RTX 3080 Hala Alınır mı

valla hocam bakımları v.s iyi olması gerek sanırım ben aldığımda yaptım birtek 6 7 ay oldu sanırım şuan 2kda iyi bir oyunda 75 78 arası geziyor ama tek sıkıntı coil whine var o biraz kafa ütülüyor ti versiyonları daha fazla ısınıyordur birde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yani hocam underwolt sonrası ise bu haklısınız ama öncesi ise normal değerler açıkçası sizin takıntıdan v.s olabilir mi
Yok stok ayarlarda bu şekilde. 1 sene önce PTM7950 ile bakım yapıp kapadım. Şu an arctic 7 macun sürsem 70c altına düşerim ama 6 ayda bir kartı açmak istemediğimden bıraktım böyle. Oyun içi fps cap attığım zaman 66-71c arasında gidip geliyor.

Alınmaz dostum. Bak ben 3 fanlı modeli soğutamıyorum. Undervolt çektim, kasa içi içi fanları agresifleştirdim vs olmuyor. Onun yerine üzerine 3-5 daha koyup düzgün bir model al. Ayrıca 3080 için sağlam bi 650w psu lazım ya da bronze 750w

Değerli yorumlar için teşekkürler. PSU'm aşağıdaki ürün:

NZXT PA-6B1BB-EU 650 W Yarı modüler 80+ Bronze

Kısacası 11bin Türk Lirasına tercih etme diyorsunuz hocam. Alternatif olarak ne tercih edilebilir 10-11 k civarı bütçeye, elimde Palit 3060 12gb OC versiyonu var

valla hocam bakımları v.s iyi olması gerek sanırım ben aldığımda yaptım birtek 6 7 ay oldu sanırım şuan 2kda iyi bir oyunda 75 78 arası geziyor ama tek sıkıntı coil whine var o biraz kafa ütülüyor ti versiyonları daha fazla ısınıyordur birde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

yani hocam underwolt sonrası ise bu haklısınız ama öncesi ise normal değerler açıkçası sizin takıntıdan v.s olabilir mi
1dk lık 1080p testte bu değerleri görüyodu yazın ben de sattım 9070xt ye geçtim kafam şuan rahat max 60 derece gördüm
Ekran görüntüsü 2026-06-30 190738.webp

Değerli yorumlar için teşekkürler. PSU'm aşağıdaki ürün:

NZXT PA-6B1BB-EU 650 W Yarı modüler 80+ Bronze

Kısacası 11bin Türk Lirasına tercih etme diyorsunuz hocam. Alternatif olarak ne tercih edilebilir 10-11 k civarı bütçeye, elimde Palit 3060 12gb OC versiyonu var
PSU biraz sıkıntılı ama uv ile oyunlarada o işlemciyle sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sadece biraz eşikte çalışacaktır. Ben de bu karta 3060Ti'den geçtim iyi ki geçtim diyorum. Bence biraz daha bekle 13-15 arasına güzel bi 3080 düşür yola devam et. Yoksa 10-11k'ya geçeceğin hiçbir kart yükseltmene değmez. Şahsi görüşüm bu yönde.

PSU biraz sıkıntılı ama uv ile oyunlarada o işlemciyle sorun yaşayacağını düşünmüyorum. Sadece biraz eşikte çalışacaktır. Ben de bu karta 3060Ti'den geçtim iyi ki geçtim diyorum. Bence biraz daha bekle 13-15 arasına güzel bi 3080 düşür yola devam et. Yoksa 10-11k'ya geçeceğin hiçbir kart yükseltmene değmez. Şahsi görüşüm bu yönde.
14-15 bantlarına güzel 3080 ler geliyor hocam. sizce değer mi

o bütçelere çıkıyorsan sana 6800xt rog strix lc vereyim sıcaklık sorunun olmaz :D

ben daha dün 13bine z trio 3080 aldım fırın gibi içi. Satan arkadas bakım ihtiyacı olduğunu belirtmişti ona göre aldım. Undervoltla 1080pde 73 dereceyi geçmedi bir kaç oyunda henüz. furmarkta 83te termal kısıtlamaya girdi ama uv ye rağmen.

14-15 bantlarına güzel 3080 ler geliyor hocam. sizce değer mi
Sana dediğim gibi ben bundan 1 sene önce LHR model 13K'ya aldım. Isıları da paylaştım. 2K'da açmadığım oyun olmadı şimdiye kadar. Bence ikinci eldeki en f/p kart. Beğenmezsen aldığın fiyata 1 haftaya satarsın yani :D

Geri