Çözüldü✓ Bilgisayarımda Bir Oyun Vesaire Açtıgımda Birkaç Dakika İçinde Kendini Kapatıyor

ArasDNZ

80+
Reaksiyon skoru
2
bilgisayarı yeni topladım (ssd ve kasanın kendisi dısında her seyi değistirdim) kurdum girdim termal macununu vesaire ayarladım fortnite açtım 20 dakika sonra kendini kapattı bilgisayar 5 saniye sonra falan da sıfırdan geri açtı kendini, bilgisayarı yenilemeden önce (6 yıldır kullanıyordum eskilerini) 2 3 yıl önce falan yine aynı sorun olmustu ve kendi kendine çözülmüştü muhtemelen çünkü son 1 yılda falan bir sorun yoktu
Sistem özellikleri:
msi a520m-a pro
ryzen rx 5700 xt
ryzen 5 5600x
120gb ssd
512gb hard disk
msi mag A650BN power supply
1x16gb kingston ram
oyundayken sıcaklıklara bakınca gpu hotspot 110lara kadar çıkıyordu (içlerinden sadece gpu 2. el) ne yapmam lazım, lütfen acil cevap iade edeceksem kısa süre içinde etmem lazım süresi dolmadan

Son düzenleme:
Değiştirdiğiniz parçalarda power da var mı ?

bilgisayarı yeni topladım (ssd ve kasanın kendisi dısında her seyi değistirdim) kurdum girdim termal macununu vesaire ayarladım fortnite açtım 20 dakika sonra kendini kapattı bilgisayar 5 saniye sonra falan da sıfırdan geri açtı kendini, bilgisayarı yenilemeden önce (6 yıldır kullanıyordum eskilerini) 2 3 yıl önce falan yine aynı sorun olmustu ve kendi kendine çözülmüştü muhtemelen çünkü son 1 yılda falan bir sorun yoktu
Sistem özellikleri:
msi a520m-a pro
ryzen rx 5700 xt
ryzen 5 5600x
120gb ssd
512gb hard disk
msi mag A650BN power supply
1x16gb kingston ram
oyundayken sıcaklıklara bakınca gpu hotspot 110lara kadar çıkıyordu (içlerinden sadece gpu 2. el) ne yapmam lazım, lütfen acil cevap iade edeceksem kısa süre içinde etmem lazım süresi dolmadan
içini açıp bakım yaparsan hotspot düşer ama sorun işlemciden gibi

Değiştirdiğiniz parçalarda power da var mı ?
evet su ankini yazdım metinde yazıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

içini açıp bakım yaparsan hotspot düşer ama sorun işlemciden gibi
peki nasıl düzeltebilirim sorunu kasada 1 fan var 4 tane daha alsam o kadar yeri var zaten düzeltir mi sorunu daha dogrusu sorun sıcaklıktan mı kaynaklanıyor

evet su ankini yazdım metinde yazıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

peki nasıl düzeltebilirim sorunu kasada 1 fan var 4 tane daha alsam o kadar yeri var zaten düzeltir mi sorunu daha dogrusu sorun sıcaklıktan mı kaynaklanıyor
format at-bios sıfırla dene

PC’yi topladıktan sonra temiz Windows kurulumu yaptın mı yoksa direkt Ssd’deki Windows ile mi oyuna giriyorsun

1- Format atacaksın
2- Ekran kartına bakım yapman lazım
sorun ekran kartından dolayı mı yani ve format nasıl etkiliyor bilgisayarı (ögrenmek istedigimden, merak ettigimden soruyorum sadece yanlıs anlasılmasın)

sorun ekran kartından dolayı mı yani ve format nasıl etkiliyor bilgisayarı (ögrenmek istedigimden, merak ettigimden soruyorum sadece yanlıs anlasılmasın)
Senin o eski ssd’deki Windows üzerine kurulu şu anki sistem bileşenlerinle uyumsuz bir sürü Driver var.

Driver uyumsuzlukları da reset atılmasına sebep olur, ekran kartı sıcaklığı da.

Senin o eski ssd’deki Windows üzerine kurulu şu anki sistem bileşenlerinle uyumsuz bir sürü Driver var.

Driver uyumsuzlukları da reset atılmasına sebep olur, ekran kartı sıcaklığı da.
anladım, çok teşekkürler. yarın halledicem halloldu mu olmadı mı yazarım buraya

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,239,296
Üyeler
202,848
Son üye
Laenis
Geri