RX 7700 XT ve R5 7600 Sistemde Ani FPS Düşüşü ve Performans Kaybı

toouu

80+
Reaksiyon skoru
17
Merhaba arkadaşlar,

Sistemimde son zamanlarda ciddi bir performans düşüşü yaşıyorum ve sebebini bir türlü çözemedim. Yaşadığım sorunun detaylarını ve denediğim çözüm yollarını aşağıda paylaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem Bilgilerim:

• Ekran Kartı: Gigabyte AMD Radeon RX 7700 XT 12GB (3 Fanlı)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Anakart: Gigabyte B650 S2H
  • RAM: 32 GB (Frekansları BIOS üzerinden maks. seviyeye/EXPO ayarına çekildi)
  • BIOS Sürümü: FA1 (Güncele çok yakın bir sürüm)
Yaşadığım Performans Sorunları:

• Valorant: Eskiden 500 FPS altına inmeyen sistem, şu an 300 FPS seviyelerinde takılı kalıyor.
  • Car Dealer Simulator 2: Yakın zamanda denediğimde ortalama 90 FPS civarı alıyordum.
  • Minecraft: Belirli bölgelerde 1000 FPS alırken, bazı bölgelerde 200 FPS'e kadar sert düşüşler yaşanıyor.
Şu Ana Kadar Denediğim Çözüm Yolları:

1. DDU ile tüm AMD ekran kartı sürücülerini güvenli modda tamamen silip sıfırdan güncel kurulum yaptım.
  2. Chipset sürücülerini ve BIOS’u güncel tutmaya çalıştım.
  3. AMD Adrenalin yazılımı içindeki tüm ekstra ayarları (Radeon Anti-Lag, Boost, Chill vb.) kapatıp denedim.
  4. RAM frekanslarının doğru çalıştığından ve profilin (EXPO/XMP) aktif olduğundan emin oldum.
Tüm bunlara rağmen FPS değerlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Oyun oynarken sıcaklık değerlerini, arka plan işlemlerini veya gözden kaçırdığım bir donanım/yazılım kısıtlamasını nasıl analiz edebilirim? Benzer bir durum yaşayıp çözen var mı?

Şimdiden zaman ayıran ve destek olan herkese teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Sistemimde son zamanlarda ciddi bir performans düşüşü yaşıyorum ve sebebini bir türlü çözemedim. Yaşadığım sorunun detaylarını ve denediğim çözüm yollarını aşağıda paylaşıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem Bilgilerim:

• Ekran Kartı: Gigabyte AMD Radeon RX 7700 XT 12GB (3 Fanlı)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7600
  • Anakart: Gigabyte B650 S2H
  • RAM: 32 GB (Frekansları BIOS üzerinden maks. seviyeye/EXPO ayarına çekildi)
  • BIOS Sürümü: FA1 (Güncele çok yakın bir sürüm)
Yaşadığım Performans Sorunları:

• Valorant: Eskiden 500 FPS altına inmeyen sistem, şu an 300 FPS seviyelerinde takılı kalıyor.
  • Car Dealer Simulator 2: Yakın zamanda denediğimde ortalama 90 FPS civarı alıyordum.
  • Minecraft: Belirli bölgelerde 1000 FPS alırken, bazı bölgelerde 200 FPS'e kadar sert düşüşler yaşanıyor.
Şu Ana Kadar Denediğim Çözüm Yolları:

1. DDU ile tüm AMD ekran kartı sürücülerini güvenli modda tamamen silip sıfırdan güncel kurulum yaptım.
  2. Chipset sürücülerini ve BIOS’u güncel tutmaya çalıştım.
  3. AMD Adrenalin yazılımı içindeki tüm ekstra ayarları (Radeon Anti-Lag, Boost, Chill vb.) kapatıp denedim.
  4. RAM frekanslarının doğru çalıştığından ve profilin (EXPO/XMP) aktif olduğundan emin oldum.
Tüm bunlara rağmen FPS değerlerimde hiçbir değişiklik olmadı. Oyun oynarken sıcaklık değerlerini, arka plan işlemlerini veya gözden kaçırdığım bir donanım/yazılım kısıtlamasını nasıl analiz edebilirim? Benzer bir durum yaşayıp çözen var mı?

Şimdiden zaman ayıran ve destek olan herkese teşekkür ederim.
Bende r5 3600x ile mc de 800 fps fln alırken r9 3900x de 3 fps alıom oyunu kapatıımğımda da masaüstü ekranında 3 fps açıp kağatınca düzeliyo pc o yüzden mc yi sildim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,238,587
Üyeler
202,657
Son üye
Kader.7
Geri