RTX 4080 Super mi, RTX 5070 Ti mı?

Cevap vermeye tenezzül etme, "nvidia'ya domalmışsınız" gibi bir uslüp ile konuşan adamı adam yerine koymana gerek yok, yolda görse yolunu değiştiricek veletler burda gevşek gevşek konuşuyor ve konuştukları da saçma sapan şeyler arkasında duramazlar, hem diyor Nvidia yeni nesil kartlarda performans sıçraması yapamadı (AMD çok farklı sanki ya, bunu söyleyince haklısın diyor) sonra da kas gücünde AMD önde diyor şuursuzca, nerde önde kas gücünde nasıl önde? Sanarsın ki 5090 yapmamış Nvidia ama AMD 9090xt yapmış.. Hala ilerde güçlü kart yapacaklar falan diyerek bi de sidik yarıştırıyor babasının firması sanki.

Şimdi o 41k ya satılan 9070xt lerden ucuza, 37k ya 5070 ti aldım vatandan sıfır olarak. "Domalmışsınız" gibi gevşek gevşek yüzüme de söylesene yiyorsa ki amele sümüğü gibi duvara yapıştırayım seni, 45 yaşındaki adama karşı internette ahkam kesmek kolay tabi.
Ya kafayı yemelik. Takım tutar gibi firma tutuyorlar. Sey gibi suriyenin biz abdden guclu olcaz ileride demesi gibi. Ben anlamıyorum bunları abi valla ya. Kabullenmek zor geliyor bunlara.

Cevap vermeye tenezzül etme, "nvidia'ya domalmışsınız" gibi bir uslüp ile konuşan adamı adam yerine koymana gerek yok, yolda görse yolunu değiştiricek veletler burda gevşek gevşek konuşuyor ve konuştukları da saçma sapan şeyler arkasında duramazlar, hem diyor Nvidia yeni nesil kartlarda performans sıçraması yapamadı (AMD çok farklı sanki ya, bunu söyleyince haklısın diyor) sonra da kas gücünde AMD önde diyor şuursuzca, nerde önde kas gücünde nasıl önde? Sanarsın ki 5090 yapmamış Nvidia ama AMD 9090xt yapmış.. Hala ilerde güçlü kart yapacaklar falan diyerek bi de sidik yarıştırıyor babasının firması sanki.

Şimdi o 41k ya satılan 9070xt lerden ucuza, 37k ya 5070 ti aldım vatandan sıfır olarak. "Domalmışsınız" gibi gevşek gevşek yüzüme de söylesene yiyorsa ki amele sümüğü gibi duvara yapıştırayım seni, 45 yaşındaki adama karşı internette ahkam kesmek kolay tabi.
33k ya 5070ti almıştım 50k ya 5080 vardı :D keşke 5080 alsaydım diyorum o zaman %10 bir performans için değmez diye düşünmüştüm

Ya o mantıkla 7900xtx=4080 9070xt=5070ti 5070ti=4080 9070xt=7900xtx. Ne anladık aynı şey 2 firmada. Ama sen bunu düşünemezsin. Yıl olmus 2026 hoca 2026. Bitti artık kas gücü devri. Sen bile ai ile yönetiliyorsun artık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1080p low settings. Kartta tensor core ve cuda core yok. Çalışmaz.

Ya abi bunlar adamı verem eder ya. Ya ben bu kadar körü körüne bir firmayı tutan adam görmedim ya. Bizim ülkeden baska bi hindistanda falan vardır boyle amd fanboyları.

Amdye uzun ömürlü diyerek koparıyorsun. Daha sorunsuz ilk nesili çıktı. Önceki nesillere destek verse ne olur. Sorun bombası.

Ayrıca daha cek cak getirecek götürecek. Kim takiyor fsr ı. Cevap vereyim kimse. 6000 e fsr 4 gelse ne olur gelmrse ne olur. Nvidia ona bakarsan tüm kartlarına 4.5 sunuyor.
Bişiy diyeceğim hepsi mantıklı ya 9070xt de alınabilir 5070 ti da alınabilir

AI haterları doluşmuş yine

Amd kas gücü falan filan

Amd fsr 5 cıkardıgında hepsi mükemmel diyecek eminim.

DLSS 5 gayet iyi yeni cıkmasına rağmen. 2 tane 5090 anca kaldırıyordu şimdi tek 5090 yetiyor. Optimize edecekler henüz bitmedi 5070 bile düzgün calıstırır muhtemelen ileride

5070 ti ile 4080 suğer bazı oynlardan den yada 4080 super 1 2 fps önde ama Dlss5 Var bu konuda o yüzden güncelleme fln 5070 ti derşn

Dlss gibi bişey varken artık 9070xt eşit değil bence
fps olarak eşit hatta görüntüde denkler bazen fsr bazen dlss daha iyi oluyor(dlss 4.5 ve öncesi)

Saf kas gücü daha önemli
Ayrıca AMD, Radeon 6000 serisine bile fsr4 getirecek (5 yıllık kart)
Nvidia ise Dllss 5'i rtx 4000 serisine getiriyor(3 yıllık kart)
Yani AMD daha uzun süre ekran kartlarına destek veriyor
Bu da Nvidia'nın daha teknolojik olmasının amd'ye attığı farkı kapatıyor
Rtx tüm kartlarda dlss 4.5 var. Dlss 5 de gelecek (upscale) dlss 5 neural rendering farklı dlss bir pakettir

Amd fsr 4 dlss 4 ten kötü dlss 4.5 zaten daha da iyi dlss 5 ile uçuşa geçecek

fps olarak eşit hatta görüntüde denkler bazen fsr bazen dlss daha iyi oluyor(dlss 4.5 veya öncesi)
Testlere bakmadığına eminim. Fsr 4 dlss 3.5 dlss 3.7 ayarında. Dlss 4.5 ile denk falan değil hic bir şekilde.

Rtx tüm kartlarda dlss 4.5 var. Dlss 5 de gelecek (upscale) dlss 5 neural rendering farklı dlss bir pakettir

Amd fsr 4 dlss 4 ten kötü dlss 4.5 zaten daha da iyi dlss 5 ile uçuşa geçecek

Testlere bakmadığına eminim. Fsr 4 dlss 3.5 ayarında
VOK , DA VE PCH testlerine göre söyledim kalite bazında denkler fps bazında çok yakınlar (MFG VE FG YOKKEN)

VOK , DA VE PCH testlerine göre söyledim kalite bazında denkler fps bazında çok yakınlar (MFG VE FG YOKKEN)
Yurt dışı testlerine bakıcaksın
18483.webp

18485.webp

Son düzenleme:

Amd kas gücü falan filan

DLSS 5 gayet iyi yeni cıkmasına rağmen. 2 tane 5090 anca kaldırıyordu şimdi tek 5090 yetiyor. Optimize edecekler henüz bitmedi 5070 bile düzgün calıstırır muhtemelen ileride
Suan bile akıcı sekilde oynatiyor ayarı iyi yaparsan 5070 ile.

Amd kas gücü falan filan

Dediğine katılıyorum. Kısa zamanda cıkmasının imkanı yokta cıkarsa bile dlss5 in suanki halinden daha leş bir şekilde cıkacak ve ayakta alkıslayacaklar.

5070ti
9070xt alma
amaç yazılımsa 5070ti
amaç oyunsa 5070ti
saf güç her şey değildir

Amaç oyunsa 9070xt

yazılım tarafındaysa 5070/5070 ti bukadar basit
Helal kral 10 saattir söyleyemediğimi sen söyledin

5070ti
9070xt alma
amaç yazılımsa 5070ti
amaç oyunsa 5070ti
saf güç her şey değildir
Aradaki farkı sen veriyorsun galiba 20 bin tl yi aynı fps için.Yaw neyse iyi geceler yarın devam ederiz tartışmaya ban yemezsem tabi

Geri