Bilgisayar mühendisliğinde genelde sıkıntı çıkarmıyor ama yine müfredatı kontrol et uyumsuz bir şey yoksa MacBook Pro bak o bütçede.

taşıma kolaylığı ve type c şarj desteğine bak derim derslerde sorun olmayacaksa muhtemelen macbook tercih ederdim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,353
Üyeler
202,856
Son üye
User16738
Geri