Antidepresan Kullanmak? Yardım Lazım Fikir

GökTürkHan

80+ Gold
Reaksiyon skoru
2,434
Dostlar depresyondan sinir stresten antidepresan kullanmaya başlamış ve kendisini iyice salarak değersiz hissetmeye başlamış bir kıza ne gibi hediyeler alınabilir bana bi fikir sunabilir misiniz? Yani dikkatini o an oraya vericek ve kendisini değerli hissedicek

Böyle durumlarda pahalı veya gösterişli eşyalardan ziyade, ona gerçekten değer verildiğini dinlendiğini ve düşünüldüğünü hissettirecek hediyeler veya jestler çok daha derin bir etki bırakır epresyon ve yoğun stres sürecinde kişiye ekstra sorumluluk yüklemeyecek zihnini tatlı bir şekilde meşgul edecek ve moral verecek fikirler olmalı örneğin
şahsen bunu yapabileceğin en güzel yol bir nesneden ziyade birlikte zaman geçirmek kalabalıktan uzaklaşmak güzel nir ortamda bir yürüyüş olabilir yanınada basit bir hediye bunu görünce aklıma sen geldin gibisinden bir hediyeyle süsleyebilirsin

Böyle durumlarda pahalı veya gösterişli eşyalardan ziyade, ona gerçekten değer verildiğini dinlendiğini ve düşünüldüğünü hissettirecek hediyeler veya jestler çok daha derin bir etki bırakır epresyon ve yoğun stres sürecinde kişiye ekstra sorumluluk yüklemeyecek zihnini tatlı bir şekilde meşgul edecek ve moral verecek fikirler olmalı örneğin
şahsen bunu yapabileceğin en güzel yol bir nesneden ziyade birlikte zaman geçirmek kalabalıktan uzaklaşmak güzel nir ortamda bir yürüyüş olabilir yanınada basit bir hediye bunu görünce aklıma sen geldin gibisinden bir hediyeyle süsleyebilirsin
Hocam olayı burda tam anlatmak istemiyorum yarın birgün kız burayı ve benim hesabı keşfedipte sen buraya neleri karıştırdın diyerek hesap sorarsa sorun ama yanında kimseyi istemiyo bu durumda duygusal olarak boşlukta bu yüzden benide istemiyor dahada bağlanmak istemiyorum diyerek kendisini değersiz hissediyor baya bu yüzden anı işi falan yatıyor yoksa gidip o ortamdan çekerdim zaten hemen ama gitsem bu sefer bu haldeyken geldim diye dahada strese girer falan veya ailede sorun yaşayadabilir hediye lazım moderatörlerden biri bu sohbetle işim bittikten sonra silebilirmi acaba

Daha basit yaklaşman lazım konuya, birine kendini zorla sevdiremezsin. Ağzınla kuş da tutsan hava

Hocam olayı burda tam anlatmak istemiyorum yarın birgün kız burayı ve benim hesabı keşfedipte sen buraya neleri karıştırdın diyerek hesap sorarsa sorun ama yanında kimseyi istemiyo bu durumda duygusal olarak boşlukta bu yüzden benide istemiyor dahada bağlanmak istemiyorum diyerek kendisini değersiz hissediyor baya bu yüzden anı işi falan yatıyor yoksa gidip o ortamdan çekerdim zaten hemen ama gitsem bu sefer bu haldeyken geldim diye dahada strese girer falan veya ailede sorun yaşayadabilir hediye lazım moderatörlerden biri bu sohbetle işim bittikten sonra silebilirmi acaba
kanka kız şu an kendini yük gibi gördüğü için seni de uzaklaştırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla pat diye yanına gitmen onu daha çok strese sokar gibime gekdi bence kargoyla veya kuryeyle sevdiği bir tatlı ya da rahatlatıcı küçük bir paket yolla yanına da tatlı bir not ekle nota kafa dinleme isteğine saygı duyduğunu ama her zaman yanında olduğunu yaz baskı yapmadan alan tanıman onu çok daha hızlı toparlar sanki ama lütfen bunları yapmadan önce kız arkadaşından emin ol

Yaşın kaç bilmiyorum da belli bir yaşın üstündeysen öyle bir kızla ciddi ilişki-evlilik düşünmek direkt intihardır.
Ne yaparsan yap major depresyon-bipolar gibi hastalığı olan bir insanla girdiğin ilişki seni de benzer hastalık sahibi yapar.
Eğer dönemsel, gelip geçici bir depresyonsa dediklerimi çok önemseme.
Fakat kızın uzun yıllardır süren psikolojik problemleri varsa sonuç dediğim gibi olacak.

En sağlıklısı bana ne diyip o kişiden uzaklaşmak. Kişinin kendine vermediği değeri sen verdiğinde seni de çukuruna çeker. Kendi hayatının keyfine bak.

Kardeşim açık konuşayım, özellikle cinsellik bekliyorsan unut çünkü antidepresanlar hormonları öyle baskılıyor ki isteksizlik hat safhaya ulaşıyor, erkeklerde sertleşme sorunu bile yaratıyor. Ayrıca psikolojik sorunu olan kızla ciddi düşünmemeli. Geçmişten bir ilişkin olur buna değer dersen ancak o zaman tedavisi için yanında olmak mantıklı olabilir, o bile bir yere kadar.

kanka kız şu an kendini yük gibi gördüğü için seni de uzaklaştırmaya çalışıyor anladığım kadarıyla pat diye yanına gitmen onu daha çok strese sokar gibime gekdi bence kargoyla veya kuryeyle sevdiği bir tatlı ya da rahatlatıcı küçük bir paket yolla yanına da tatlı bir not ekle nota kafa dinleme isteğine saygı duyduğunu ama her zaman yanında olduğunu yaz baskı yapmadan alan tanıman onu çok daha hızlı toparlar sanki ama lütfen bunları yapmadan önce kız arkadaşından emin ol
Öyle yapıyorum zaten hocam şuan işe hediye aşamasındayım hediye lazım ne alabilirim
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yaşın kaç bilmiyorum da belli bir yaşın üstündeysen öyle bir kızla ciddi ilişki-evlilik düşünmek direkt intihardır.
Ne yaparsan yap major depresyon-bipolar gibi hastalığı olan bir insanla girdiğin ilişki seni de benzer hastalık sahibi yapar.
Eğer dönemsel, gelip geçici bir depresyonsa dediklerimi çok önemseme.
Fakat kızın uzun yıllardır süren psikolojik problemleri varsa sonuç dediğim gibi olacak.
Kardeşim açık konuşayım, özellikle cinsellik bekliyorsan unut çünkü antidepresanlar hormonları öyle baskılıyor ki isteksizlik hat safhaya ulaşıyor, erkeklerde sertleşme sorunu bile yaratıyor. Ayrıca psikolojik sorunu olan kızla ciddi düşünmemeli. Geçmişten bir ilişkin olur buna değer dersen ancak o zaman tedavisi için yanında olmak mantıklı olabilir, o bile bir yere kadar.
Uzaklaş bu kişiden hayatını *****
En sağlıklısı bana ne diyip o kişiden uzaklaşmak. Kişinin kendine vermediği değeri sen verdiğinde seni de çukuruna çeker. Kendi hayatının keyfine bak.
Hocalar şimdi ben bu kızı 12 yaşımdan beri tanıyom şuan 20 ye giriyorum yani 8 senedir biliyorum bu kız beni seviyor bende bu kızı seviyorum kişiliğini vereceği kararları az çok biliyorum ben istanbuldayım kız ankarada ben bayadır açılamıyordum özgüven sorunlarından dolayı oda aynı şekilde bana hiç beni istiyorsun gibi hissettirmedin diyerek içine kapanmış bu konuda ama ben sonradan açıldım ve şimdi birlikteyiz da ben kızın yanına daha hiç gitmedim saçlar döküldü kilo kaybım oldu kimi nedenlerden özgüvenim çok düşte derken ben şimdi hırsi olarak bu ana ilerliyordum işte bi anda böyle bi olay oldu kızın bu ilk kızın üstündeji baskıyı falan biliyorum yani uzaklaş falan derken ben senelerdir tanıdığım bir insanı girmiş olduğu böylesi bir durum için bırakacak birisi değilim Türkiyede herkes zor süreçten geçiyor gerek gelecek gerek aile gerek çevre baskısı olsun çoğu kişide böyledir yani oda vuraya kadsr direnebildi yapabilecek bir şey yok tek bir şey var oda onun yanında olmam onu bu durumdan bir şekil çıkarmam ben bunun için buraya geldim ne tür bi hediye alsam bilemedim bu yüzden sizlere danışıyorum kız daha 18 yaşında bende 20 öyle cinsellik üzeri düşünmesiymiş ortam insanlarıymış gibi falan bi durum yok bu konular üzerine konuşmayada pek gerek yok gibi

Son düzenleme:
Hocam ilişkinizin durumu hakkında bilgim yok ancak bu sürekli devam eden bir durumsa kendi sağlığınızı da düşünerek olaya yaklaşın. Siz de etkilenecekseniz o ilişkiyi devam ettirme konusunda kendinizle ciddi bir iç muhasebe yapmalısınız. Özellikle yaşınız küçükse (25 altı desek yeridir) o ilişki sizi yıpratmaktan başka bir şeye yaramaz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,138
Üyeler
203,336
Son üye
Elmamia
Geri