40-50 Bin TL Bütçe ile Sistem Önerisi

beckhamlv

80+
Reaksiyon skoru
0
Arkadaşlar, PC toplama işi ne durumda şu an? Bayadır gündemi takip etmiyorum ve uzun süredir aynı sistemi kullandığım için yeni bir sisteme geçiş yapmak istiyorum. Oyun için kullanacağım, monitörüm ve diğer ekipmanlarım var, sadece kasa lazım. Eğer fiyatlar çok uçmadıysa 40-65K'yı geçmeyecek bir öneri bekliyorum.

Arkadaşlar, PC toplama işi ne durumda şu an? Bayadır gündemi takip etmiyorum ve uzun süredir aynı sistemi kullandığım için yeni bir sisteme geçiş yapmak istiyorum. Oyun için kullanacağım, monitörüm ve diğer ekipmanlarım var, sadece kasa lazım. Eğer fiyatlar çok uçmadıysa 40-65K'yı geçmeyecek bir öneri bekliyorum.
Bence şu anda kullandığın mevcut sistem özelliklerini, kullandığın çözünürlüğü ve genel olarak oynadığın oyun türünü de yaz ona göre daha iyi önerilerde bulunabilirler

Bence şu anda kullandığın mevcut sistem özelliklerini, kullandığın çözünürlüğü ve genel olarak oynadığın oyun türünü de yaz ona göre daha iyi önerilerde bulunabilirler
rx6600, i5 11400f kullanıyorum şuan. satma gibi bi düşüncem de var.

rx6600, i5 11400f kullanıyorum şuan. satma gibi bi düşüncem de var.
40-50 ye 2.elden çözersin sıfır zor

elde ddr4 ram varsa 16- yada 32 tutulur ssd varsa tutulur geir kalan parçaları dip fiyattan satıp kasa bütçene eklemen lazım

Tavsiyem ddr5 bakmanız ama elinizdekileri okutmanız lazım 7500f işlemci ile asus b650m-r kombinasyonu ile 16gb ram ile başlayabilirsiniz ama ekran kartı fiyatları çok yükseldi tavsiyemse ikinci elde 9060xt 16gb modeline bakmanız

dostum bence işlemci anakart ekran kartını sat daha güçlü bi sistem kur ddr4 ramlerinle 5800x 9060xt bi sistem toplanır ikincielde
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tabi ramleride satıp ddr5 ram almakta bi seçenek öyle yaparsan daha uzun vadeli bi sistem olur ama her halükarda 2. el almalısın sıfır piyasası fuhuş resmen uzak dur. Ben kendi sistemimi de tamamen ikinciel piyasasından aldım ve bazıları sıfır olmasına rağmen internete göre 3 de 1 daha ucuza aldım

40-50 ye 2.elden çözersin sıfır zor

elde ddr4 ram varsa 16- yada 32 tutulur ssd varsa tutulur geir kalan parçaları dip fiyattan satıp kasa bütçene eklemen lazım
16gb ddr4 var elimde ssd de iyi durumda. fakat diğer parçaların durumu ne kaça satarım onu tam bilemiyorum

Tavsiyem ddr5 bakmanız ama elinizdekileri okutmanız lazım 7500f işlemci ile asus b650m-r kombinasyonu ile 16gb ram ile başlayabilirsiniz ama ekran kartı fiyatları çok yükseldi tavsiyemse ikinci elde 9060xt 16gb modeline bakmanız
dostum bence işlemci anakart ekran kartını sat daha güçlü bi sistem kur ddr4 ramlerinle 5800x 9060xt bi sistem toplanır ikincielde

tabi ramleride satıp ddr5 ram almakta bi seçenek öyle yaparsan daha uzun vadeli bi sistem olur ama her halükarda 2. el almalısın sıfır piyasası fuhuş resmen uzak dur. Ben kendi sistemimi de tamamen ikinciel piyasasından aldım ve bazıları sıfır olmasına rağmen internete göre 3 de 1 daha ucuza aldım
hocam 2. el sıkıntı yaşarım diye korkutuyo biraz. tam güvenemiyorum dediğiniz parçalara bakmaya çalışıcam ama.

16gb ddr4 var elimde ssd de iyi durumda. fakat diğer parçaların durumu ne kaça satarım onu tam bilemiyorum
intel çok tutmuyor elinde çok bekler sahibindende en düşük fiyatının daha altına koyup okutman gerekiyor

16 gb ram 2x8 mi yoksa tek 16 mı eger 2x8 16 ise tekrat 2x8 alıp rami uygun fiyata 32 ye yükseltme sansın var

ssd kaç lık 500 mü 1 mi

intel çok tutmuyor elinde çok bekler sahibindende en düşük fiyatının daha altına koyup okutman gerekiyor

16 gb ram 2x8 mi yoksa tek 16 mı eger 2x8 16 ise tekrat 2x8 alıp rami uygun fiyata 32 ye yükseltme sansın var

ssd kaç lık 500 mü 1 mi
ram 2x8 olması lazım ssd de 1

hocam 2. el sıkıntı yaşarım diye korkutuyo biraz. tam güvenemiyorum dediğiniz parçalara bakmaya çalışıcam ama.
Bugüne kadar birçok parça aldım ikincielde 4 tane Bebek gibi sistem topladım hiçbirinde sıkıntı yaşamadım. Parça bakarken olmazsa olmazım kriterler 1. Sahibinden olacak yani al satcıdan uzak duracaksın özellikle ekran kartında.
2. Olarak da elden gidip alabileceğim yerleri filtreledim çoğunuda denemeden aldım hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar

19 yaşındayım 15 yaşından beri hep bi orta segment kasa hayalim vardı nasip olmadı bi türlü. Ama ikincielden parça parça toplamaya başlayayım ne zaman biterse farketmez hesabı başladım bu işe tahmin ettiğinden çok daha kısa sürdü tam 1 ay. İşin garip yanı bütün parçaları kelepire getirdim birazdan çok şaşıracaksınız.

İ3 12100f (3 aylık pırıl pırıl vatandan alınma 2k)

Xfx Swift 210 rx6650xt (6500tl)

Gigabyte H610M H DDR4 + Rampage X-FORCE 3 aRGB fanlı 600W kasa (aldığım kişi ddr5 sistem toplamış ben sadece anakart için konuşmuştum, kasayıda al bin TL ye elimden çıksın dedi, bende 500 teklif ettim ve totalde 1500e anakartı 500e kasa+psu aldım)

XPG D35G DDR4 16Gb 3200Mhz cl16 tek kanal ram ( 2500 TL ye aldım ama yanında 8gb Kingston 2400mhz ram hediye verdi satıcı onuda en kötü bin TL ye satsam ram gelicek 1.5k ya bedavanın bedavası 😝 edit: bin liraya sattım

Elimde seagete 512gb hard disk vardı onu taktım bide laptopdan M2 SSD taktım idarelik yakında 512gb bi M2 SSD de alıcam.
Edit: 20 ağustosta Sıfır Samsung pm9c1b 1tb 7000/5000 M2 SSD aldım 4000TL

Sıfır Monitör olarak AOC 24G4HRE 4600TL (1 ölü piksel çıktı bu arada iade etmedim)

Kasa: 16 bin TL + monitör 4600= 20600

Kablolamasını tamamen baştan sona ben yaptım ve hayatımda ilk defa kasa topladım 5 senedir artık PC build videoları izleye izleye beynime kazınmıştı yapacaklarım kas hafızası olarak. Kasanın önüde normalde böyle değil tam tersi aşağıda olması gerek fanlar ama aşağıdayken en alttaki fan ölü alana Psu nun olduğu yere düz demire üflüyordu ben fanlarla yukarı taşıdım öndeki rampage yazısı ters kaldığı için onuda sticker ile kapattım.

Ram olarak niye tek kanal aldın derseniz ileride bi 16gb daha almayı düşünüyorum aynısından denk düşürürsem.

Başta @Abdullah Hacıgül abiye çok teşekkür ediyorum onun ikinciel videoları olmasa bu kadar zor olmadığını görüp bu işe girişmezdim.
Forumda parça seçimi konusunda yardımcı olan abi kardeşlerime şükranlarımı arz ediyorum.Alıntıyı görüntüle
Şu sistemi toplama. 1 ayımı almadı mezela 20 küsür gün sürdü fikir olması açısından atıyorum konuyu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,062
Üyeler
204,049
Son üye
onurrzzn
Geri