120 Bin TL'ye Sistem Önerisi ?

E o zaman Durum belli deilmi Kartlık deil senlik bişey

Ya elektrikte bi sıkıntı var psu priz bişey
Yada ramlar expo xmp açıksa o çakışıyor olabilir

Aklıma başka gelmedi varsa gelen aklına yazsın
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sorunsuz Alabilirsin (İyi kullandığın müddetçe)
iyi kullanmaktan kastınız nedir oyun amaclı almayı düşünüyorum

Vade farksız taksit istiyor musunuz?
nakit alıcam

iyi kullanmaktan kastınız nedir oyun amaclı almayı düşünüyorum

nakit alıcam
Bunu Ryzen 7 9800X3D özelleştirmesi ile (32 GB RAM'i unutmayın) alın o halde.

9070 GRE aşağı yukarı 5070'in kafa kafaya eşiti. 12-13k civarı da daha ucuza satılıyor olması lazım. 120k'ya 9070 XT toplamak bence en mantıklı seçenek olur. Yandan yemis bir 5070 Tİ, 4080 Super'den bahsediyoruz.
Sapphire RX 9070 XT Pulse 11348-03-20G 256 Bit GDDR6 16 GB Ekran Kartı

AMD Ryzen 7 7800X3D Sekiz Çekirdek 4.2 GHz İşlemci

Asus Prime B850M-F Wi-Fi AMD AM5 DDR5 Micro ATX Anakart

Patriot Viper Venom 16 GB 6000 MHz CL30 PVV516G60C30 DDR5 Ram x2

MSI MAG Pano M100R PZ ARGB Fanlı Siyah Micro ATX Oyuncu Kasası

bu şekilde bir sistem topladım 106 bin tl tutuyor dediginiz gibi 9070xt sectim sadece sıvı sogutma ve psu eksik bu ikisiyle beraber 120 bine tamamlarım önerdiğiniz psu ve sıvı sogutucu var mı?

Yok O Şekilde şeyler Yok
Kart zorlanırsa Kötü Kullanımda Isınırsa havasız ortamda Kalırsa olabiliyor O tamamen Kullanıcıya bağlı Durup dururken Olmaz
Driver Sorunları Yazılım hataları 5-6 Sene önce Kaldı Ki o kartları ben kullandım kimisinde oluyor kimisinde olmuyor bende olmamıştı

Bide Fazla ısınma mümkün Deil Amd nin soğutma sistemleri nvidia ya göre daha sağlam Nvidianın çoğu modeli sff ekran kartı
Senin alacağın asus prime gigabyte gaming oc Deilse ki uygunsa alabilirsin 5 derece bişey fark eder Isınmaz

bu şekilde bir sistem topladım 106 bin tl tutuyor dediginiz gibi 9070xt sectim sadece sıvı sogutma ve psu eksik bu ikisiyle beraber 120 bine tamamlarım önerdiğiniz psu ve sıvı sogutucu var mı?

Bunu Ryzen 7 9800X3D özelleştirmesi ile (32 GB RAM'i unutmayın) alın o halde.
Bunu nasıl buldunuz?

Biostar anakart? Cusu ram? arkadaşın söylediği parçalar daha güzel bence de
Biostar çok eski bir anakart üreticisi. Abdullah Hacıgül pek çok GameGaraj sisteminde Biostar anakart kullanıyor. Hatta kendi sistem toplama videolarındada kullanıyor. Bu modelde 3 tane M.2 SSD slotu var ve bunların ikisi Gen 5, çok güzel bir nimet. Ayrıca USB 3.2 portlarıda fazla.
RAM için Thaipoon Burner raporunu koymuştum konuya bakabilirsin. RAM'de çipi bildikten sonra markanın pek bir önemi kalmıyor çünkü PCB'sine kadar çip üreticisi yapıyor. Hynix M-Die çip kullanan 6.000 MHz bir RAM yani. Garantisi ve distribütörlüğünüde GameGaraj'ın sahibi Eksa yapıyor. Birde RAM oldukça yeni, başka alan birisinden daha fazla veri çıkarttık. Sistemi 10 Temmuz'da almış ve 2026 21. haftasında (18-24 Mayıs) üretilmiş. Arada 2 ay bile yok. Onunkindede Hynix M-Die çip vardı ve PMIC aynıydı.

Biostar çok eski bir anakart üreticisi. Abdullah Hacıgül pek çok GameGaraj sisteminde Biostar anakart kullanıyor. Hatta kendi sistem toplama videolarındada kullanıyor. Bu modelde 3 tane M.2 SSD slotu var ve bunların ikisi Gen 5, çok güzel bir nimet. Ayrıca USB 3.2 portlarıda fazla.
RAM için Thaipoon Burner raporunu koymuştum konuya bakabilirsin. RAM'de çipi bildikten sonra markanın pek bir önemi kalmıyor çünkü PCB'sine kadar çip üreticisi yapıyor. Hynix M-Die çip kullanan 6.000 MHz bir RAM yani. Garantisi ve distribütörlüğünüde GameGaraj'ın sahibi Eksa yapıyor. Birde RAM oldukça yeni, başka alan birisinden daha fazla veri çıkarttık. Sistemi 10 Temmuz'da almış ve 2026 21. haftasında (18-24 Mayıs) üretilmiş. Arada 2 ay bile yok. Onunkindede Hynix M-Die çip vardı ve PMIC aynıydı.
Gene de patriot cl30 ram cl38 den her türlü iyidir

Sadece yazdığı parçalar 106 bin TL tutuyormuş. Toplayamaz yani bütçesine uygun şekilde.
Sistem artık tamamen bütçe meselesi, kendi bütçesine uydurabiliyorsa tek tek toplaması daha iyi olur tabi. Bütçe yeterli değilse bu attığınız sistem f/p olarak gayet mantıklı

9070 XT aşırı sıcak çalışan, sorunlu, alınmaz bir ekran kartı değildir. Hatta tam aksine çektiği güç ve performansına bakınca az bile ısınıyor diyebilirim.
Hem 9070 XT hem de 5070 Ti kullanıcı olarak, her iki ekran kartında da sorunlar yaşamanız muhtemel. Sadece AMD ekran kartlarında crash sorunlarının çözümü biraz uğraştırabiliyor. Yıl olmuş 2026 ama hala hem Nvida hem de AMD sıfır sorun diyemiyoruz. Hala DirectX sorunu yaşatabiliyorlar mesela.
Bütçenize ve RTX 5070 tercihinize binaen; en uygun kart 9070 XT bile değil RX 9070 GRE aslında.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,178
Üyeler
204,362
Son üye
Obayama
Geri