Arkadaşlar 700-750 bin bütçe ile hangisini tercih edersiniz şu an 2006 astram var arabadan memnunum ama yaşı gereği bazı şeyleri yoruyor özellikle klima adam akıllı çalışmıyor, geçenlerde arkadaşın 1.4 fire egeasını kullandım full şarkı dinlediğimiz için yol sesini anlayamadım ilk sorum bu araçlar yol sesini ne kadar alır, ikincisi de başlıktaki gibi 1.3 mjet mi tercih etmeliyim yoksa 1.4 fire mı ?
1.3 şehir içi daha rahat kullanılır ama mazot çok yüksek şu an tüplü araba 3 lira yakarken mazot 6 yakıyor araba yürümesi çok önemli değil ben atmosferik araba sürerim diyorsan 1.4 ama torku yüksek olsun ben farkı karşılarım diyorsan 1.3
1.3 ün egr si partikülü ile uğraşılmaz. 1.4 fire performanssız ama sorunsuza yakın yağ eksiltme hariç. Mazot ve benzin fiyatları göz önüne alındığında en uygunu LPG'li 1.4 fire düşünülebilir.
1.3 ün egr si partikülü ile uğraşılmaz. 1.4 fire performanssız ama sorunsuza yakın yağ eksiltme hariç. Mazot ve benzin fiyatları göz önüne alındığında en uygunu LPG'li 1.4 fire düşünülebilir.
2006 astra dizel değilse eğer zaten atmosferik araba kullanmaya alışıksın. Bakım vs ben uğraşmam senede bi kere sanayiye giderim diyosan 1.4 fire. Ben arabamla uğraşmayı seviyorum araba beni üzmesin ben de onu üzmem diyosan, şu an alabileceğin her dizel araçta olan dolayısıyla 1.3 mutlujette de olan egr dpf adblue problemleri hariç seni mutlu edecek mutlujeti de tercih edebilirsin.
2006 astra dizel değilse eğer zaten atmosferik araba kullanmaya alışıksın. Bakım vs ben uğraşmam senede bi kere sanayiye giderim diyosan 1.4 fire. Ben arabamla uğraşmayı seviyorum araba beni üzmesin ben de onu üzmem diyosan, şu an alabileceğin her dizel araçta olan dolayısıyla 1.3 mutlujette de olan egr dpf adblue problemleri hariç seni mutlu edecek mutlujeti de tercih edebilirsin.
astra dizel hocam 2 yıl olacak alalı ilk arabamdı genel olarak memnun kaldım yaşına göre iyiydi, 1 kere yolda kaldım sadece onun haricinde hep sol şeritte bastım
İkisi de sorunsuz ama YAKIT FİYATLARI nedeniyle 1.4
1.4 Motor gayet iyi aslında. Devirli kullanırsanız, bakımlarını aksatmazsanız 1.3 gibi uzun yıllar kullanırsınız.
1.4'ün kötülenme sebebi hacim - tork ve turbosuzluk. 1.400 hacim, tork düşük. Turbo gibi destekleyici bir teknoloji de olmayınca motor yürümüyor. Bu şey gibi, 1.3 multijette ki turboyu çıkar, araç 50 beygir kalır o da yetmez tork namına pek bir şey bulamazsınız.
Eğer yakıtına yetişirim ve sürekli uzun yol kullanıyorum diyorsanız 1.3 multijet alıp rahatınıza bakın. Lakin genellikle şehir içi ayda yılda da 1 uzun yol ( 100 - 200km + ) yaparım derseniz 1.4
Eğer 700 - 750 bandına HATCHBACK bir egea alırsanız yol sesi almaz. Camları daha kaliteli. Sedanları 110 - 120'den sonra rüzgar sesi alıyor diye biliyorum. Yol sesi %85 kullandığınız lastiğe, ebatlara bağlı.
1.2 LPG'li palioyla 700 - 800 liraya gittiğim yolu, 1.3 1600 - 1700KG Dobloya 1500 civarına gidiyorum. Biri LPG'de 7.2 - 7.3 yakıyordu, biri motorinde 6.5 - 7 yakıyor. O da sabit 80 - 90la gidersem
Daha teknik ve detaylı bilgiler isterseniz dm'den ulaşın size uygun aracı beraber bulalım.
astra dizel hocam 2 yıl olacak alalı ilk arabamdı genel olarak memnun kaldım yaşına göre iyiydi, 1 kere yolda kaldım sadece onun haricinde hep sol şeritte bastım
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam vites düşürüp devir arttırcan yokuş çıkarkende yağ yakma problemi yüzünden korkudan onu da yapasım gelmez benim.
Eğer Astra Dizel'den kastınız Astra H kasa ise 700 - 750 bandına gereksiz kalır. Eski çünkü. Yaşadığım bölgede düşük km astra h baktım, 120 - 130 bin kmden başlayanlar 650+ fiyatlara ilana koyulmuştu.