SalimBdk
80+ Silver
- Reaksiyon skoru
- 1,586
Ram gecikmesi, 7500f 1080p de onu tam besleyememesi. Ayarların low da olmasi. Ram zaten tek kanal ayrica cl36 , 7500f de onbellek x3d islemciye gore dusuk oldugu için ram ile iletişim de gecikiyor ve droplar oluyor. 2k da olsa bunlar bir nebze torpulenirdi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
Genel olarak yorum yapilamaz oyuna gore değişir.7800x3d ye geçmendeki amaç işlemcinin ramle alışverişini minimuma indirmektir. Bu sebeple tek çubuk ram büyük oranda sorunlarını çözecektir x3d işlemci alırsan
Ama her zaman en doğrusu en optimum performans çift ram kullanmaktır. 7800x3d ye geçince tek ile çift ram arasındaki fark kapanacaktır ama asla “bitmeyecektir”. Sadece minimal bir fark yine kalacak.
Ama büyük oranda çözülür
Ya çift ram
Ya 7800x3d
Ki 1080p oynadığın için 7800x3d mükemmel işlemcidir ben onu tavsiye ederim
Öncesinde windowsta sistem dosyalarında bozukluk olmadığını ve diğer ayarlamaları kontrol etmeyi unutma. Acelede etme çözülür
Ne alaka kardeş benim 5800x3d 5070 e nasıl yetişiyor 1080pde? 7500f 5070 i beslemekte 1080pde sıkıntı yaşamaz kötü işlemci değil
1080p de yuksek gpu kullanip yuksek fps alinmasi isteniyorsa x3d islemciden baskasina bakmak doğru değildirdediğin şey doğru ama şu anda en büyük olasılık 1080p kullanıyor olması çünkü o ekran kartıyla 1080p'de darboğaz yememesi mümkün değil sorun sadece ondan kaynaklanmıyorasa bile zaten gidip monitörü değiştirmesi lazım çünkü yine darboğaz olacak. Yazan arkadaşalrın hepsi sanki monitör darboğaz yapmıyormuş gibi konuşup üzerine bir deçok deneyimliler gibi arkadaşa işlemci ve ram değiştirme tavsiyesinde bulunuyorlar. Sisteminde arza yoksa benim dediğimden başka bir sonuç çıkmıyor arkadaşta sistemi yeni almış ama monitörü 1080p kullandığından her türlü zaten ilk ve en doğru öneri olarak sunulması gereken şeyi sundum o ekran kartının kullanılmasını sağlayacak çözünürlükte bir monitör alması oalcak bilgi kirliliğini ve kafa karıştırmaya gerek yok.
Fps frop nedir nasıl oluşur git öğren ondan sonra gel konuşalım.