Çözüldü✓ İ9 14900kf Alınır mı ?

Sıfır almak yerine ikinci elde 13.000 TL civarına i7-14700K bakmanı öneririm; oyun tarafında i9 ile neredeyse fark yok. Bütçeyi daha da kısmak istersen çok daha uyguna i5-14600K da tercih edilebilir. i7 ve i9'un gerisinde kalsa da 12400F'ten çok daha güçlü bir işlemci.

Sıfır 14900K alacak bütçe varsa bence de doğrudan AM5 platformuna geçmek daha mantıklı olur.

Bu arada elindeki anakart tam yükte i9 için yetersiz gelebilir ama sadece oyun oynayacaksan problem yaratacağını sanmıyorum.
Sadece oyun oynayan birisiyim böyle render veya iş için kullanmicam ya şuan herkes am5 sisteme çevirmek daha mantıklı diyor işlemci parasına ama amd sisteme pek geçesim yok açık konuşmak gerekirse.

ve alınca bios güncellemesi yaparsan sorun yaşayacağını sanmıyorum ve i9-14900kf nin DDR 5 karşılığıda ryzen 7 9800x3d oluyor oda 26,000 tl zaten anakart ram derken sana 45,000 e patlar DDR 5 geçmek
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

ve alınca bios güncellemesi yaparsan sorun yaşayacağını sanmıyorum ve i9-14900kf nin DDR 5 karşılığıda ryzen 7 9800x3d oluyor oda 26,000 tl zaten anakart ram derken sana 45,000 e patlar DDR 5 geçmek
bence mantıklı değil 21,000 tl ye anca r5 7500f e geçersin downgrade olur i9-14900kf nin karşısında

bence mantıklı değil 21,000 tl ye anca r5 7500f e geçersin downgrade olur i9-14900kf nin karşısında
ben olsam am5 geçmem 21,000 tl ye ama tabii ki karar senin herkesin kendi düşüncesi benchmark testlerine bakarsan ne dediğimi anlarsın yani şimdi 2023 ferrariye binmekmi 2023 golf e binmekmi karar senin

Açık konuşmak gereksizse bu zamana kadar full intel ve nvıdıa sistem kullandım intel ve nvıdıa dan şaşmak istemiyorum amd Tabikide şuan

evet normalde i7 de karar kılmıştım ama site ismi vermek yasak mı bilmiyorum ama itopya da şuan i9 14900kf 21 lira diye gördüm i7 de o fiyatda ve doğal olarak i9 almak daha mantıklı geldi bana.
Zaten DDR5 ram kullanıyorsun. Yerinde olsam o parayı intele bağlayacağıma 7800x3d+b850 alır keyfime bakarım. Am6 nasıl işlemciler çıkaracak daha bilmiyoruz ama en azından soket desteğin devam eder.

Zaten DDR5 ram kullanıyorsun. Yerinde olsam o parayı intele bağlayacağıma 7800x3d+b850 alır keyfime bakarım. Am6 nasıl işlemciler çıkaracak daha bilmiyoruz ama en azından soket desteğin devam eder.
hocam sadece oyunlara bakarak karar vermemek lazım ileride belki render alır idecad autocad vb kullanırsa i9-14900kf yaklaşık yüzde 80 daha iyi diyorlar ve fps de abartılacak kadar büyük bir fark yok bence ve am5 e daha ne çıkabilirki orasıda ayrı bir konu

hocam sadece oyunlara bakarak karar vermemek lazım ileride belki render alır idecad autocad vb kullanırsa i9-14900kf yaklaşık yüzde 80 daha iyi diyorlar ve fps de abartılacak kadar büyük bir fark yok bence ve am5 e daha ne çıkabilirki orasıda ayrı bir konu
Dostum arkadaş sadece oyun odaklı diyor. Birisi niye durduk yere autocad kullanmaya başlasın :D

kendi açımdan düşündüm üniversiteye gider vb :)
Abiler valla çok sağolun hepiniz tavsiyesi ve önerisi için galiba i9 14900kf alıcam sadece tek kafama takılan sistemi çok zorluyup bir sıkıntı yaşamamdı galiba onda da bıosu güncel tutup kullanırsam ekran kartını yenileyene kadar bir sıkıntı yaşamam inşallah tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar.

Abiler valla çok sağolun hepiniz tavsiyesi ve önerisi için galiba i9 14900kf alıcam sadece tek kafama takılan sistemi çok zorluyup bir sıkıntı yaşamamdı galiba onda da bıosu güncel tutup kullanırsam ekran kartını yenileyene kadar bir sıkıntı yaşamam inşallah tekrardan teşekkür ederim iyi akşamlar.
eğer aklına takılır diye söylüyorum yani yazıyorum cpu yüzde 55 ekran kartı 100 ise sorun yok ama cpu 100 ekran kartı 55 ise bir sorun vardır yani şuanki ekran kartıyla ilk senaryoyu görürsen çok takılma zaten 3060 ti den geçeceğim demişsin 5070 ti ye.

12900k kullanıyorum ve i9 oyunlar için gerçekten gereksiz. Hele ki 13 ve 14. Nesillerde 24 çekirdek aşırı gereksiz. Boş yere fazla güç çekiyor ve fazla ısınıyor. Oyun için ideal işlemci illa intel tarafında olsun diyorsan 14600kf olur benim tercihim.

12900k kullanıyorum ve i9 oyunlar için gerçekten gereksiz. Hele ki 13 ve 14. Nesillerde 24 çekirdek aşırı gereksiz. Boş yere fazla güç çekiyor ve fazla ısınıyor. Oyun için ideal işlemci illa intel tarafında olsun diyorsan 14600kf olur benim tercihim.
aynı para diyor hocam niye i9 almasınki güzel bakımı yapılırsa ısınmasıda kendi bandında normal olur ve şöyle bir şey var piyasada mesela r5 5500 65 derece ideal ya mesela insanlar 250 watt işlemcininde 65 watt ile aynı derece olmasını bekliyor ve 250 watt işlemci o ısıları kaldırabilecek bir teknolojiye sahiptir diye düşünüyorum. zaten yapan mühendis düşünmüştür bunları.

Bugün uğraşmamak için yarın eziyet çekeceksin benden söylemesi. Zen9 işlemciler geldiğinde yaşlı bir işlemciyi satmaya çalışacaksın. Kaldı ki 14900 gibi bir işlemciyi b serisi bir anakartla çalıştıracaksın. Mantıksız o kadar çok yönü var ki neden ısrar ediyorsun anlamıyorum.

270K plus alsana

Geri