45k - 55k Bütçe ile Am5+RTX 5060 Sistem Tavsiyesi / Hazır Sistem mi Tek Tek mi?

Reaksiyon skoru
2
Bütçe
55000
Selamlar herkese,

Yakın zamanda yeni bir masaüstü sisteme geçeceğim. Bütçem 45.000 – 55.000 TL bandında, normal şartlarda 55k'nın üzerine kesinlikle çıkmak istemiyorum, bütçe olarak zaten epey limitteyim. Ama derseniz ki "kesinlikle buna değer, arada çağ farkı olur", çok çok zorlayarak en fazla 60.000 TL civarını zorlayabilirim.

Kafamdaki temel kriterler şunlar:

• Ekran Kartı: Kesinlikle NVIDIA istiyorum, RTX 5060 düşünüyorum. AMD GPU tarafına bakmıyorum.
  • İşlemci / Platform: Intel düşünmüyorum; hem AM5'in soket ömrü ve upgrade kolaylığı hem de oyun performansından dolayı kesinlikle AMD AM5 (DDR5) olsun istiyorum.
Aklımdaki asıl soru işareti ise şu:Sizce İtopya, GamingGen vb. kanalların çıkardığı YouTuber iş birliği indirimli hazır kasaları mı beklemeliyim, yoksa parçaları tek tek Akakçe'den indirim kovalayarak zamanla toplamak mı daha kârlı olur?

Bu bütçe aralığında önerebileceğiniz mantıklı bir hazır sistem veya "şunu şu fiyata kapatırsın" dediğiniz parça tavsiyesi varsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler!

Ucuzluk açısından indirim kovalayıp teker teker topalmak daha iyi

ddr5 16gb tek modul ramler şuan sadece tek başına 13 bin tl bandında hazır sistem bu aralar daha mantıklı

ddr5 16gb tek modul ramler şuan sadece tek başına 13 bin tl bandında hazır sistem bu aralar daha mantıklı
Evet hazır sistemleri geçiyor çoğu zaman haklısınız. Ama bir taraftanda acaba tek tek toplasam indirim yakalar mıyım diye düşünüyorum. Emin değilim açıkcası.

bana göre artık ne alıncaksa alınmalı indirim olma olasılıgı co kzor bundan sonra yapay zeka sırketlerı artık daha cok ilerticek ve ilerde daha cok zamlar gelebilir indirim olabilirmi olabilir ama çok nadir kampanyalı sistem görürsen bence kaçırma

bana göre artık ne alıncaksa alınmalı indirim olma olasılıgı co kzor bundan sonra yapay zeka sırketlerı artık daha cok ilerticek ve ilerde daha cok zamlar gelebilir indirim olabilirmi olabilir ama çok nadir kampanyalı sistem görürsen bence kaçırma
Anladım hocam indirimli uygun bir hazır sistem bulursam beklemeden almayı düşünüyorum bende.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Buna bakabilirsin hocam tek tek almayacaksan
Evet görmüştüm teşekkür ederim fakat ddr4 düşünmüyorum her ne kadar ucuz olsa da yeni teknoloji tercih ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,238,694
Üyeler
202,686
Son üye
kuyumcumehmet
Geri