2. El Sistem Fikir Alışverişi

İptal

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar iyi akşamlar bana yakın bir ilde ikinci el böyle bir sistem var. Ekran kartının ve işlemcinin garantisi yok. Diğer parçalar nisan gibi alınmış. Komple 55000 liraya veriyor sizce alınır mı nelere dikkat etmem gerekiyor ?

AMD RYZEN 9 7900
GIGABYTE B650 AORUS ELİTE AX V2
CRUCİAL PRO 2X16 6400MHZ CL34 RAM
RX 7900 GRE SAPPHIRE PULSE
ENERMAX REVOLUTİON III 1000W
COOLER MASTER MASTERBOX TD500 MESH V2
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB
ARCRIC LIQUID FREEZER III PRO 360

Bence fiyatına göre gayet iyi. Alırken;

OCCT'de %90 VRAM testi, 3D Adaptive testi (tek tek, 10 dakika, ikisini combined halde çalıştırma; AMD ekran kartları %90 VRAM testi + 3D adaptive'de error veriyor OCCT kaynaklı). Sağ panele hata bastırıcak mı bak, 3D adaptive ekran kartı sıcaklığını da güzel gösterir.

İşlemciye CPU+Ram testi 10 dakika (Isısına bak ve hata var mı diye bak)

OCCT Memory testi 10 dakika (Hata var mı diye gözle sağ panelde)

Furmark testi 7 8 dakika yeterli, kapanma, titreme, donma, takılma olmadan hotspot en fazla 91 92 olacak şekilde bitirt.

En sonda da OCCT ile Power Test yap bunu da bir 6-7dk yapsan yeter.

Bu testler her şeyi kapsar. Sistemdeki olası sorunların da %95'ini ortaya çıkarır.

Çok zamanın olursa, arkadaş da seni özgür bırakırsa; bir de Passmark testi yap. Tüm bileşenleri skorlar. Bileşenler alması gereken değerleri alıyor mu diye bakarsın.

Hepsi taş çatlasa 50 60dk sürer.

Sistemini 2. ele koyacak herkesin sahibinden görseli olarak yüklemesi gereken testler aslında.

Arkadaşlar iyi akşamlar bana yakın bir ilde ikinci el böyle bir sistem var. Ekran kartının ve işlemcinin garantisi yok. Diğer parçalar nisan gibi alınmış. Komple 55000 liraya veriyor sizce alınır mı nelere dikkat etmem gerekiyor ?

AMD RYZEN 9 7900
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB
40 bine imzadaki sistemi sattım daha geçen bence baya baya iyi

AMD RYZEN 9 7900
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB
Fiyat çok uygun. Fakat sakın kaçırmim vb. diye önden kapora vb yollama. Asla elden test etmeden alma. Çünkü sarı sitede bu fiyatlara ekran kartsız var oda Rize de. :).

Fiyat çok uygun. Fakat sakın kaçırmim vb. diye önden kapora vb yollama. Asla elden test etmeden alma. Çünkü sarı sitede bu fiyatlara ekran kartsız var oda Rize de. :).
Testleri istedim eğer atarsa elden gidip alacağım hocam kasa trabzonda bende rizedeyim 😀
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bence fiyatına göre gayet iyi. Alırken;

OCCT'de %90 VRAM testi, 3D Adaptive testi (tek tek, 10 dakika, ikisini combined halde çalıştırma; AMD ekran kartları %90 VRAM testi + 3D adaptive'de error veriyor OCCT kaynaklı). Sağ panele hata bastırıcak mı bak, 3D adaptive ekran kartı sıcaklığını da güzel gösterir.

İşlemciye CPU+Ram testi 10 dakika (Isısına bak ve hata var mı diye bak)

OCCT Memory testi 10 dakika (Hata var mı diye gözle sağ panelde)

Furmark testi 7 8 dakika yeterli, kapanma, titreme, donma, takılma olmadan hotspot en fazla 91 92 olacak şekilde bitirt.

En sonda da OCCT ile Power Test yap bunu da bir 6-7dk yapsan yeter.

Bu testler her şeyi kapsar. Sistemdeki olası sorunların da %95'ini ortaya çıkarır.

Çok zamanın olursa, arkadaş da seni özgür bırakırsa; bir de Passmark testi yap. Tüm bileşenleri skorlar. Bileşenler alması gereken değerleri alıyor mu diye bakarsın.

Hepsi taş çatlasa 50 60dk sürer.

Sistemini 2. ele koyacak herkesin sahibinden görseli olarak yüklemesi gereken testler aslında.
15 dk Furmark
Occt 1 saat cpu+ram
Crystaldiskinfo ve hwinfo ekran görüntüsünü istedim hocam

Son düzenleme:
Testleri istedim eğer atarsa elden gidip alacağım hocam kasa trabzonda bende rizedeyim 😀

15 dk Furmark
Occt 1 saat cpu+ram
vram de isteyin kesinlikle

15 dk Furmark
Occt 1 saat cpu+ram
Aldınız mı hocam

AMD RYZEN 9 7900
CORSAIR MP600 PRO NH 1TB
55 bine güzel gözüküyo ama biraz daha düşetbilirsin

Geri