Oyunlarda Drop Yiyorum ve FPS Tatmin Etmio Yardımcı Olurmusunuz ?

Ram gecikmesi, 7500f 1080p de onu tam besleyememesi. Ayarların low da olmasi. Ram zaten tek kanal ayrica cl36 , 7500f de onbellek x3d islemciye gore dusuk oldugu için ram ile iletişim de gecikiyor ve droplar oluyor. 2k da olsa bunlar bir nebze torpulenirdi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

7800x3d ye geçmendeki amaç işlemcinin ramle alışverişini minimuma indirmektir. Bu sebeple tek çubuk ram büyük oranda sorunlarını çözecektir x3d işlemci alırsan

Ama her zaman en doğrusu en optimum performans çift ram kullanmaktır. 7800x3d ye geçince tek ile çift ram arasındaki fark kapanacaktır ama asla “bitmeyecektir”. Sadece minimal bir fark yine kalacak.

Ama büyük oranda çözülür

Ya çift ram
Ya 7800x3d

Ki 1080p oynadığın için 7800x3d mükemmel işlemcidir ben onu tavsiye ederim

Öncesinde windowsta sistem dosyalarında bozukluk olmadığını ve diğer ayarlamaları kontrol etmeyi unutma. Acelede etme çözülür

Ne alaka kardeş benim 5800x3d 5070 e nasıl yetişiyor 1080pde? 7500f 5070 i beslemekte 1080pde sıkıntı yaşamaz kötü işlemci değil
Genel olarak yorum yapilamaz oyuna gore değişir.

dediğin şey doğru ama şu anda en büyük olasılık 1080p kullanıyor olması çünkü o ekran kartıyla 1080p'de darboğaz yememesi mümkün değil sorun sadece ondan kaynaklanmıyorasa bile zaten gidip monitörü değiştirmesi lazım çünkü yine darboğaz olacak. Yazan arkadaşalrın hepsi sanki monitör darboğaz yapmıyormuş gibi konuşup üzerine bir deçok deneyimliler gibi arkadaşa işlemci ve ram değiştirme tavsiyesinde bulunuyorlar. Sisteminde arza yoksa benim dediğimden başka bir sonuç çıkmıyor arkadaşta sistemi yeni almış ama monitörü 1080p kullandığından her türlü zaten ilk ve en doğru öneri olarak sunulması gereken şeyi sundum o ekran kartının kullanılmasını sağlayacak çözünürlükte bir monitör alması oalcak bilgi kirliliğini ve kafa karıştırmaya gerek yok.

Fps frop nedir nasıl oluşur git öğren ondan sonra gel konuşalım.
1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru değildir

dediğin şey doğru ama şu anda en büyük olasılık 1080p kullanıyor olması çünkü o ekran kartıyla 1080p'de darboğaz yememesi mümkün değil sorun sadece ondan kaynaklanmıyorasa bile zaten gidip monitörü değiştirmesi lazım çünkü yine darboğaz olacak. Yazan arkadaşalrın hepsi sanki monitör darboğaz yapmıyormuş gibi konuşup üzerine bir deçok deneyimliler gibi arkadaşa işlemci ve ram değiştirme tavsiyesinde bulunuyorlar. Sisteminde arza yoksa benim dediğimden başka bir sonuç çıkmıyor arkadaşta sistemi yeni almış ama monitörü 1080p kullandığından her türlü zaten ilk ve en doğru öneri olarak sunulması gereken şeyi sundum o ekran kartının kullanılmasını sağlayacak çözünürlükte bir monitör alması oalcak bilgi kirliliğini ve kafa karıştırmaya gerek yok.

Fps drop 200 bin liralık sistemde bile olur doğru düzgün konfigürasyon yapılmazsa. En kıytırık sistemde bile drop yaşatmadan oynatabilir

Adama direkt 1080p kullandığın için drop yiyorsun demişsin. Hayatımda duyduğum en büyük saçmalık 🤣 her 1080p de sorun yaşayan = 2k ya geç sorun çözülür 🤣. Ram 6000 mhzde çalışmıyor = o zaman iade et 🤣

ne yani dünyada milyonlarca insan 1080p kullanıyorda sorun yokta adamın 7500f i rtx 5070 bi tek o mu sorunlu?

Bana neyi nedir oluşur vs diyerek öğren gel diyecek tecrübede değilsin.

Benim 1080p 5800x3d 5070 de niye en ufak drop yok? Ki 1080pde 5800x3d ile aynı güçteyken? Ben drop yemiyorum ama arkadaş yiyor Allah Allah demek ki benim 1080p sistem sihirli güçlere sahipki drop yemiyor

Adam tek ram kullanıyor teeek. Sen çift ram ile tek ram arasındaki %1 ve %0.1 lerin ne kadar çakılacağını performansı baltalayacağını bilmiyosun. Kime sorarsan sor istediğin yapay zekaya sor;

Boş keseden sallayanlar için. X3d siz işlemci örneği olarak 9700x in sonuçlarını aşağıya bırakıyorum. Heleki tomb raiderda tek kanal ramin %1 leri zemine çakılmış. Csdeki farkta uçurum;

IMG_3885.webp

IMG_3886.webp

IMG_3887.webp

IMG_3888.webp

IMG_3892.webp

IMG_3893.webp

Son düzenleme:
expo aktif ısılara tam olarak bakmadım ama daha ferah beyaz bir kasaya geçme düşüncem de var
Özellikle hangi oyunlarda sorun yaşıyorsun?
EXPO aktif ettin mi?
Isıları kontrol ettin mi?

Fps drop 200 bin liralık sistemde bile olur doğru düzgün konfigürasyon yapılmazsa. En kıytırık sistemde bile drop yaşatmadan oynatabilir

Adama direkt 1080p kullandığın için drop yiyorsun demişsin. Hayatımda duyduğum en büyük saçmalık 🤣 her 1080p de sorun yaşayan = 2k ya geç sorun çözülür 🤣. Ram 6000 mhzde çalışmıyor = o zaman iade et 🤣

ne yani dünyada milyonlarca insan 1080p kullanıyorda sorun yokta adamın 7500f i rtx 5070 bi tek o mu sorunlu?

Benim 1080p 5800x3d 5070 de niye en ufak drop yok? Ki 1080pde 5800x3d ile aynı güçteyken? Ben drop yemiyorum ama arkadaş yiyor Allah Allah demek ki benim 1080p sistem sihirli güçlere sahipki drop yemiyor

Adam tek ram kullanıyor teeek. Sen çift ram ile tek ram arasındaki %1 ve %0.1 lerin ne kadar çakılacağını performansı baltalayacağını bilmiyosun. Kime sorarsan sor istediğin yapay zekaya sor;

Boş keseden sallayanlar için. X3d siz işlemci örneği olarak 9700x in sonuçlarını aşağıya bırakıyorum. Heleki tomb raiderda tek kanal ramin %1 leri zemine çakılmış. Csdeki farkta uçurum;

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
bu çok güzel bir karşılaştırma olmuş dual channel çok önemli bence de direkt dual channel yaptıktan sonra 3d işlemciye geçip dengelemek de güzel olabilir

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
güzel kardeşim adam r5 7500f ve rtx 5070 ile 1080p'de gidip işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyor lol atıyor, cs oynuyor valorant giriyor ondan sonra neden fps drop yiyorum diyor. Yapacağı şey basit 2k monitör alacak fps drop muhabbeti bitecek bu kadar basit, ben işlemci ağırlıklı oyun oynamaya devam edicem ama fps'imin de daha yüksek olmasını istiyorum diyorsa o zaman senin dediğin gibi 9700x yada benzeri ön belleği yüksek bir işlemci alması gerekir. Dual channel muhabbeti ddr5 sistemlerde ddr4 kadar fps arttırmıyor, evet bazı oyunlarda fark ciddi olabiliyor ama her oyunda fps farkı aynı oranda olmuyor. Sen kendi sisteminde rdr2 cyberpunk vs. girip neden ben fps drop yemiyorum diyebilirsin ama adam yukarıda zaten belirtmiş fps drop'u işlemci ağırlıklı oyun oynarken yaşıyor. fps drop işlemcinin ekran kartına yetişememesinden olur, bunun olmaması için ekran kartını olabildiğince yüke bindirirsin yada işlemcini güncellersin, böyle bir sistemi varken hangi akıllı insan 1080p'de oyun oynamak ister önce bunu düşünmek lazım sistemin hakkını verip 2k bir monitör alsa tüm sorunu çözülecek. Bunu bile bilemyip argüman olarak yoo ben kullanıyorum fps drop olmuyor diyebiliyorsun ya gülmemek elde değil.

güzel kardeşim adam r5 7500f ve rtx 5070 ile 1080p'de gidip işlemci ağırlıklı oyunlar oynuyor lol atıyor, cs oynuyor valorant giriyor ondan sonra neden fps drop yiyorum diyor. Yapacağı şey basit 2k monitör alacak fps drop muhabbeti bitecek bu kadar basit, ben işlemci ağırlıklı oyun oynamaya devam edicem ama fps'imin de daha yüksek olmasını istiyorum diyorsa o zaman senin dediğin gibi 9700x yada benzeri ön belleği yüksek bir işlemci alması gerekir. Dual channel muhabbeti ddr5 sistemlerde ddr4 kadar fps arttırmıyor, evet bazı oyunlarda fark ciddi olabiliyor ama her oyunda fps farkı aynı oranda olmuyor. Sen kendi sisteminde rdr2 cyberpunk vs. girip neden ben fps drop yemiyorum diyebilirsin ama adam yukarıda zaten belirtmiş fps drop'u işlemci ağırlıklı oyun oynarken yaşıyor. fps drop işlemcinin ekran kartına yetişememesinden olur, bunun olmaması için ekran kartını olabildiğince yüke bindirirsin yada işlemcini güncellersin, böyle bir sistemi varken hangi akıllı insan 1080p'de oyun oynamak ister önce bunu düşünmek lazım sistemin hakkını verip 2k bir monitör alsa tüm sorunu çözülecek. Bunu bile bilemyip argüman olarak yoo ben kullanıyorum fps drop olmuyor diyebiliyorsun ya gülmemek elde değil.
yani genel olarak evet işlemci ağırlıklı oyunlar fivem lol cs tarzı arada da ac, cyberpunk tarzı oyunlar oynarken ayarları en yükseğe çekip oynuyorum ekran kartını yüke bindiriyorum onda da bir drop problemi yaşıyorum. zaten aklımda işlemci güncellemek var ancak rami satıp tekrar 2x16 almak çok uğraştırıcı hele ki ram satma işi ölüm gibi bir şey alıcı zaten çok nadir o yüzden ram işine pek girmek istemiyorum. DSR açtım nvidia panelinden ve oyunları 2560x1440p'de oynuyorum mesela loldeki droplar çözülmüş gibi ve oyun daha akıcı hale geldi. DSR bile aslında problemi çözmemde baya yardımcı oldu.

Ekran kartına yük binmemesiyle drop oluşması hakkında bir bağlantı kuramadım ben. Ekran kartının işi grafiği çizmektir grafik düzgün çiziliyorsa sorun yoktur. Drop oluşmasının sebebi işlemcinin kareleri ekran kartına gönderememesi veya ekran kartının ihtiyaca rağmen yük altına girmemesi olabilir. Ekran kartının çok iyi olması bir sorun olmaz, 5090'a 1080p çözünürlük yükü verirseniz %1 çalışır ama işini yapar.

Yüksek çözünürlükte yük ekran kartına kayar işlemci faktörü daha az etkin hale gelir. Ancak yine sorun ekran kartının güçlü olması değildir :)
gözünüzü seveyim yanlış bilgi veremeyin. 1080p'De işlemciye çok yük biner işlemci %100 kullanıma ulaşırsa ekran kartına gerekli bilgiyi aktarmada gecikir bu da işlemci kanaklı fps drop'a yol açar bunun olmaması için yükü ekran kartına taşımamız gerek bunu da en basit yöntemle çözünürlüğü arttırarak yapabiliriz o nedenle 2k monitöre geçerse işlemci kaynaklı fps drop olmayacak akışkan bir oyun deneyimi elde edecek, 1080p kulanmaya devam etmek istiyorsa işlemcisini x3d yada 9700x gibi daha güçlü birşeyle değiştirmesi gerek, yoksa işlemci ağırlıklı oyunlarda büyük drop yemeye devam eder.

yani genel olarak evet işlemci ağırlıklı oyunlar fivem lol cs tarzı arada da ac, cyberpunk tarzı oyunlar oynarken ayarları en yükseğe çekip oynuyorum ekran kartını yüke bindiriyorum onda da bir drop problemi yaşıyorum. zaten aklımda işlemci güncellemek var ancak rami satıp tekrar 2x16 almak çok uğraştırıcı hele ki ram satma işi ölüm gibi bir şey alıcı zaten çok nadir o yüzden ram işine pek girmek istemiyorum. DSR açtım nvidia panelinden ve oyunları 2560x1440p'de oynuyorum mesela loldeki droplar çözülmüş gibi ve oyun daha akıcı hale geldi. DSR bile aslında problemi çözmemde baya yardımcı oldu.
Dsr ile çözünürlüğü arttırmak tabi bir yol ama yine de gerçek bir 2k monitör performansı alamazsın yük yeterince ekran kartına binmeyebiliyor, o nedenle bazı oyunlarda hala fps drop yaşaman normal, özellikle işlemci ağırlıklı lol, cs, valorant gibi oyunlarda yük işlemciye bindiğinden fps drop yaşanıyor, imkanın varsa bir 2k monitörle oyun testi yapmanı öneririm. işlemci ağırlıklı oyunlarda daha yüksek fps almak istiyorsan o zaman 9700x gibi güncel mimarisi olan işlemcilere yada 7800x3d gibi ön belleği yüksek olan işlemcilere geçmen lazım. Oynarken işlemci kullanımını da incele eğer ki %99'lara çıkıyorsa zaten anlık fps düşüşleri de ciddi anlamda yaşanıyordur sebebi de dediğim gini işlemcinin aşırı yüke girip ekran kartına yetişememesi oluyor.

Son düzenleme:
Merhaba ben Palit infinity 3x 5070 ekran kartı, 7500f ve Twinmos VoltX 5600 mhz cl36 (1x32GB Ram) kullanıyorum ancak oyunlarda bazen anlamadığım şekilde drop yiyorum anlık ve fps çok tatmin etmiyor gibi geliyor. Monitörüm de 1080p olduğundan kaynaklanabilir tam emin değilim ama bence ramlerin tek slot olması bu sorunu daha çok tetikliyor diye düşünüyorum. 2k Monitör almayı da düşünüyorum
Hocam ram çok kötü. 6000mhz cl30 2x16gb ram ömürlük işinizi görür. 1080p olduğundan değil. sorun tamamen ram.

sisteminde ram dediğim gibi olursa senaryo bu. karşılaştırabilirsin kendi sisteminle.

Yorumlar çok komik yok ram gecikmesi oluyormuş falan filan. :D

aah ah her ağızdan bir şey çıkıyor şaka gibi. dostum işlemci bazlı oyun oynayacaksan x3d işlemci almak zorundasın bu uzatılacak bir durum değil. daha önce rekabetçi oyun oynamayıp o akıcılık hissini bilmeyenler 9700x gevelemesi yapmasın :) haricinde ramlerini sr-hynix a-die olarak alırsan aktif soğutmayla oc cakarsan arada ucurum oynar bizzat hepsini teker teker tecrübe ettim. 12-13 senedir lol oynuyorum.

Arkadaşın dediği gibi. LOL'de full ayarlarda oynadığım halde ekran kartı kullanımı %10'u geçmiyor bu da fps dropla bana geri dönüyor.
lolde 700fps aldığımda çözünürlük ve monitör hertzi yetişemediğinden drop oluyor o yüzden fps sabitleyerek daha stabil ve düzgün oynayış elde edebilirsin

1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru deguldir

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
9700x nere 7500f nere :) sen git bir islemci ağırlıklı oyunda 16gb ram ile 7500f le oyna bakalim göreceğiz:) bizzat kendim yasadigimdan dolayi diyorum o kadar küçüksün ki hemen asagilama yoluna gitmişsin attigim islemci nere bu nerde. Ayni teknoloji bile değil. 8 cekirdek ile 6 cekirdek kiyasliyorsun.

1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru deguldir

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
9700x nere 7500f nere :) sen git bir islemci ağırlıklı oyunda 16gb ram ile 7500f le oyna bakalim göreceğiz:) bizzat kendim yasadigimdan dolayi diyorum o kadar küçüksün ki hemen asagilama yoluna gitmişsin attigim islemci nere bu nerde. Ayni teknoloji bile değil. 8 cekirdek ile 6 cekirdek kiyasliyorsun

bak bakalim gpu yüzde kaçta çalışıyor :)

sistem yeni daha 6 aylık işlemciyi veya monitörü 2k yapacağım hangisi mantıklı olur o zaman

direkt aldığım gün hepsini kurmuştum hep güncel tutuyorum

sanırım sizde tek slot kullanıyorsunuz şikayetleriniz var mı acaba tek slottan

bende yapay zekadan böyle bir bilgi aldım 2k monitör olmadığı için fps drop yiyorsun diyor veya dual channel yap diyor
5070 i 1080p de kullanabilirsin dropsuz ama cpu en az 7800x3d olmalı.

3DV-Cache olmadan önce hep drop yerdik biz gençler siz bilmezsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

Forum istatistikleri

Konular
1,241,955
Üyeler
203,634
Son üye
leventlevent
Geri