SalimBdk
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,581
Var. Bu tamamen nvidianin halti firmalar sadece ona yapiyor cyperpunkta kullanabiliyorsun.9070xt'de path tracing yok ki nasıl karşılaştırıyorlar.
Var. Bu tamamen nvidianin halti firmalar sadece ona yapiyor cyperpunkta kullanabiliyorsun.9070xt'de path tracing yok ki nasıl karşılaştırıyorlar.
Yok yok, 2.2 ghz sizde şu an testte ama bu kart yükte 3.4'e çıkıyor normalde. Furmark bu kartı yoramıyor.3.4 ghzye nasıl çekiliyor, adrenalinden çekiyorum galiba? hiç oc ile falan işim olmamıştı da, kart geldiği halinde yani, zaten fabrika oc model biraz
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
işlemci 9700x
Yok yok, 2.2 ghz sizde şu an testte ama bu kart yükte 3.4'e çıkıyor normalde. Furmark bu kartı yoramıyor.
En basit halde 1080P'de 8XMSAA açın furmark'da. 3.1 falan yapıyordu o
Sendeki kart piyangosu iyi bak gayet. Geçen gün konu açtım bunla ilgili 3-4 kişi pm atıp ısılarını paylaştı core speed artınca; 94 95 bazılarının. Aynı kart, aynı model. Oda ısıları yakın 26-27'ydi hepsinin. Benim de öyleydi.Alıntıyı görüntüle
5 dkya kadar yaptım aynı devam etti
havalar da bi soğumadı arkadaş, pazartesi günü artık rahatlayabilirim 30-32lere düşecekmiş
bi toz temizliği yapsam birkaç derece daha düşebilir
9070xt kafa ağrıtabilir 7800xt vardı tanıdığımda driver sorunları yaşıyodu 5070 alİşlemci ryzen 7 7800x3d
750w gold 80 plus
Gigabyte x870 anakart
Çok oyun oynamıcam ama güçlü olsun dlss istiyorum ama kararsızım
5070 kullanıyorum haha atsam sorun olur mumecbur kalmadıkca amd kartlara bulasmayın. sene 2026 reddit watmann hataları başlıklarıyla dolu hala. dlss 5 konusuna girmiyorum bile, çalışmayana para yok.
not: ucuza kaçarım diye amd kart alıp dlss 5 olayından sonra içten içe kendine dert edinenler gülücük atacak izleyin.
Framegenden kastım mfg idi hocam. Keza bu kartta lazım değil de bu karttan bahsetmiyorum zaten genel amd konusuna atıfta bulundum. Fsr konusu 5080 ile karşılaştırma da geçerli 9070xt ile karşılaştırmadım. Dlss 4.5 ile fsr 4.1 i karşılaştırmayı geçtim 5 diye bir gerçek var piyasada. Benim demek istediklerim bunlardı açıklama amacıyla yazıyorum. Sürekli amd konularında o önemli değil bu önemli değil konusu sıkmaya basladı. Ben amd haterı değil amd fanboy haterıyım. Gayet objektifim. Suan elime 40 kağıt para saysan gider 2. Elde mercury 9070xt alırım. Ama 5070ti a param yettiği an ona geçerim. 7900xtx tercih etmeme sebebim rt performansı olurdu. Genel kitlenin aksine benim için önemli rt performansı.Haklı olduğun çok yer var ama ben DLSS'in olduğu yerde bile XeSS kullanan biriyim. Xess-Q modunu en iyi mod olarak görüyorum. DLSS ve FSR'nin uzaktaki objeleri aşırı smooth'ladığını ve detayları bozduğunu düşünüyorum. Ne zaman DLSS ya da FSR açsam aynı şeyi yaşadım.
7900XTX'de teknoloji yok değil ki. Frame gen, FSR 4 ve diğer şeyler onda da var. RT/PT konusunda haklısın. 9000 serisi hariç AMD'de tamamı vasat. Ben geri kafalıyım, RT açınca çoğu oyunda doğru bir kalibrasyon göremiyorum. Şayet RT/PT aşırı kritik ise birisi; 7000 serisi tercih etmesine gerek yok.
7900XTX'in tek olayı 24GB Vram değil ki. Sadece RT harici; 9070XT'den %20 her oyunda daha fazla FPS alan bir kart. İnanılmaz serin bir kart.
9070XT kullanıcısı olana kadar önerirdim. Belki bana şanssız bir unit denk geldi. Ama 1 yıllık bir kart aynı ortamda 97-98 hotspot gördüğü yerde %70 fan ile 7900XTX %40 fanla 87 verebiliyorsa; ben o çipi bir sorgularım.
Arkadaşıma aldığımız sıfır 9070XT Pure için de durum böyleydi. İnanılmaz bir piyango kartı.
Sonuçta gidip teknoloji özürlüsü bir kart önermiyorum ki, sadece RT'de zayıf bir kart o kadar 7900XTX. Onun dışında en ufak zayıf olduğu nokta yok oyun tarafında; aksine, çok daha güçlü ve soğuk bir kart.
Hatta bahsi arttırayım, 9070XT yerine 6950XT ya da 6900XT tercih ederim her koşulda. Bu benim gibi RT/PT kullanmayan bir geri kafalının tercihi. RT/PT hariç; yeni nesle geçmenin tek avantajı AV1 encoding. O da arkadaşa lazım değidlr bence.
Yani yok. Sonuç odaklı gidersin firma yapar yapmaz ben açabiliyor muyum hayir.Var. Bu tamamen nvidianin halti firmalar sadece ona yapiyor cyperpunkta kullanabiliyorsun.
Şuanki fiyatlarda 5070 alanın aklını yaşamak isterdim. Kartı aldıgım fiyatın 1.5x ine 2. Elde satabiliyorum ben suan.Yazılım-yeni teknoloji deneme hevesin çok varsa 5070 al, onun dışında şu anki fiyatlarla 9070xt daha mantıklı geliyor açıkçası. Hatta bence onun da fiyatı gereksiz yükseldi de yine iyi sayılır.
Bu fiyatlardan 5070 alinmaz zaten. Bu paraya söyle mercury aorus nitro vs 9070 xt olacakti da tadindan yenecektiBu forumda bu gözler 5060 ti al diyenleri gördü 9070xt yerine o yüzden nvidia onerenleri son zamanlarda ciddiye alamıyorum hem fiyat anlaminda gereksiz pahali hem donanim yetse dahi kullanacak kapasite yok. İlginç. Dlss5 babasinin hayrina çalışmıyor oda vram yiyecek. 2k ultra da rt acsan vram muhtemelen hata verecek(forza da olduğu gibi) dengeli bir kart istiyorsaniz objektif olun ve 9070xt alin ve önerin.