Televizyonun Paneli Durup Dururken Bozuldu TCL C745

Clyde

80+ Silver
Reaksiyon skoru
896
TCL televizyonumuz var 2023'de satın almıştık. Maçtan maça kullanılıyor çok nadir açılıyor. Çalışma süresi 200 saatin üzerinde ya vardır ya yoktur. Bugün maç izlerken panel gitti. Yatay ve dikey iki çizgi çıktı dikey mor yatay direkt çalışmıyor. Yakından bakınca 2 3 tane stuck piksel gördüm. Bununla ilgili yapılacak şey panel değişimi olur ama durumla ilgili yapılabilecek bir şey var mıdır acaba?

Ekler

• 2.webp
    2.webp
    435.2 KB · Hit: 38
  • 1.webp
    1.webp
    129.3 KB · Hit: 36
  • 3.webp
    3.webp
    177.5 KB · Hit: 36
Hocam panel gitmiş gibi garantisi bittiyse ürün de bu kadar az kullanıldıysa bunu sistem bilgisinden görürler.Bence TCL ile baya bir tatlı sert bir süreç bekliyor sizi..Bu kadar az kullanılmış ürüne bence yardımcı olurlar sizin evden kaynaklanan ek bir durum yoksa nem/su-aşırı voltaj v.s v.s bence iş uzasa da yardımcı olurlar olmalılar.Binlerce saat dayanmaya üretiliyor o paneller..Tamamen fişten çekin biraz sonra takın ev şartlarında yapılacak başka bir şey yok gibi açıp Coflarına müdahale edemezsiniz.Yedek kablo var mı hdmi falan onları da deneyebilirisiniz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şimdi biraz baktımta sizde bakmışsınızdır CoFlara bant atıyorlar ama içini açıp müdahale etmeden önce bence TCl ile muhattap olun derim komik bir süre kullanılmış çünkü..Sonra içini açtınız müdahele ettiniz diye daha yokuşa sürerler yardımcı olmayacaklarsa kendiniz girişin derim

Son düzenleme:
Hocam panel gitmiş gibi garantisi bittiyse ürün de bu kadar az kullanıldıysa bunu sistem bilgisinden görürler.Bence TCL ile baya bir tatlı sert bir süreç bekliyor sizi..Bu kadar az kullanılmış ürüne bence yardımcı olurlar sizin evden kaynaklanan ek bir durum yoksa nem/su-aşırı voltaj v.s v.s bence iş uzasa da yardımcı olurlar olmalılar.Binlerce saat dayanmaya üretiliyor o paneller..Tamamen fişten çekin biraz sonra takın ev şartlarında yapılacak başka bir şey yok gibi açıp Coflarına müdahale edemezsiniz.Yedek kablo var mı hdmi falan onları da deneyebilirisiniz

Şimdi biraz baktımta sizde bakmışsınızdır CoFlara bant atıyorlar ama içini açıp müdahale etmeden önce bence TCl ile muhattap olun derim komik bir süre kullanılmış çünkü..Sonra içini açtınız müdahele ettiniz diye daha yokuşa sürerler yardımcı olmayacaklarsa kendiniz girişin derim
Şöyle servis kısmından baktım tam olarak 1 ay 1 gün çalışmış gözüküyor ama Android tabanlı TV'lerde kapatma tuşuna basılı tutup kapat demediğiniz sürece bekleme modun da duruyor bildiğiniz gibi. Bizimkilere kaç kere anlattım da babam direkt tuşa basıp gittiği için 1 aylık süre çıktı 721 saat falan yapıyor. Şimdi daha komiği oldu. Çizginin alt kısmına doğru taralı alan gibi çizgiler var, ekranın ortasında kocaman ölü pikselin mutasyon geçirmiş yuvarlak bir hali var. Sağ tarafta stuck pikseller var. Ekranı sulu bir şey ile silmedik kenarları açık olduğu için anneme özellikle elleme dedim ben kuru bez ile tozunu alıyordum sadece. Geçen hafta Fenerbahçe maçını açtığımızda bir şey yoktu, bugün oldu maç izlerken. Makro ile çekince arada parlaklık farkı var. Yarın servisi arayıp bir görüşeceğim. 2023'de 34K vermiştim, içeride ki Samsung 2018'den kalma annem bazen açık bırakıp gidiyor tüm gün açık umurunda bile değil.

Durum bayağı kötü duruyor

Ekler

• 20260910_221615.webp
    20260910_221615.webp
    288.7 KB · Hit: 10
  • 20260910_221739.webp
    20260910_221739.webp
    1 MB · Hit: 11
  • 20260910_221631.webp
    20260910_221631.webp
    143 KB · Hit: 10