Amazon Türkiye’Nin Yeni İade Politikası

Reaksiyon skoru
22
22 Ağustos tarihinde teslim edilen ürün için 21 Eylül’e kadar iade edilebilir yazısı ürünün değiştirilebileceği tarih olarak güncellenmiş. İade için de son süre 5 Eylül olarak gözüküyor, zaten geçmiş. Yani iade süresi 14 güne indirilmiş, değişim süresi ise 30 günde kalmış. Amazon satıcı ve göndericili hangi ürüne baksam artık iade süresi 14 gün ile sınırlandırılmış.

Gerekli, gereksiz iadelerle adamların politikasını da değiştirdik. Bunun gibi 2014’te iPhone 6 serisinin kutudan yamuk çıkma, birden fazla ölü pikselli çıkması vs. haklının yanında suistimal edilen sebeplerle Apple’ın iade/değişim politikasının değişimine de el atmıştık. O sıralar elimde 3 tane iPhone 16 plus iade edilmeyi bekliyorken adamlar iadeleri beklemeden yenisini göndermişti. Ama her üründe de ciddi kusurlar vardı, çok sorunlu bir seri idi.

Teslimat tarihinden sonraki 30 gün içinde iade edilebilir
Ürün, teslimat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde orijinal durumunda iade edilerek tam para iadesi alınabilir.

Teslimat tarihinden sonraki 30 gün içinde iade edilebilir
Ürün, teslimat tarihinden itibaren 30 gün içerisinde orijinal durumunda iade edilerek tam para iadesi alınabilir.
Valla 22 Ağustos’ta teslim edilen ürün için ekranımdaki görüntü aşağıda. Herhangi bir göndericisi ve satıcısı Amazon olan ürün için iade süresini de ikinci görselde paylaştım.

Ekler

• IMG_4718.webp
    IMG_4718.webp
    41.6 KB · Hit: 47
  • IMG_4719.webp
    IMG_4719.webp
    22.2 KB · Hit: 45
Valla 22 Ağustos’ta teslim edilen ürün için ekranımdaki görüntü aşağıda. Herhangi bir göndericisi ve satıcısı Amazon olan ürün için iade süresini de ikinci görselde paylaştım.
Ürün hangisi hocam link atar mısın

Ürün hangisi hocam link atar mısın
Amazon satıcı ve göndericili Msi psu mesela:

Sapphire nitro+ 9070xt yine Amazon gönderici ve satıcılı:

üründen ürüne göre değişiklik gösteriyor

Amazon satıcı ve göndericili Msi psu mesela:

Sapphire nitro+ 9070xt yine Amazon gönderici ve satıcılı:
Evet bu ürünler bende de 14 gün görünüyor ama şu ürün de 30 gün

14 gün yeter zaten daha aşağıya indirmesinler o yeter.

Evet bu ürünler bende de 14 gün görünüyor ama şu ürün de 30 gün

Elektronik ürünler 14 güne indirilmiş son zamanlardaki ayıplı mal teslimatından dolayı, kozmetik giyim ürünleri de 30 günde sabit... kesin bilgi arkadaşlar 14 gün kötü oldu
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

İade Sürecindeki Değişiklikler
    • Süre Kısıtı: Birçok kategoride standart iade talebi oluşturma süresi yasal sınır olan 14 güne düşürülmüştür. [1]
    • Kategori Bazlı Durum: Bazı özel ürün gruplarında (giyim gibi) 30 günlük veya farklı gönüllü süreler satıcı ya da kategori bazında istisnai olarak kalmaya devam edebilmektedir. [1, 2]
    • Ürün Sayfası Kontrolü: Hangi ürünün kaç gün iade süresine sahip olduğu artık doğrudan Amazon Müşteri Hizmetleri üzerinden veya ilgili ürün detay sayfasından kontrol edilmelidir. [1, 2]

Eylül başlarında Ekran kartı iade etmiştim 30 gün görünüyordu , ne zaman geldi 14 gün muhabbeti amazona?

Eylül başlarında Ekran kartı iade etmiştim 30 gün görünüyordu , ne zaman geldi 14 gün muhabbeti amazona?
Takılmayın hocam şu 14 gün, 30 gün muhabbetine. 14 gün de gayet yeterli bir süre. Bazı arkadaşlar ürünü kullanıp kullanıp sonra iade ediyor, o yüzden sürenin kısaltılması iyi olmuş. Ben yaklaşık 1 yıl önce elektronik bir ürün almıştım, sonradan bozuldu ve Amazon’a gönderdim. İnceleme sonucunda iade/değişim kararı çıktı. Yani üründe gerçekten bir kusur veya arıza varsa, süre geçmiş olsa bile gerekli süreç işletiliyor. Kısacası 14 güne çok takılmayın; ürün kusurluysa zaten farklı bir süreç söz konusu. Keyfi iadelerin önüne geçmek için iade süresini kısalttılarsa bazı arkadaşlar açısından iyi olmuş.

Takılmayın hocam şu 14 gün, 30 gün muhabbetine. 14 gün de gayet yeterli bir süre. Bazı arkadaşlar ürünü kullanıp kullanıp sonra iade ediyor, o yüzden sürenin kısaltılması iyi olmuş. Ben yaklaşık 1 yıl önce elektronik bir ürün almıştım, sonradan bozuldu ve Amazon’a gönderdim. İnceleme sonucunda iade/değişim kararı çıktı. Yani üründe gerçekten bir kusur veya arıza varsa, süre geçmiş olsa bile gerekli süreç işletiliyor. Kısacası 14 güne çok takılmayın; ürün kusurluysa zaten farklı bir süreç söz konusu. Keyfi iadelerin önüne geçmek için iade süresini kısalttılarsa bazı arkadaşlar açısından iyi olmuş.
Kesinlikle öyle amazon bu konuda çok iyi benim başıma gelen de şöyle bir şey oldu , telefon almıştık telefon bozulmuştu , Boot etmiyordu . Servisini öğrenmek için amazon support ile konusuyordum , bana dediği şu 1 ay olmamış bize gönderin değişim yapamayız ürün yok görünüyor , iade olarak yollayabilirsiniz diye cevap verdi . Ben servis sorarken böyle bir hizmetle karşılaştım . O yüzden alacağım ürüne ilk amazonda bakarım.

Geri