İnce ve Sıska Kemik Yapısından Kurtulamıyorum Yardım Edin

Dostlar yaşım 20 iskelet yapım cılız kaldı 1 senedir araştırıyorum bakıyorum ve hiçbir yol bulamıyorum etraftaki insanlara bakıyorum ve kalıbında iyi insanlar çok yaşıtlarım ve benden 3-4 yaş ufak olanlar bile cidden iyi iriykrn ben ince kaldım dar kaldım artık piskolojik.olarakta kaldıramadığım biryerdeyim yaşamak istemiyorum herkesin ilerlediği dönemde geri kalmak çok acı ve kaybedebileceğim tek bir kişi var ve onuda elimde olmayan bu sebepten dolayıda kaybetmek istemiyorum çok dardayım iskeletimi genişletecek kemikleri kalınlaştıracak herhangi yol var mı acısı artık umrumda değil hissedemiyorum sadece bir çözüm yolu arıyorum tipten zaten kazanamadım genetiksel olarak saçlar seyrek ve ince döküldülerde ve alnımda açıldı saç hacimsiz olduğundan hep birbirine giriyo ve artık aynaya her baktığımda piskolojik olarak tutamadığım seviyede çökmeye başlıyorum insanlara bakınca için gidiyor yaşamak istiyorum sevdiğimi bırakmamak istiyorum Ama Böyle Yaşamak Hergün Artık Çökertiyor beni 20 sinde 50 lerimdeymişim gibi hissediyorum zihnim yoruldu ve kafamda bir çözüm yoluda kalmadı artık yardım istiyorum geri kafalı birisi değilim veya sosyal medya bağımlısı yanlış anlamayın lütfen sadece çok sıkıştım ve kaybetmeye başladım birçok şeyi herkesin hayatını izler hale geldim çevremdeki insanlar anlayacak gibi değil parasal konuda hallederim herşeyi yeterki hayatıma herkes gibi normal hissederek devam etmek istiyorum artık kendi bedenimde güvende hissedemiyorum kendimi
Boy 1.73
Kilo 62
Akromial mesafe 40
Bideltoit 42-43
Göğüs 87cm çevre
Yatayda göğüs 29-30cm arası
Bel 71-72cm çevre
Kalça 88cm çevre
Üst kol 28.5cm çevre
Bilek kalınlığı 17.2-17.5 arası
Dirsek genişliği kol 6.8-7cm arası yatay genişlik
Ayak bileği 22.5cm çevre
o yaşlarda ben 55 kg civarında gidip geliyordum ve asla kilo alamıyordum. kemiklerim de çok ince tıpkı senin gibiydim işte. bir de sigara kullanıyordum üstüne. sonra bırakma kararı aldım 2019 yılında ve o benim için bir eşik oldu. daha önce her türlü yolu denememe rağmen kilo alamayan ben sigarayı bıraktıktan sonra 3-4 ayda 10-15 kg aldım. ama düzensiz aldığım için bir anda göbek çıktı kocaman. kollar hala inceydi. skinny fat vücudun tanımı tam olarak bendim :D sonrasında spora başladım yeme içme düzenimi oturttum. düzenli bir şekilde ağırlık antrenmanı ve kardiyo yapıyordum. yağ yakıp kas hacmi kazandım ve normal bir insana dönüştüm. spora ilk başladığım dönem 5x2 kg ile incline dumbell pres yapamazken 2-3 yıl sonra 40x2kg ile incline dumbell press 6 tekrar rahat çıkarıyordum. hemen şuan bir spor salonuna yazıl ve internetten araştırma yaparak kendine bir antrenman programı hazırla. ardından yemek düzenini ayarla, bunu da kendin araştırarak kendine en uygun şekilde yapabilirsin. tavsiyem her öğününde makarna veya pilava yüklen ama ekmek yeme. ekmek iştahını keser ve bu da olumsuz etkiler seni. "ekmek yersen kilo alırsın" gibi bir algı var toplumumuzda ona dikkat et. yeteri kadar karbonhidrat alamazsan eğer gainer takviyesi kullanabilirsin. sporla birlikte creatine de kullanabilirsin, hacim kazanmanı destekler.

Tartışmasız kilonu 80e yaklaştır ama yağ ile değil spor kas kütlesi alarak.Ayrıca yaşın daha 20 - bir çok vakada 25 yaşına kadar gelişen adam var tıbbı destekle.Genel bir ölçüm yaptır D vitamini v.s seviyelerin nedir.Güneşle aran nasıldı son 5-6 yıldır yeteri kadar güneş aldın mı kemiklerine güç verecek kadar aktif yaşadın mı ? D vitamini-k vitamini desteğine başla ama yaşın daha çok uygun direk testlerini yaptır doktor kontrolünde biraz en azından kemiklerini güçlendir.Bileklerin v.s genetik onları direk 20 yaşından sonra kemik olarak değiştiremezsin spor kas kilo ile gölgeleyeceksin.Kilon gerçekten az omuzlar konusunda daha rahatsın çünkü belli antreman ve kas kütlesi ile direk değişebilen bir bölge bileklerin gibi umutsuz olacağın bir bölge değil.Sen kesin testlerini yaptır desteğini al ve arkadaşların dediği gibi kas kütlesi ile KİLO al.

Herkesin derdi farklı, bende kiloluyum mesela, ama vermek için gerçekten bir şey yaptın mı dersen yok derim. Şuanda bir şey yapmadım. Açıkçası şuanda kilo vermem gerektiğini biliyorum, buna mecburum ama senin düşündüğün gibi takıntı derecesinde değilim bu olaya. Sosyal medyada veya normal hayatta , herkes birbirinin ne yaşadığını, ne çektiğini görmüyor. Sadece ortaya çıkan son mamülü görüyor. Halbuki onlar hep bir emeğin sonucunda elde ediliyor. İnsan da burada aldanıyor. Estetik, cerrahi operasyon falan yaptırmayın. Yaşınız küçük, ileride pişman olmanız hiçbir şeyi değiştirmez. Spor a başlayın. Sürece Devam edin. Bi de güzellik, mutluluk bunlar çok overrated yani abartılmış şeylerdir. Mesela güzellik mi para mı diye sorduğunuzda neden yarı yarıya ayrisiyor insanlar, bu yüzden.

Öncelikle kemik yspını değiştiremesin sakın ama skaın int deki taktik elti fln deneyim deme daha kötü nolursun öğmkğ böyle bir şey yok. Kendini geliştirmeye odaklan kısaysan kısasın çirkinsen çirkinsin değiştirebileceğin şeylere odaklan. Spor salonuna yazıl cild bakımı yap haızr ürünler tüketme kendin yap yemekleri magnezyum minarel protein karb temiz şekil de al. Bunlar 1 ay da 2 ay da 3 4 ay da hayatının değişeceğini bekleme bu bir süreç ve sen sürece ne kadar sadık kalırssn karşılıksız kalmicaksın
kanka bi de konuşabilsen neler anlatıcan varya :D

Güzel kardeşim otur bir düşün etrafına bak eline ayağına yüzüne gözüne bak bir eksiğin var mı ? Elin ayağın tutuyor, yürüyorsun yemek yiyorsun vs. vs. Kendine bu tarz saçmalıkları dert etme, hayat bu dertlerden ibaret değil. Hayatın ileride kime ne getireceğini bilemeyiz sen bu tarz şeyleri kafana takıp psikolojini bozarsan Allah korusun ileride farklı bir olay yaşadığında sonunu düşünemiyorum. Önce bu kafadan çık, git herhangi bir hastaneye onkoloji bölümüne insanlar neler ile uğraşıyor ben ne ile uğraşıyorum diyip silkelen. Uyku düzenini, yemeni içmeni düzenle, spora yazıl, zevk alarak yaşa hayatını. Bir daha bu yaşa gelmeyeceksin. Ve aynanın karşısına geçip kendine benim yerime bir tokat at :)

Odysey alparslan kuytul edit tavsiye ediyorum. Şaka bi yana kemik yapısı genetik bir şey yapabileceğini sanmıyorum üzerine kas kütlesi koydukça daha iri duracaksın , 5 sene sonra iyi bir kas kütlesi elde edersin , hala tatmin olmuyorsan psikoloijin bozulacağına roidlere başvurabilirsin doktor kontrolünde

Kilo ile alakalı değilki 70 lerdede böyleydim kemik yapım böyle
Kemik yapını değiştiremezsin ama kemiklerin üzerine bağlanan kas yapını geliştirebilirsin. Bunun yolu da 5x5 ve 3x5 gibi egzersiz programlarıyla kalori fazlası almaktan geçer. Vücut kütlenin 2.2 katına denk gelen miktarda protein (örnek:70 kiloysan 70*2.2 gram protein), 70-80 gram yağ ve gerisi karbonhidrattan oluşan bir diyet uygulayabilirsin. Bazal metabolizmanı ölçtürmen ve uygun kaloriyi hesaplaman iyi olur.

Bol lifli yiyecekler yiyip bol su tüket yoksa hemoroid ben buradayım diyor bu süreçte. Ailende genetik erkek tipi saç dökülmesi yoksa kreatin kullanabilirsin. Ailende erkek tipi saç dökülmesi varsa vücutta biriken dht kaynaklı saç dökülmeni hızlandırır uyarmış olayım.

Uyku çok önemli kas geliştirme için, geceleri mavi ışığa maruz kalmamak da beynin dinlenme haline geçmesi için önemli.

Anabolik steroidlerden uzak dur, vücut yapmak için dalgamastikten vazgeçmenin hiçbir anlamı yok

Hocam kemik yapımın ince olması değilde dar olması canımı çok sıkıyor ortlama kalınlımta iyi bi omuza göğüs kafesine sahip olsaydım hiç sorun olmazdı yani ama yok omuz genişletme ameliyatına bakıyorum 1:1-0.8:1 yansıyor ama oda omuzları bir tık geri atıyor genişkik katıyormu dersen evet katıyor ama sorun şu uzatma ayrı yapının geniş iri olması ayrı hani deneysel bile olsa azınlıkta kullanılmış bile olsa büyüme plaklarını yeniden aktif etme veya ons benzer bir altyapı olsa direk yaptırtıcam ama ne yapabilirim bilmiyorum haricinde spor yaptım ama dediğim gibi işte iskelet ince kalınca dışardan olan suulette ince oluyor sadece dolu oluyor bide bilek inxe olunca kol kemiğide kollarda cidden ince duruyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam sorun şu iskelet suuleti yeterince geniş olmayınca sporlada olmuyor

Yine ince hocam kemik çatısı dar yani

Hocam boy uzatma ameliyatı düşünüyom tip çok kötü değil ama sevmiyom estetik düşünüyom omuzlar için genişletmeyi düşünüyom hardmaxxing'in zirvesine yani risklerin kalıcı hasarı olmadığı sürece sorun yok anlık çektiğim acıyı falan umursamıyom
Hocam dar olması bir şey değiştirmez sen beni dinle kapalı havuz varsa yazıl elinden geldiğince git yüz üstüne birde fitness yap sonra tekrar konuşuruz.

10 sene geç kalmışsın ve bu işlerde genetik de çok önemli. Beslenmene dikkat et yeterli ve doktorla da görüşmen lazım kardeşim forumla olacak iş değil bu.

welcome to bp

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,047
Üyeler
203,310
Son üye
zpouzs
Geri