Bilgisayar Yükseltme Tavsiyeleri: Hangi Anakart ve İşlemci?

Reaksiyon skoru
0
12100f işlemci
2x8 3200 mhz ram
3050 8gb ekran kartı
480 ssd
h610 anakartlı sistemim var bir tık üste çıkmak istiyorum anakart ve işlemci değiştirmek istiyorum sizce neye geçiş yapabilirim önerilere açığım

12100f işlemci
2x8 3200 mhz ram
3050 8gb ekran kartı
480 ssd
h610 anakartlı sistemim var bir tık üste çıkmak istiyorum anakart ve işlemci değiştirmek istiyorum sizce neye geçiş yapabilirim önerilere açığım
Ekran kartı değiştirsen daha faydalı bence.

Arkadaş doğru söylemiş ama neresinden tutarsan tut elinde kalır ekran kartını değiştirsen işlemci karta göre zayıf kalabilir yok işlemci anakart değiştirsen hiç bir faydası olmayacak performansı yine ekran kartı belirleyecek.

Arkadaş doğru söylemiş ama neresinden tutarsan tut elinde kalır ekran kartını değiştirsen işlemci karta göre zayıf kalabilir yok işlemci anakart değiştirsen hiç bir faydası olmayacak performansı yine ekran kartı belirleyecek.
bunun bir tık üstü sistem ne alabilirim 2.elden ekran kartı ve işlemcisi ne olmalı

Seni anlıyorum bende dd4 te idim tam iki sene git gel yaptım değiştirme ile değiştirmeme arasında sistem tıkandı yeni ekran kartı almıştım dar boğaz yemeye başladı online oyun oynadığım için sıkmaya başladı alabileceğim en iyi işlemci 5800x3d idi onada ***** ***** fiyat çekiyorlardı bende ddr4 sistemi elden çıkardım dd4 5800x3d işlemci alacağıma o parayla b650 prime M r anakart ve 7500f çözdüm beni sıkan sadece Ram oldu tavsiyem biraz para biriktirip ddr5 sistem çözmen ekran kartı olarak 3060 veya 3060 ti düşük ısıl tasarım ile psu değiştiremezsin işlemci DDR te bisey önermem tek alacağın işlemci 5800x3d te ama ona o para verene kadar sistem değiştirmek daha mantıklı senin yerinde olsam para yoksa şimdilik ddr4 te kalır elimdeki 3050 çıkartır 3060 12 GB veya 3060 ti çözerdim en mantıklı ve makul seçenek bu olur sonrasında maddiyata göre ddr5 geçerdim.

Geri