Bilgisayarın Aniden Kapanma Sorunu

Reaksiyon skoru
0
Selamlar,

Sisteme upgrade attım. İşlemci, ram ve soğutucu değiştirdim. Mevcut sistemimi aşağıya ekledim.

Masaüstünde boşta sıcaklıklar normalken (37–42 °C), oyuna girildiğinde veya oyunun 3D motoru yüklendiğinde sistem mavi ekran vermeden, doğrudan elektriği keser gibi ("pat" diye) aniden kapanıyor.

RAM'ler 2400 MHz'de çalışıyor; BIOS'tan 3200 MHz XMP profili açılmaya çalışıldığında sistem anında kapanıyor.

Windows Güç Planı üzerinden en yüksek işlemci durumu %100'den %99'a çekilerek Turbo Boost kapattım. Eskiden menüden sonra hiç açılmayan oyun, bu ayarla açıldı ve yaklaşık 30 saniye çalıştıktan sonra kapandı.

Sonra, Yan panel açıkken yapılan testte sistem yine yaklaşık 30 saniye - 1 dakika aralığında kapandı. Yine Kasanın içine doğrudan güçlü hava üflenmesine ve işlemci sıcaklığının 42 °C seviyelerinde kalmasına rağmen sistem yaklaşık 1 dakika içinde yine aniden kapandı.

Sorunun ne olduğunu inanın bilmiyorum. Hangi testleri yapmak kesin sorunluyu bulmamda yardımcı olur? Şimdiden teşekkürler.

Sistem Bileşenleri: AMD Ryzen 7 5700X, ASRock A320M-HDV r4.0 anakart, RTX 4060, 2×16 GB Kingston DDR4-3200 RAM, DeepCool PF750 (750W) PSU ve kule tipi soğutucu.

kabloları kontrol et özellikle psudan anakarta bağlanan işlemci kablosunu doğru taktığından emin ol cpu yazısı anakarta takılması lazım . anakartın kaç tane cpu kablo girişi varsa 2 veya 1 ona göre tak çoğaltıcı olan 1-1 kablo kullanma. voltaj sorunu gibi duruyor benzeri başıma geldi bu şekilde çözmüştüm. oyunlarda dengesiz elektrik sorunu yaratıyordu

Sorunun ram olduğunu yazmışsın işte. 3200 kaldırmıyor, 3000 dene. Aşağıya doru in çalışana kadar.

RAmler sahte olabilir. Aynı rami kullanan cogu kisiye sahte ürün verildi zamanında

1 ay boyunca böyle bi sorun ile uğraştım, am5 sistem toplamıştım 0, rest atması, kapanması bitmiyordu, denemediğim şey kalmadı. Ramlerden, güç kaynağından herşeyden şüphelendim ama meğerse lanet olası kasada kısa devre varmış. Kasayı camdan fırlatıp, yeni kasaya güzelce montajladım aldığımdan beri tık yok.

özellikle ana kartın yükselticilerinin tam olduğundan emin ol, 1ni eksik taksan bile anakart altındaki lehimler kasaya temas edebiliyor.

Aynı sorun bende de vardı. İşlemcinin desteklediği ram frekansı ile ilgiliymiş. Patriot marka dd5 ramller xmp açınca veya elle yükselttiğimde ara sıra pc kapanıp yeniden başlıyordu. Ramlar sahte diye bile düşündüm. Sonra hiç aklımda yokken sistemi güncelledim. Anakart ve işlemci değişince hiç bir sorun kalmadı. Biraz inceleyince işlemcinin ramin frekansına yetişemediğini eski kaldığını fark ettim. Sana tavsiyem işlemcinin özellkiklerine bir bak.

Geri