İkinci Elde RTX 3090 Fiyatları Neyin Kafası?

Anladım, sanırım bu krizde cidden işe yarıyor ki artmış fiyatları, ama ben oyun oynayan adam için aşırı şişmiş buldum fiyatları, dediğiniz gibi ai içinse haklısınız sanırım.
1000019565.webp

İşaretlediğim özellikler aı için en önemli şeyler bunlar ne kadar yüksek olursa kart o kadar iyi performans verir

Bunlarda bu iş için alacak adamlara bu fiyattan geçirmeye çalışıyor yani anladım.
Bu fiyat bandında başka seçenek yok ondan dolayı bu fiyattan satılıyor

Bu fiyat bandında başka seçenek yok ondan dolayı bu fiyattan satılıyor
Sadece vram farkı var başka fark yok. LLM hesaplamaları artık sıkıştırma kullanıyor. Basit 5070 bile fp4 desteği + 8x kat önbellek sunuyor. Alan bilmediğinden alıyordur. 3. nesil çekirdek ile 3090 ne hesaplayacak??

Sadece vram farkı var başka fark yok. LLM hesaplamaları artık sıkıştırma kullanıyor. Basit 5070 bile fp4 desteği + 8x kat önbellek sunuyor. Alan bilmediğinden alıyordur. 3. nesil çekirdek ile 3090 ne hesaplayacak??
Bak hocam mastercam, solidworks gibi programlar full vram üzerine çalışıyor
Bu programları kullananlar da yüksek vram'li modellere yöneliyor
Bu programları kullananlar için 3090 biçilmiş kaftan

Bak hocam mastercam, solidworks gibi programlar full vram üzerine çalışıyor
Bu programları kullananlar da yüksek vram'li modellere yöneliyor
Bu programları kullananlar için 3090 biçilmiş kaftan
Bu programlar 16gb vram üzerine çıkmaz. Aynı paraya zorlasa 5070ti buluyorsun zaten. Neden 3090 alsın adam. Hesap gücü azımsanamayacak kadar fazla.

Bu programlar 16gb vram üzerine çıkmaz. Aynı paraya zorlasa 5070ti buluyorsun zaten. Neden 3090 alsın adam. Hesap gücü azımsanamayacak kadar fazla.
Yav hocam bilmiyorsun
Harbi soruyorum mastercam kullandın mı?

insanlar pazalama ayağına 0ı 9k olan şeyi 8700e satmaya çalışıyolar

kuantizasyon var ama olay düşünüldüğü kadar basit değil. Ben de lokalde LLM çalıştırıyorum. Büyük modellerde hala yüksek VRAM çok önemli. Q4 seviyesinde bile 27B–32B modeller, context ve kullanılan quant yöntemine bağlı olarak 16 GB ın üzerine rahatlıkla çıkabiliyor. kv cache de ayrıca VRAM tüketiyor.

Arkadaşın attığı bellek bant genişliği ve veri yolu genişliği de özellikle inference sırasında önemli. RTX 5070 in fp4 desteği yeni modeller için avantaj ve daha küçük modellerde yeterli olabilir, ama 12 GB VRAM sınırı ortadan kalkmıyor. Büyük L2 cache de VRAM’in yerini tutmuyor. Ayrıca 3. nesil tensor var diye de işe yaramaz hale gelmiyor.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben görünce inanamadım ama sarı sitede pek zeki arkadaşlarımız 50k+ civarı yazmışlar 3090'a bunlar neyin kafasını yaşıyor bilen var mı? yoksa ben mi bir şey kaçırdım çözemedim, hani üstüne 10 15 koyar indirim saymıyorum bile standart fiyatından 5070ti falan alırım saf güçte yener üstüne teknolojileri ile 3090'ı tokat manyağı eder birde promosyon olarak sıfır ve adıma fatura garantili olur, sizin fikriniz nedir haksızsam lütfen uyarın bende öğreneyim bu fiyatların sebebini.
3080 ti 3090 w yakın güçte ztn denkler sonunda 90+24gb vram göeünce rasgwle fiyatlsr artırıyo 40kya 4080 super 45 50kya 5070 ti fibi canavar varjen

kuantizasyon var ama olay düşünüldüğü kadar basit değil. Ben de lokalde LLM çalıştırıyorum. Büyük modellerde hala yüksek VRAM çok önemli. Q4 seviyesinde bile 27B–32B modeller, context ve kullanılan quant yöntemine bağlı olarak 16 GB ın üzerine rahatlıkla çıkabiliyor. kv cache de ayrıca VRAM tüketiyor.

Arkadaşın attığı bellek bant genişliği ve veri yolu genişliği de özellikle inference sırasında önemli. RTX 5070 in fp4 desteği yeni modeller için avantaj ve daha küçük modellerde yeterli olabilir, ama 12 GB VRAM sınırı ortadan kalkmıyor. Büyük L2 cache de VRAM’in yerini tutmuyor. Ayrıca 3. nesil tensor var diye de işe yaramaz hale gelmiyor.
APU'lar işe yarar mı bu yapay zeka işlerinde?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,134
Üyeler
203,335
Son üye
Feanexio
Geri