131 Fonun Tasfiye Planı Belirlendi !

Banka'nın hoşgeldin Mevduat faizi bitmişti , banka tanımlasın için iletişime geçtim , bana Yarım saat para fonlarına yatırım için dil kötü . Bu kadar değer kazandı falan filan diye ben tabi ki riskli olan bir şeye girmeme kafasındayım halen mevduata devam ediyorum . Millet'in bu riski almasını pek anlayamadım .

Yıllardır küçük yatırımcıyı düz....orlardı , aynen devam ediyor . Büyüklere bir şey olmaz olmadı da .
Risk var tabii ama banka ppf leri bu risk minimum zaten mevcut durumda banka ppf lerinde de büyük çıkışlar olmasına rağmen ciddi bir sorun yaşanmadı, tp2 ve pry gibi olanlar daha farklı
evet hisseleri zaman yayarak elden çıkarmaları gerek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir kaç ay sonra toplumsal sonuçları ne olacak onu düşünüyorum, 500k mağdur desek aile de minimum 3 kişi olsa dolaylı olarak minimum 1.5-2 milyon insanı etkileyecek. Her zaman ki olaylar gibi dolaylı değil, bu sefer vatandaşın direk cebine dokundu.
Herkes er ya da geç sabahın geleceğini bildiği bir rüyada idi bazıları bu rüyaya o kadar çok dalmıştı ki ne aldıklarını bilmiyorlardı hala da ayılamadılar

Son düzenleme:
Vallaha millet hala suçu yanlış yerde arıyor yarın aynı kişiler fon çıkarsın zararı kapatalım desinler tüm parasının basacak bir dolu kişi var. Hala Yönetim aracı kurumlardan alınmasaydı bu malın satilabilecegine inananlar ve bu yüzden SPK yı suçlayanlar var. Satsa kime satacak hangi büyük kurum girip takasi yüzde 90 toplu hisseleri alacak
Herkes er ya da geç sabahın geleceğini bildiği bir rüyada idi bazıları bu rüyaya o kadar çok dalmıştı ki ne aldıklarını bilmiyorlardı hala da ayılamadılar
hocam adamlar günlük nerdeyse %2 alıyordu %0.1 ppf ile şu fonların bir tutulması valla çok saçma

hocam bu satış emri verenlere ödendikten sonra açıklama vs. yapılır mı? şu kadar para kaldı vs. tarzında. tasfiye sürecindekilere ne kadar ödeneceğini az çok anlayabileceğimiz bir açıklamadan bahsediyorum. ne zaman ne kadar ödeneceği muamma bunu anladım ama basit bir matematik yapılabilecek haber de mi paylaşılmayacak para gelene kadar 6 ay çok uzun bir süreç kafayı yedirtecekler adama günlerdir açıklama yapmayıp üstünkörü 3 satır açıklama yapıyorlar ppf ile hisse fonlarını bir tutup
O 6 ay muhtemelen hisse ağırlıklılar için tp2 için süreç o kadar uzamaz diye düşünüyorum
Şöyle de bir şey var hisse ağırlıklı olan fonlar icin gerekirse bu süre daha da fazla olmalı 3 ayda malı anca tabandan satarlar SPK doğru karar almış ki bence bu süreyi daha da uzatmalı piyasanın dengeye gelmesi lazim

hocam adamlar günlük nerdeyse %2 alıyordu %0.1 ppf ile şu fonların bir tutulması valla çok saçma
Risk risktir banka ppf leri %46 verirken bu aracı kurumlar %60 verdi kazanç arttıkça genelde risk de artar ki ben ezelden beri Tera hisselerini trade de etsem fonlarına hiç guvenim yoktu almadım da çünkü bir gün tarih tekerrür eder ve tarihteki çoğu örneği gibi TLY patlarsa bunun TP2 ve diğer fonlarını da vurabilecegini düşündüm 0 valör de olsa parayı anında çekememek de var

Ben şahsen tp2 de öyle büyük zararlar olacağını düşünmüyorum, özellikle 13,30 öncesi paralarını alır sonrası da büyük oranda alır hisse yoğun fonlar sıkıntıda

Son düzenleme:
Risk risktir ben ezelden beri Tera hisselerini trade de etsem fonlarına hiç guvenim yoktu almadım da çünkü bir gün tarih tekerrür eder ve tarihteki çoğu örneği gibi TLY patlarsa bunun TP2 ve diğer fonlarını da vurabilecegini düşündüm 0 valör de olsa parayı anında çekememek de var
haklısınız hocam da insan yediremiyor işte kendine. şahsen aylardır bu ppf muhabbetlerini görüyordum 1 ay önce de bankanın hoşgeldin faizi bitince bir deneyeyim dedim. ben gireli daha 1 ay olmadan patladı yıllardır işleyen sistem. riski 2/7 görünce bir şüphelenmiştim zaten ama böyle bir şey olacağı aklımın ucundan geçmedi ki kimsenin de geçmemiş. bankalar bile müşterilerine bu top 3teki tp2 pry pnu gibi fonlardan aldırmış twitterda birçok örneğini gördüm.

haklısınız hocam da insan yediremiyor işte kendine. şahsen aylardır bu ppf muhabbetlerini görüyordum 1 ay önce de bankanın hoşgeldin faizi bitince bir deneyeyim dedim. ben gireli daha 1 ay olmadan patladı yıllardır işleyen sistem. riski 2/7 görünce bir şüphelenmiştim zaten ama böyle bir şey olacağı aklımın ucundan geçmedi ki kimsenin de geçmemiş. bankalar bile müşterilerine bu top 3teki tp2 pry pnu gibi fonlardan aldırmış twitterda birçok örneğini gördüm.
Bunu yapan banka çok görmedim de bunu yapan bankaların da ***** ****** lazım zaten borsa bilgisi halamdan az adamları yatırım danışmanı yapıyorlar
Kızıyorum da alana da tamamen suçlu diyemiyorum adam ppf olduğuna güvenerek alıyor zaten

images.webp

bu ortak havuz muhabbeti doğru mu ya? süreç bu kadar kötü yönetilmeye başlanamazdı galiba

ziraat hpc fonuna da 71 milyar ₺ giriş olmuş

bu ortak havuz muhabbeti doğru mu ya? süreç bu kadar kötü yönetilmeye başlanamazdı galiba

ziraat hpc fonuna da 71 milyar ₺ giriş olmuş
söylentiler var ama konuyla alakalı resmi bir kap gelmedi. Odine minik bir geri alım yapmış ama çok küçük, yangına bi bardak suyla müdahale etmek gibi :D

DSTKF Bist 30, bist 50, bist 100 - KTLEV Bist 50, bist 100 endekslerinden çıkarıldı.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,241,911
Üyeler
203,619
Son üye
cemilsenpotuk
Geri