PC Açılmıyor İşlemcim Bozuk Olabilirmi? Acil Yardım

Fevkalade

80+
Reaksiyon skoru
97
2 3 gün önce durup dururken pc açılmadı ramleri fln tak çıkar yaptım ve en sonunda biosa attı.Biosta 240 gb olan ssd im gözükmüyordu bende onu tak çıkar yaptım ve pc açıldı.bugün ise boş boş takılırken aniden kasanın üst slotunda takılı olan kulaklığım ve imternet bağlantım kesildi.Restart attığımda ise biosa attı ve yine ssd gözükmüyor ve anakartta cpu ışığı yanıyor. Sorun nedir ne yapabilirim?

1 hafta önce yeni işlemci aldım ne olduysa ondan sonra oldu.

İşlemciyi sıfır olarak mı aldınız peki?

2 3 gün önce durup dururken pc açılmadı ramleri fln tak çıkar yaptım ve en sonunda biosa attı.Biosta 240 gb olan ssd im gözükmüyordu bende onu tak çıkar yaptım ve pc açıldı.bugün ise boş boş takılırken aniden kasanın üst slotunda takılı olan kulaklığım ve imternet bağlantım kesildi.Restart attığımda ise biosa attı ve yine ssd gözükmüyor ve anakartta cpu ışığı yanıyor. Sorun nedir ne yapabilirim?
benim eski pc de aynı böyle açılmıyordu. anakarttaki pili çıkarıp 4 5 dk bekledim. sonra tekrar taktım düzelmişti. statik elektrik sorundu. güç kablolarını çekip yapman lazm

işlemciyi montajlarken sıfırdan temiz kurulum ve bios update yaptın mı?

benim eski pc de aynı böyle açılmıyordu. anakarttaki pili çıkarıp 4 5 dk bekledim. sonra tekrar taktım düzelmişti. statik elektrik sorundu. güç kablolarını çekip yapman lazm
Az önce psu'nun tuşunu kapatıp açma tuşuna bastım ve pc yarım saniye kadar güç aldı ve kesildi.Sanırım dediğin doğru fakat anakart pili çıkarma işlemi zor diye biliyorum.. farklı bir çözümü varmıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

işlemciyi montajlarken sıfırdan temiz kurulum ve bios update yaptın mı?
Yapmadım.Biosumu daha yeni son sürüme getirmiştim

Az önce psu'nun tuşunu kapatıp açma tuşuna bastım ve pc yarım saniye kadar güç aldı ve kesildi.Sanırım dediğin doğru fakat anakart pili çıkarma işlemi zor diye biliyorum.. farklı bir çözümü varmıdır?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yapmadım.Biosumu daha yeni son sürüme getirmiştim
çok az zorlar ya ben bir şey olur diye zorlanmıştım da takması basit. ytden video izlemeden yapma sakın. psuda sıkıntı olabilir mi? marka model nedir

çok az zorlar ya ben bir şey olur diye zorlanmıştım da takması basit. ytden video izlemeden yapma sakın. psuda sıkıntı olabilir mi? marka model nedir
Psu da bir kere bozulmuştu ve yenisini aldım 2 3 ay lldu bozuk olduğunu sanmıyorum.

Bios bozuk ve stabilsiz olabilir
Bir önceki bios sürümüne dönme ihtimalin var mı? (Beta olmayan bir önceki biosa)

Her zaman en güncel bios en stabil bios anlamına gelmeyebilir çünkü. Biosa atmalar varsa bariz bir donanım arızası yok yazılımsal olarak senin işletim sisteminde bişeylerin çalışmasına düzgünce müsade edemiyor anlaşılan

Anakart pilini çıkarmaya gerek varmı? Direkt sistemin elekreiğini kessem olmazmı.

hocam merhaba, bios güncellemelerde genelde beta sürümü oluyor acaba betayı yüklemiş olabilir misiniz. ayrıca power kablosunu sökün sonrasında açma tuşuna basılı tutun içindeki elektiriği alın. biraz bekleyin sonra tekrar takıp açmayı deneyin eğer olmuyorsa. biosu sıfırlayın.. https://forum.donanimarsivi.com/konu/b450m-s2h-bios-sifirlama.829285/ bu konu üzerinden deneyebilirsiniz olumlu sonuç alıcaksınız. islemciyi de cıkartıp tekrar takmayın pinleri yamultursunuz yanlışıkla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,242,501
Üyeler
203,862
Son üye
digorlu36
Geri