Corsair Hs55 Wireless Vs Mchose V9 Pro

Reaksiyon skoru
1
Bütçe
4000
Corsair HS55 Wireless kulaklığım vardı. Kafa bandının bağlantı kısmı normal kullanımda çatlayıp kırıldığı için garantiye yolladım. Bugün sıfır ürün göndermişler, bu konuda sorun çıkarmadılar.

Ama yeni gelen de aynı kulaklık olduğu için yine aynı yerden kırılır mı diye düşündüm. Sıfır HS55’i satıp MCHOSE V9 Pro’ya geçsem mi sizce

V9 Pro kullanan varsa kafa bandı ve genel kalite nasıl? Uzun kullanımda rahat mı, Valorant için ses kasması nasıl, mikrofon Discord’da yeterli mi? Bir de Gaming.Gen.TR garanti işini kullanan oldu mu, servis nasıl?

Kulaklığı sadece setupumda genelde fps ve hikayeli oyunlar için kullanıyorum

HS55 ile devam edeyimmi yoksa V9 Pro’ya mı geçeyim? Kullanan varsa yorumlarını bekliyorum, teşekkürler.

(ayrıca hs55 ile alakalı menteşe vsvs şikayeti olan çok fazla insan var ve galiba garantiye 2. kez yollayanlara değişim yapmamışlar o yüzden düşünüyorum..)

Bütçeyi maksimum tuttum zaten kulaklığa 4000tlden fazlada vermek istemiyorum

hocam aynı süreci yaşamış biri olarak söylüyorum bende de hs65 vardı ki hs55 ile sürücüleri aynı tamamen, hs65 kırıldıktan sonra atk n9, mchose v9 gibi kulaklıkları kullandım şuanda işimi çok ucuza gördüğü için havit h2015 pro kullanıyorum ve net bir şekilde şunu söyleyebilirim şuanda popüler olan çinli kulaklıklardan hangisini denediysem hs65 in yanından bile geçemedi. Hepsinde saçma sapan bir orta ses baskınlığı var ve bassları ne kadar arttırsanızda o kalitesiz orta sesleri kurtaramıyorsunuz ayak sesleri daha net gelsin diye genelde oyun kulaklıklarında orta sesleri ön planda tutmaya çalışır üreticiler fakat çinlilerin yaptığı kulaklıklarda ses profili çok kötü rekabetçi oyun dışında bence hiçbir amaca hizmet etmiyorlar. Muzikle filmle yada hikayeli oyunlarla işim yok diyorsanız kulaklıklar gerçekten iyi gerek şarj süreleri olsun gerek sağlam yapıları ve fiyatları göz önüne alındığında ama kaliteli ses dinlemeyi seven biriyseniz hiçbir ekolayzır ayarıylada kurtulamıyorsunuz bu durumdan çünkü sürücülerin ses profili belli ne kadar müdahale etmeye çalışsanızda o orta seslerdeki kalitesizlik kendini belli ediyor.

hocam aynı süreci yaşamış biri olarak söylüyorum bende de hs65 vardı ki hs55 ile sürücüleri aynı tamamen, hs65 kırıldıktan sonra atk n9, mchose v9 gibi kulaklıkları kullandım şuanda işimi çok ucuza gördüğü için havit h2015 pro kullanıyorum ve net bir şekilde şunu söyleyebilirim şuanda popüler olan çinli kulaklıklardan hangisini denediysem hs65 in yanından bile geçemedi. Hepsinde saçma sapan bir orta ses baskınlığı var ve bassları ne kadar arttırsanızda o kalitesiz orta sesleri kurtaramıyorsunuz ayak sesleri daha net gelsin diye genelde oyun kulaklıklarında orta sesleri ön planda tutmaya çalışır üreticiler fakat çinlilerin yaptığı kulaklıklarda ses profili çok kötü rekabetçi oyun dışında bence hiçbir amaca hizmet etmiyorlar. Muzikle filmle yada hikayeli oyunlarla işim yok diyorsanız kulaklıklar gerçekten iyi gerek şarj süreleri olsun gerek sağlam yapıları ve fiyatları göz önüne alındığında ama kaliteli ses dinlemeyi seven biriyseniz hiçbir ekolayzır ayarıylada kurtulamıyorsunuz bu durumdan çünkü sürücülerin ses profili belli ne kadar müdahale etmeye çalışsanızda o orta seslerdeki kalitesizlik kendini belli ediyor.
Merhaba hocam, öncelikle zaman ayırıp detaylı yazdığınız için teşekkür ederim.

Çevremde Havitin alt modellerini eleştiren birkaç kişi varda malzeme kalitesine kötü diyorlar. H2015 Pro’dan memnun musun Ne kadar süredir, günlük ve ne için kullanıyorsunuz? Üst modelleri gerçekten iyiyse alabilirim belki

Benim V9 Pro’ya bakma sebebim daha çok kafa bandı tarafıydı. HS55 normal kullanımda o bölgeden kırılması ve genel olarak piyasadaki plastik kulaklara göre V9 Pro’nun yapısı bana daha güven verici geldi.

V9 Pro’yu kullanırken uygulamadaki hazır EQ profillerini mi kullandınız, internetteki ayarları mı denediniz, yoksa kendiniz mi ayar yaptınız? Ses EQ ile ne kadar toparlanıyor merak ediyorum

Bu arada V9 Pro’nun 53 mm HS55’in 50 mm sürücüsü var eq yaparsam v9pro daha kaliteli olur zannediyordum :/

Öncelikle rica ederim hocam forumun amacı bu zaten. Kullandığım tüm çinli modellerde kendim ekolayzır yaptım fakat bir nebze toparlasada istediğim kaliteli hissiyatı alamadım hepsi ucuz hissettirdi fakat bu benim ses konusundaki takıntımlada alakalı kaliteli ses sistemleri kullandığım için beni bu kadar tırmalıyor kullanıp mutlu olan çok insanda var. Havite gelirsek h2015 pro zaten atk n9 ile birebir aynı kulaklık hem uygulamasıda aynı kulaklık olarak görüyor hem ikisinide kullandığım için kendimde teyit ettim dediğim gibi bunu kullanmamdaki sebep burada bahsi geçen kulaklıkların yaptığı her işi çok ucuza yapması oldu bugün sıfır olarak dr dan ttlekom kuponuyla 2 bin tl altına almanız mümkün hatta atk ve mchoseye göre kumaş ped olması gibi bir avantajıda mevcut kasa kalitesi de gayet sağlam herhangi bir yerinden kırılma yaşayacağınız bir yapısı yok pedlerdede aşınma diğerlerine nazaran çok daha geç olacaktır. Bu sebeple bir çinli kulaklık alacaksanız en ucuz alternatfin aynı işi yapabildiği bir noktada onu seçmeniz daha mantıklı olacaktır.

Bu arada 53 mm 50 mm yanılgısındada sürücülerin yapısı ve kabin sistemi bütün ses profilini baştan aşağı değiştiriyor bu sebeple buna çok takılmayın 53 mm kağıt üzerinde daha çok bas verebilir ama kabin yapısı tüm akustik ve bas performansını değiştiriyor. Havittede mesela eq ayarıyla kulağı titretecek ölçüde bas alabiliyorum ama yinede midlerin kalitesi kendisini hissettiriyor maalesef.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,297
Üyeler
203,387
Son üye
Yang
Geri