Chatgpt Go Mu Gemini Pro Mu? Araştırma Açısından Hangisi Daha İyi?

CanCel

80+ Silver
Reaksiyon skoru
948
ChatGPT Go ile Gemini Pro arasında kararsız kaldım. İkisini de kullanmış olanların gerçek kullanım deneyimlerini merak ediyorum.

Benim kullanım amacım görsel oluşturmak veya sesli konuşmak değil. Daha çok:

• İnternette araştırma yapmak
  • Bir konu hakkında detaylı bilgi edinmek
  • Uzun ve karmaşık sorular sormak
  • Farklı kaynaklardan bilgi toplayıp karşılaştırmak
  • Güncel konularda araştırma yaptırmak
  • Dosya/PDF vb. analiz ettirmek
  • Ders/öğrenme amaçlı kullanmak
  • Günlük bilgi ve karar verme konusunda yardım almak
gibi işler.

Bu açıdan ChatGPT Go mu, Gemini Pro mu sizce daha başarılı?

Özellikle ikisini de uzun süre kullanmış arkadaşlar; araştırma kalitesi, kaynak kullanımı, doğruluk, akıl yürütme ve kullanım limitleri açısından hangisini daha iyi buluyorsunuz?

Bir de ChatGPT Go ve Plus'ı ikisini de deneyenler varsa, araştırma ve günlük bilgi edinme konusunda Plus ile Go arasında gerçekten hissedilir bir fark var mı?

Kısacası benim kullanım şeklim için:

Gemini Pro vs ChatGPT Go vs ChatGPT Plus

hangisini tercih ederdiniz? Deneyimlerinizi ve nedenini yazarsanız çok yardımcı olur.

hiçbir konuda gemini iyi değil bedava olsa da kullanmayın bütçeyi zorlayıp plus'u alın bir sorunuz olursa yanıtlayabilirim seve seve çok fazla abonelik deneyimledim
Plus aldım hocam gayet memnunum şuan.
Deneyimlediğiniz için sorayım dedim peki GPT plus mu Cloud pro mu

önceden claude'du ama şuan en iyisi gpt hem limit olarak hemde model olarak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Neden? Bir falsosunu gormedim suana kadar pek.
çok zayıf modelleri basit işlerde değil ama ağır işlerde farkı ortaya çıkıyor

Okuyan olursa ben de fikrimi yazayım.

Claude Opus denediğim şeylerde (kodlama ve yazılım odaklı sorular genelde) bana daha zeki gibi geldi ama ikisi de iyi bence. Claude yan özellikler bakımından zayıf biraz resim üretme tarzı şeyler hiç yok ChatGPT ve Gemini o konuda iyi. Tabi Geminide “Pro seviye” model yok şuan onun eksikliği var biraz, pro olarak sundukları Pro 3.1 çok eskidi yeni çıkan Flash 3.8 bile daha iyi cevap veriyor ondan, yeni Pro modeli bir türlü halledemedi adamlar.

Ben şuan ucuz diye Geminiyi devamlı kullanıyorum, önemli işler veya yoğun kullanım yapmam gerektiğinde de o ay için ek olarak ChatGPT veya Claude alıyorum. Geçen lazım olduğunda Chat almıştım bu sefer değişiklik olsun diye Claude aldım falan ama yılda 3-4 yoğun ayda bunları kullanıp kalan işi fiyatı neredeyse bedava olan Geminiye yığmak bana mantıklı geliyor maliyet olarak. Diğerlerini aldığımda da onların limiti dolmasın diye bazı işleri buna yaptırıyorum 😅

ne amaçla kullandığına bağlı bende cevaplar çok aptalca oluyor
Gündelik hayatla ilgili şeyler soruyorum genelde. Onun dışında ders/saglik falan.
önceden claude'du ama şuan en iyisi gpt hem limit olarak hemde model olarak
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

çok zayıf modelleri basit işlerde değil ama ağır işlerde farkı ortaya çıkıyor
Pro modelinde 5tb depolama ve aile plani veriyor gemini. O yönü çok cezbediyor, 15gb limit uyarisi verip durmuyor artik.

kod için chatgpt
gündelik-ders v.s araştırmalar için gemini pro yeterli
1789251845798.webp

Geri