Premium Streetwear Markası İçin İsim Arayışı (Bütçe: 7.000 TL)

fffaabi

80+
Reaksiyon skoru
39
Selamlar, yaklaşık 1,5 yıldır kurmak istediğim streetwear markası için isim arıyorum. Bu süreçte streetwear markaları, marka kimliği, konumlandırma, isimlendirme ve sektör stratejileri konusunda ciddi bir araştırma ve bilgi birikimi edindim. Buna rağmen gerçekten içime sinen ismi bulamadım. Freelancer sitelerinde de birçok kişiyle görüştüm ancak aradığım seviyede bir isim çıkaramadık.

Aradığım isim; sıradan bir İngilizce kelime, rastgele kelime birleşimi veya AI üretimi gibi durmamalı. İlk gördüğünüzde “bu gerçekten bir moda markası” hissi vermeli. Güçlü, akılda kalıcı, estetik, kolay telaffuz edilen ve global kullanılabilecek bir isim arıyorum.

Rick Owens, Fear of God, Kith, Represent, CAV EMPT gibi markalarda sevdiğim şey; ismin illa açık bir anlam taşımaması, fakat fonetik ve görsel olarak güçlü bir kimliğe sahip olması. Minimalist, premium, underground ve gerektiğinde avant-garde bir çizgide durabilmeli. “Fashion / Wear / Studio / Core” gibi klişeler istemiyorum.

Gerçekten güçlü ve markalaşabilir bir isim bulunması halinde 7.000 tl ücret ödemeye hazırım. Sadece isim değil, neden güçlü olduğunu da kısaca açıklayabilecek kişilerden öneri bekliyorum. Bu mantığı anlayıp gerçekten özgün bir isim çıkarabileceğine güvenen varsa önerilerini bekliyorum.

Son düzenleme:
Ben ufak bir iki öneri yapayım;

İlk önerim benim de boş vakitlerinde yazdığım ve hali hazırda hala yazmakta olduğum psikolojik gerilim kitabımın adını önereceğim. ''VHS''
Tasarımlarınız konusunda bir bilgi edinemesem de Vintage tarzında şeyler üretilecekse eğer VHS bence oldukça güzel bir marka adı. Hemkısa hem akılda kalıcı hemde marka adını direkt olarak kıyafet tasarımına da dökebilirsiniz bu noktada elinizi oldukça rahatlatacaktır bence. Rick Owens estetiğindeki kusurlu mükemmellik hissini de güzel taşır diye düşünüyorum bu markanın adı. Ancak bunun ufak bir dezavantajı var ki SEO olarak çok güçlü olamazsınız. VHS olarak markanızı kursanız da insanlar sizi VHS Wear gibi bir aramayla bulunabilir diye düşünüyorum. Ticari tescil ve dijital markalaşma açısından biraz riskli bir hamle olsa da görsel ve konsept olarak 10/10 bir fikir olabileceğini düşünüyorum. Potansiyeli olduğu kadar riski de var. Kalbi geçmişe tarzı yeniye aşık olanlara gibi bir sloganla da çukk diye oturur

İkinci önerim ise ''LATENT'' olacak. Var olduğu halde henüz dışarıdan görünmeyen, harekete geçmemiş veya gizli kalmış durumları anlatan Fransızca kökenli bir kelimedir. Bence yeni çıkış yapacak yada yapmış bir marka için kelime anlamı cuk oturuyor. Bir nevi gizli kalmış, potansiyelini henüz oraya tam olarak çıkaramamış anlamına gelir bu da markanın felsefesinin sürekli olarak gelişmekte olduğunu gösteren güzel ve güçlü bir alt anlam katar. SEO olarak ilk öneriden çok daha risksiz bir durumda bence. Özellikle eğer tasarımlar bence biraz dark/goth vibe veriyorsa bu marka adı oldukça tatlı olacaktır.

Ben ufak bir iki öneri yapayım;

İlk önerim benim de boş vakitlerinde yazdığım ve hali hazırda hala yazmakta olduğum psikolojik gerilim kitabımın adını önereceğim. ''VHS''
Tasarımlarınız konusunda bir bilgi edinemesem de Vintage tarzında şeyler üretilecekse eğer VHS bence oldukça güzel bir marka adı. Hemkısa hem akılda kalıcı hemde marka adını direkt olarak kıyafet tasarımına da dökebilirsiniz bu noktada elinizi oldukça rahatlatacaktır bence. Rick Owens estetiğindeki kusurlu mükemmellik hissini de güzel taşır diye düşünüyorum bu markanın adı. Ancak bunun ufak bir dezavantajı var ki SEO olarak çok güçlü olamazsınız. VHS olarak markanızı kursanız da insanlar sizi VHS Wear gibi bir aramayla bulunabilir diye düşünüyorum. Ticari tescil ve dijital markalaşma açısından biraz riskli bir hamle olsa da görsel ve konsept olarak 10/10 bir fikir olabileceğini düşünüyorum. Potansiyeli olduğu kadar riski de var. Kalbi geçmişe tarzı yeniye aşık olanlara gibi bir sloganla da çukk diye oturur

İkinci önerim ise ''LATENT'' olacak. Var olduğu halde henüz dışarıdan görünmeyen, harekete geçmemiş veya gizli kalmış durumları anlatan Fransızca kökenli bir kelimedir. Bence yeni çıkış yapacak yada yapmış bir marka için kelime anlamı cuk oturuyor. Bir nevi gizli kalmış, potansiyelini henüz oraya tam olarak çıkaramamış anlamına gelir bu da markanın felsefesinin sürekli olarak gelişmekte olduğunu gösteren güzel ve güçlü bir alt anlam katar. SEO olarak ilk öneriden çok daha risksiz bir durumda bence. Özellikle eğer tasarımlar bence biraz dark/goth vibe veriyorsa bu marka adı oldukça tatlı olacaktır.
Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim.

VHS konusunda, açıklaması vesaire biraz zor olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca tipografik olarak çok fazla oynayamayacağım için SEO açısından da ileride sıkıntı yaşayabilirim.

Latent tarafına gelecek olursam, “India’s Got Latent” diye bir program var ve her hafta yaklaşık 80 milyon izleniyor. Bu nedenle ismin de çok düz ve ayırt edilebilirliği düşük kalacağını düşünüyorum.

Hâlihazırda tekstil sektöründe olduğumuz için isim konusunda biraz daha farklı ve uzun vadede markaya dönüşebilecek bir şey arıyorum.

Eğer merağın varsa ve boş zamanında, sana verdiğim örnekleri de baz alarak biraz araştırıp isim bulmaya çalışırsan gerçekten çok iyi olur. İsmi bulduktan sonra ödemenizi yaparım. Hatta marka kurulduktan sonra işler iyi giderse ekstra ödemeler de yapabilirim. Yani emeğiniz boşa gitmez.

Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim.

VHS konusunda, açıklaması vesaire biraz zor olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca tipografik olarak çok fazla oynayamayacağım için SEO açısından da ileride sıkıntı yaşayabilirim.

Latent tarafına gelecek olursam, “India’s Got Latent” diye bir program var ve her hafta yaklaşık 80 milyon izleniyor. Bu nedenle ismin de çok düz ve ayırt edilebilirliği düşük kalacağını düşünüyorum.

Hâlihazırda tekstil sektöründe olduğumuz için isim konusunda biraz daha farklı ve uzun vadede markaya dönüşebilecek bir şey arıyorum.

Eğer merağın varsa ve boş zamanında, sana verdiğim örnekleri de baz alarak biraz araştırıp isim bulmaya çalışırsan gerçekten çok iyi olur. İsmi bulduktan sonra ödemenizi yaparım. Hatta marka kurulduktan sonra işler iyi giderse ekstra ödemeler de yapabilirim. Yani emeğiniz boşa gitmez.
Elbette aklıma daha iyi bir seçenek gelirse yazarım,
Sizi zorlamadan 2 sorunuza cevap vereyim
-VHS konusunda dediğim gibi biraz riskli olsa da bence eğer doğru şekilde yönetilirse oldukça güzel olur,
-Latent konusunda youtube üzerinde yayınlanan bir hindistan menşeili programın SEO olarak size bir etki yaratacağını ne kısa ne de uzun vadede düşünmüyorum, bu program sadece YouTube üzerindeki aramalarda karşımıza çıkıyor, İnsanlar giyim markalarını genelde Youtube'da aratmazlar. bir giyim markasını direkt olarak Google'da aratırlar. Kontrol ettiğimde o program google aramalarında karşımıza çıkmıyor. Eğer hindistanda satış yapmayacaksanız bence sorun yok.

Tabi burada markaya isim bulmak çok meşakatli bir iş ancak en mükemmeli hiçbir zaman bulamayız. Sadece diğerlerinden bir tık daha iyi bir seçenek bulabiliriz bunu unutmamak gerek.

Ek olarak sormak istediğim bir şey var, tasarımlarınızın belirli bir teması veya skalası var mı? Streetwear demişsiniz ancak belirli bir tasarım kümesi var mı kafanızda? İsim bulma konusunda çok daha yardımcı olur. Mesela Jahrein'in markası olan Bushido markası, kelime anlamı olarak ''samurayların uyması gereken tutum davranış ve yaşam tarzı kuralları'' olarak karşımıza çıkıyor ve site içerisine baktığımızda büyük çoğunlukla arada bir iki istisna olsa da serilerde tamamen japon esintileri görüyoruz. Bence iyi bir isim için içeride kullanılacak olan tasarım temaları oldukça önemli.
Mükemmel isim yerine markanın tarzını yansıtacak en iyi ismi koyarsanız bence bu hem markanın kimlik kazanmasına hemde içinize sinen bir seçim yapmanıza doğrudan katkı sağlayacaktır.

Yaklaşık dediğim gibi, 1,5-2 senedir isim arayışındayım. İyiyi ve kötüyü artık net bir şekilde ayırt edebildiğimi düşünüyorum ve biraz da geleceği düşünerek hareket ediyorum. Bu yüzden verdiğiniz isimlere öyle yazdım; aslında çok daha fazla sorunlarını da yazabilirdim.

Benim isim konusunda mantığım biraz CAV EMPT tarzında. Ne anlama geldiğini ve arkasındaki mantığı araştırabilirsiniz. BUSHIDO ise bana daha çok Bershka, Stradivarius tarzı bir hava veriyor, bu yüzden hiç sevmedim. Benim daha çok sevdiğim tarafta ise FEAR OF GOD, A COLD WALL ve A BATHING APE gibi markalar var.

Dediğiniz gibi, mükemmel ismi bulamayacağımızı ben de biliyorum. Benim için özellikle .com uzantısının boşta olması önemli. .com bulunamıyorsa .....clo.com gibi alternatifler de olabilir, RepresentCLO.com örneğinde olduğu gibi. DERSCHUTZE ismide görünüş olarak çok iyi olmasada okunuş olarak (derşütze) hoşuma gidiyor.

Geri