Oyun Yapmak İstiyorum Bu Sistem Fazla mı Yeterli mi

LewistDO

80+
Reaksiyon skoru
1
Selam arkadaşlar,
Ben bir oyun yapmak istiyorum bu oyun bir co op korku oyunu içinde çeşitli mekanikler ve haritalar olacak sizce bu sistem yeterli mi ?
Ryzen 7 7700 X3D
MSI B850 GAMİNG PRO ANAKART
MSI RTX5060 Tİ 16GB 2XOC
CL40 DDR5 5600MHZ 32GB RAM
MSI 2TB SSD 5000/4200mb/s
850W güç kaynağı
Kasa sadece 145 150 arası geliyor fikirlerinizi bekliyorum şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler...

fiyattan bağımsız yapılır

Hocam ben de oyun yapıyorum ve ilk profesyonel pozisyonum için hazırlanıyorum. Şu anda tüm sistemlerimi satıp bir macbbok pro almayı planlıyorum ki elimde r7 9700x ve 9070xt li bir kasa artı m4 macbook air var. Eğer oyun oynamayı düşünmüyorsanız ve sadece işe odaklanmak istiyorsanız size de önerim macbook pro düşünebilirsniz.

Hocam ben de oyun yapıyorum ve ilk profesyonel pozisyonum için hazırlanıyorum. Şu anda tüm sistemlerimi satıp bir macbbok pro almayı planlıyorum ki elimde r7 9700x ve 9070xt li bir kasa artı m4 macbook air var. Eğer oyun oynamayı düşünmüyorsanız ve sadece işe odaklanmak istiyorsanız size de önerim macbook pro düşünebilirsniz.
Macbook her platform için uygun ortam sağlıyor mu

Macbook her platform için uygun ortam sağlıyor mu
Ben unity ile çalışıyorum. Unreal Engine ile de iyi çalışıyor. Onun dışında yan programlarda blender, photoshop, after effects, illustrator gibi programlarla inanılmaz iyi çalışıyor özel optimizasyonları var. Tasarım sektöründe de yaklaşık 1.5 sene animatör olarak çalıştım apple cihazlar sektör standartı. Bildiğim kadarı ile oyun sektöründe de özellikle mobil oyun sektöründe macbook kullanılıyor.

Bu arada portfolyom için yaptığım oyunu da inceleyebilirsiniz play store ve app storeda mevcut

Space Rumble: Cosmic Chaos
Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.piximyth.spacerumble
App Store: https://apps.apple.com/us/app/space-rumble-cosmic-chaos/id6768717952

Selam arkadaşlar,
Ben bir oyun yapmak istiyorum bu oyun bir co op korku oyunu içinde çeşitli mekanikler ve haritalar olacak sizce bu sistem yeterli mi ?
Ryzen 7 7700 X3D
MSI RTX5060 Tİ 16GB 2XOC
850W güç kaynağı
Kasa sadece 145 150 arası geliyor fikirlerinizi bekliyorum şimdiden ilgilenen herkese teşekkürler...
Yeterli evet.

Oyun yapmaya yeter de, 150k'yı 5060 Ti sisteme verseydim intihar ederdim.

Gerek yok boş yere masraf yapmasın. Apple ekosistemine build almayacaksa ne gerek var, elindeki sistem yeterli. Daha oyun yapmak istiyorum diyor, yani oyun yapmıyor. IOS buildi falan almıyor.

Selam arkadaşlar,
Ryzen 7 7700 X3D
MSI RTX5060 Tİ 16GB 2XOC
850W güç kaynağı
Güç olarak çok sıkıntı değil de bu sistemin maks ederi 70-80K civarları.

Gerek yok boş yere masraf yapmasın. Apple ekosistemine build almayacaksa ne gerek var, elindeki sistem yeterli. Daha oyun yapmak istiyorum diyor, yani oyun yapmıyor.
Ben biraz daha ileriye yönelik düşündüm. Başlangıçta ortalama her sistem iş görür zaten.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hocam madem öyle düşünür müsünü bilmiorum ama dediğim gibi macbook için sistemimi satmayı düşünüyorum ilgilenirseniz konuşabiliriz.

r7 9700x cpu
asus prime 9070xt gpu
gigabyte b850m force anakart
lexar thor 16gb ddr5 6000mhz ram
kioxia gen4 dramli 1 tb ssd
msi mpg a850gs gold psu
fsp atx kasa
msi coreliquid a13 240mm sıvı soğutu

fiyatı 65k civrı düşünüyorum
cihaz yaklaşık 1 senelik

Son düzenleme:
Ben biraz daha ileriye yönelik düşündüm. Başlangıçta ortalama her sistem iş görür zaten.
Daha tecrübe etmemiş bir insanın almasının hiçbir anlamı yok.

Sizde de M4 varken ve attığınız gibi oyunlar geliştiriyorsanız Pro'ya yine gerek yok. Hatta mobil için herhangi bir oyun yapacaksanız da gerek yok, çünkü geliştirmeyi Windows üzerinden yapmak her türlü daha rahat oluyor. Mac sistemsel olarak ne kadar optimize olsa da geliştirme, araç çeşitliliği ve test süreçlerinde Windows ortamı zaten çok daha esnek. Ayrıca donanımsal fark da yüksek. Mac sadece en son iOS build'i almak için şart. Diğer avantajı da ev dışında bir yerde çalışılacağı zaman şarjının iyi gitmesi. Yoksa monitör de bağlanmayacaksa o ekranda çalışmak tam bir eziyet.

Hocam madem öyle düşünür müsünü bilmiorum ama dediğim gibi macbook için sistemimi satmayı düşünüyorum ilgilenirseniz konuşabiliriz.

r7 9700x cpu
asus prime 9070xt gpu
gigabyte b850m force anakart
lexar thor 16gb ddr5 6000mhz ram
kioxia gen4 dramli 1 tb ssd
msi mpg a850gs gold psu
fsp atx kasa
msi coreliquid a13 240mm sıvı soğutu

fiyatı 65k civrı düşünüyorum
cihaz yaklaşık 1 senelik
Sağ ol hocam sistemim var, yoksa ilgilenebilirdim. Bence gerek yok ama sen bilirsin.

Daha tecrübe etmemiş bir insanın almasının hiçbir anlamı yok.

Sizde de M4 varken ve attığınız gibi oyunlar geliştiriyorsanız Pro'ya yine gerek yok. Hatta mobil için herhangi bir oyun yapacaksanız da gerek yok, çünkü geliştirmeyi Windows üzerinden yapmak her türlü daha rahat oluyor. Mac sistemsel olarak ne kadar optimize olsa da geliştirme, araç çeşitliliği ve test süreçlerinde Windows ortamı zaten çok daha esnek. Ayrıca donanımsal fark da yüksek. Mac sadece en son iOS build'i almak için şart. Diğer avantajı da ev dışında bir yerde çalışılacağı zaman şarjının iyi gitmesi. Yoksa monitör de bağlanmayacaksa o ekranda çalışmak tam bir eziyet.

Sağ ol hocam sistemim var, yoksa ilgilenebilirdim. Bence gerek yok ama sen bilirsin.
Hocam emin olun sandığınız gibi değil. Mac ortamı bana çok daha rahat geliyor ki bu oyunun tamamını da macbook airımda geliştirip yayınladım. Arkada photoshop, after effects, tarayıcı, unity ve rider açıkken bu projeyi geliştirmek çok da rahat değildi ki bu baştan sona 2d bi projeydi. Şimdi 3d bir oyun üzerinde çalışıyorum ve macbook air sadece unity ve rider açıkken bile donup duruyor ki şu anda teknik geliştirme kısmındayım sahnede karmaşık material giydirmeler, çok poligonlu 3d modeller falan da yok. 256 gb depolama alanı falan da rezillik zaten sistem ikide bir hata veriyor silecek bir şey kalmadı sistemde. Şu anda windows bilgisayarımda geliştirebilir miyim evet geliştirebilirim ama şöyle bir sorun var. Ben ev ortamında hapsolmayı seven bir insan değilim şu ana kadar masa başımda oyun oynamak harici bir şey yapabilmiş değilim genelde işlerimi mac imi çantaya atıp dışarıda hallediyordum. Benim durumum için şuan elim kolum bağlanmış durumda. Şu anda hem sistemimi hem macbook umu 105k civarına satıp üzerine 45k daha koyup ikinci elden bir macbook pro m4 max 16cpu / 40 gpu 48gb ram 1tb ssd 16 inç modelini almayı düşünüyorum ki sizde hak verirsiniz bu cihazı aldığımda uzun süreler sistem düşünme derdim kalmayacak. Benim işim nezlinde halledemeyeceği iş yok bu cihazın. Şu güçte ve bu güce karşılık verdiği mobilitede başka bir cihaz olmadığından tek seçeneğim şuan bu.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,605
Üyeler
203,526
Son üye
Asımtas09
Geri