Satın Aldığım Valorant Hesabını İlk Sahibi 2 Yıl Sonra Geri Alabilir mi?

Reaksiyon skoru
0
Satın Aldığım Valorant Hesabını İlk Sahibi 2 Yıl Sonra Geri Alabilir mi?

Merhaba arkadaşlar,

2024 yılının Mayıs ayında eski Valorant hesabım hile nedeniyle kalıcı olarak banlandı. Donanım banımın kalkmasını bekledim ve ban süresi dolduktan sonra, Eylül 2024 civarında yeni bir Valorant hesabı satın aldım.

Eski hesabımda çok sayıda skin bulunduğu için tamamen sıfırdan başlamak istemedim. Satın aldığım hesap Bronz rankındaydı ve içerisinde yalnızca Yağmacı Karambit bulunuyordu. Eski hesabımın rankı ise Gold'du.

Hesabı satın aldıktan hemen sonra e-posta adresini ve şifresini değiştirdim. Yaklaşık iki yıldır hesabı yalnızca ben kullanıyorum. Bu süreçte hesabın nickini ve etiketini de değiştirdim.

Şu anda hesapta yaklaşık 16-17 yükseltilebilir skin bulunuyor. Kuronami, Kaos, Oni, Yağmacı ve Asil Vandal gibi birçok skin aldım. Ayrıca farklı bıçaklar ve silah kaplamaları da bulunuyor.

Hesaba yaklaşık 9.000 TL harcadım. İlk sahibinin harcadığı tutar ise yaklaşık 300 TL civarındaydı.

Şimdi internette gördüğüm bazı videolarda, hesapların ilk sahipleri tarafından Riot desteği aracılığıyla geri alınabildiği söyleniyor.

Merak ettiğim birkaç konu var:

1. Hesabın ilk sahibi iki yıl sonra Riot'a başvurup hesabının çalındığını söylerse hesabı geri alabilir mi?
2. Hesaptaki skinlerin büyük çoğunluğunu benim satın almam ve VP kodlarıyla ödeme kayıtlarını sunabilmem herhangi bir avantaj sağlar mı?
3. Hesabın e-posta adresinin, şifresinin, nickinin ve etiketinin değiştirilmiş olması hesap kurtarma sürecini etkiler mi?
4. Hesabı yaklaşık iki yıldır yalnızca benim kullanmam Riot tarafından dikkate alınır mı?
5. Bu konuyu Riot desteğine sormam hesabımın incelemeye alınmasına veya banlanmasına neden olabilir mi?

Bu konuyla ilgili Riot destek deneyimi olan veya benzer bir durum yaşamış arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim.

Özellikle hesabın ilk sahibinin, iki yıldır kullanılmayan eski hesap bilgileriyle hesabı geri alıp alamayacağını merak ediyorum.

İsterse alır kimde uzun durduğu önemli değil hesap satışı oyun başındaki sözleşmeye göre yasak olduğu yazıyor , hesap kimin adına açıldıysa sahibi de o olarak karar verirler

O hesap tamamen banlanır :D

• Beğen
Reaksiyonlar: MXTB
İsterse alabilir

Şerefi namusu varsa almaz, he alırsa da sende ticket aç hesabı komple banlat. Hesap satın almak mantıklı bir işlem değil. Her ne kadar güvenli denilen bilmem ne markt sitelerinden alsanız da, hukuki destek veriyoruz deselerde tamamen palavra. Ama evet, istese geri alır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 - Evet sahibi hesabı geri alabilir çalındığını geri söyleyerek.
2 - Hesaba ne kadar harcadığın ya da ne aldığının bir önemi yok, avantaj sağlamaz fakat çalındığını söylemesi üzerine satın aldığın tarihteki ekran görüntüsü ve dekont gibi şeyler varsa elinde hesabı banlatman için avantaj sağlar, ben oynayamazsam sen de oynayamazsın hesabı.
3 - Hesabın neyinin değiştirildiğini sorarlar evet, ama eski e posta ve telefon numarası üzerinden hesabını geri alabilir.
4 - Hayır dikkate alınmaz, hesap satışı illegal bir durum, kimin oynadığına bakmaksızın banlanır.
5 - RİOT desteğe sorarsan kendi topuğuna kurşun saydırırsın, SORMA.

Burada en önemli nokta şu: Riot'un kendi güncel açıklamaları, satın alınmış hesabın güvenli bir şekilde sende kalacağını garanti etmiyor. Hatta Riot açıkça hesap alım-satımının yasak olduğunu ve satış sonrası eski sahibin doğru kayıt bilgileriyle hesabı kurtarmaya çalışabileceğini belirtiyor.

Sorularına tek tek bakarsak:

1. İlk sahibi iki yıl sonra hesabı geri almaya çalışabilir mi?
Evet, bunu denemesi mümkün. Riot'un hesap kurtarma sistemi hesap oluşturulurken verilen bilgileri sahiplik doğrulamasında kullanıyor. Riot ayrıca hesabın yalnızca orijinal yaratıcısına destek verdiğini belirtiyor. Dolayısıyla iki yıl geçmiş olması tek başına eski sahibin talebini geçersiz hale getirmiyor.
Ancak “kesin geri alır” demek de doğru olmaz; Riot'un hangi bilgileri yeterli gördüğünü dışarıdan kesin olarak söylemek mümkün değil.

2. Senin aldığın skinler ve ödeme kayıtların avantaj sağlar mı?
Bunlar hesabın geçmişine dair kayıtlar olabilir. Riot'un hesap verileri arasında VALORANT mağaza işlemleri ve parasal satın alma kayıtlarının tutulduğu görülüyor.
Fakat senin hesabı satın almış olman nedeniyle bu kayıtların hesabın sana ait olduğunu kesin olarak kanıtlayacağını düşünmemek gerekir. Riot'un kendi açıklamasında da alıcının bu durumda satıcıya bağımlı olduğu özellikle belirtiliyor.

3. E-posta, şifre, nick ve Riot ID değişiklikleri?
Bunların değiştirilmiş olması hesabı uzun süredir kullandığını gösterebilir ama hesabın ilk oluşturulmasına ilişkin bilgileri ortadan kaldırdığı anlamına gelmez. Riot'un veri sisteminde kullanıcı adı, kayıt tarihi, hesap değişiklikleri ve benzeri bilgiler bulunuyor.

4. İki yıldır sadece senin kullanman önemli mi?
Hesabın kullanım geçmişinde görülebilir; ancak “iki yıldır bende” olması sana otomatik olarak mülkiyet sağlamıyor. Riot'un hesap politikası zaten hesapların kişisel ve devredilemez olduğunu söylüyor.

5. Riot'a “Bu hesabı satın aldım, ilk sahibi geri alabilir mi?” diye sormak riskli mi?
Burada özellikle dikkatli olurdum. Çünkü Riot'un resmi politikası hesap alım-satımını yasaklıyor ve hesap alım-satımıyla bağlantılı kurtarma taleplerinde hesabın güvenliği açısından yaptırım uygulanabileceğini söylüyor.
Bu nedenle sırf meraktan destek bileti açıp hesabın satın alındığını anlatmak risksiz bir işlem olarak görülemez.

Senin durumundaki asıl problem

Yaklaşık 9.000 TL'yi sonradan bu hesaba harcamış olman, hesabın sana devredilmiş olması anlamına gelmiyor. Riot açısından mesele “kim daha fazla para harcadı?” şeklinde işlemiyor; hesapların devredilemez olduğu belirtiliyor.

Dolayısıyla özellikle “İlk sahibi iki yıl sonra geri alabilir mi?” sorusunun en dürüst cevabı:

Evet, geri almaya çalışabilir ve senin iki yıldır kullanıyor olman bunun önüne kesin bir engel koymuyor. Riot'un resmi politikaları nedeniyle satın alınmış bir hesabın gelecekte eski sahibi tarafından kurtarılmayacağını garanti etmek mümkün değil.

Bu yüzden bundan sonra o hesaba daha fazla para yatırırken de bu riski hesaba katmanı öneririm. 9.000 TL zaten ciddi bir miktar; üzerine daha fazla para yatırmak, hesabın kontrolü konusunda sana resmi bir güvence sağlamıyor.

Burada en önemli nokta şu: Riot'un kendi güncel açıklamaları, satın alınmış hesabın güvenli bir şekilde sende kalacağını garanti etmiyor. Hatta Riot açıkça hesap alım-satımının yasak olduğunu ve satış sonrası eski sahibin doğru kayıt bilgileriyle hesabı kurtarmaya çalışabileceğini belirtiyor.

Sorularına tek tek bakarsak:

1. İlk sahibi iki yıl sonra hesabı geri almaya çalışabilir mi?
Evet, bunu denemesi mümkün. Riot'un hesap kurtarma sistemi hesap oluşturulurken verilen bilgileri sahiplik doğrulamasında kullanıyor. Riot ayrıca hesabın yalnızca orijinal yaratıcısına destek verdiğini belirtiyor. Dolayısıyla iki yıl geçmiş olması tek başına eski sahibin talebini geçersiz hale getirmiyor.
Ancak “kesin geri alır” demek de doğru olmaz; Riot'un hangi bilgileri yeterli gördüğünü dışarıdan kesin olarak söylemek mümkün değil.

2. Senin aldığın skinler ve ödeme kayıtların avantaj sağlar mı?
Bunlar hesabın geçmişine dair kayıtlar olabilir. Riot'un hesap verileri arasında VALORANT mağaza işlemleri ve parasal satın alma kayıtlarının tutulduğu görülüyor.
Fakat senin hesabı satın almış olman nedeniyle bu kayıtların hesabın sana ait olduğunu kesin olarak kanıtlayacağını düşünmemek gerekir. Riot'un kendi açıklamasında da alıcının bu durumda satıcıya bağımlı olduğu özellikle belirtiliyor.

3. E-posta, şifre, nick ve Riot ID değişiklikleri?
Bunların değiştirilmiş olması hesabı uzun süredir kullandığını gösterebilir ama hesabın ilk oluşturulmasına ilişkin bilgileri ortadan kaldırdığı anlamına gelmez. Riot'un veri sisteminde kullanıcı adı, kayıt tarihi, hesap değişiklikleri ve benzeri bilgiler bulunuyor.

4. İki yıldır sadece senin kullanman önemli mi?
Hesabın kullanım geçmişinde görülebilir; ancak “iki yıldır bende” olması sana otomatik olarak mülkiyet sağlamıyor. Riot'un hesap politikası zaten hesapların kişisel ve devredilemez olduğunu söylüyor.

5. Riot'a “Bu hesabı satın aldım, ilk sahibi geri alabilir mi?” diye sormak riskli mi?
Burada özellikle dikkatli olurdum. Çünkü Riot'un resmi politikası hesap alım-satımını yasaklıyor ve hesap alım-satımıyla bağlantılı kurtarma taleplerinde hesabın güvenliği açısından yaptırım uygulanabileceğini söylüyor.
Bu nedenle sırf meraktan destek bileti açıp hesabın satın alındığını anlatmak risksiz bir işlem olarak görülemez.

Senin durumundaki asıl problem

Yaklaşık 9.000 TL'yi sonradan bu hesaba harcamış olman, hesabın sana devredilmiş olması anlamına gelmiyor. Riot açısından mesele “kim daha fazla para harcadı?” şeklinde işlemiyor; hesapların devredilemez olduğu belirtiliyor.

Dolayısıyla özellikle “İlk sahibi iki yıl sonra geri alabilir mi?” sorusunun en dürüst cevabı:

Evet, geri almaya çalışabilir ve senin iki yıldır kullanıyor olman bunun önüne kesin bir engel koymuyor. Riot'un resmi politikaları nedeniyle satın alınmış bir hesabın gelecekte eski sahibi tarafından kurtarılmayacağını garanti etmek mümkün değil.

Bu yüzden bundan sonra o hesaba daha fazla para yatırırken de bu riski hesaba katmanı öneririm. 9.000 TL zaten ciddi bir miktar; üzerine daha fazla para yatırmak, hesabın kontrolü konusunda sana resmi bir güvence sağlamıyor.
Şerefi namusu varsa almaz, he alırsa da sende ticket aç hesabı komple banlat. Hesap satın almak mantıklı bir işlem değil. Her ne kadar güvenli denilen bilmem ne markt sitelerinden alsanız da, hukuki destek veriyoruz deselerde tamamen palavra. Ama evet, istese geri alır.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

1 - Evet sahibi hesabı geri alabilir çalındığını geri söyleyerek.
2 - Hesaba ne kadar harcadığın ya da ne aldığının bir önemi yok, avantaj sağlamaz fakat çalındığını söylemesi üzerine satın aldığın tarihteki ekran görüntüsü ve dekont gibi şeyler varsa elinde hesabı banlatman için avantaj sağlar, ben oynayamazsam sen de oynayamazsın hesabı.
3 - Hesabın neyinin değiştirildiğini sorarlar evet, ama eski e posta ve telefon numarası üzerinden hesabını geri alabilir.
4 - Hayır dikkate alınmaz, hesap satışı illegal bir durum, kimin oynadığına bakmaksızın banlanır.
5 - RİOT desteğe sorarsan kendi topuğuna kurşun saydırırsın, SORMA.
beyler ben bi bokluk yedim riot desteğe yazdım ama şuan kullandıgım hesaptan deıl başka bir hesap hesabın ısmı ve hastagını vermedım sonr ardından bıletı ıptal etmek istiyorum yazdım aynı zamanda yenı bılgıler edinin hesabın ılk maılı ve şifresini buldum galiba

Hesabı geri alırsa ve sen ticket açarsan hesap ban yer ikinizde bir bardak soğuk su içersiniz. En mantıklısı hiçbirşey yapmadan oynamaya devam etmek birgün geri alırsa ticket aç hesap ban yesin yapıcak başka bir şey yok hesap alım satım işlerine bulaşmamak en mantıklısı veya aldığın hesaba para yatırmamakta mantıklı.

• Beğen
Reaksiyonlar: MXTB
kardeşim sen neden durduk yere triplere girdin ki adamları uyandırıp hesabını banlatacaksın yat uyu gece gece düşündüğün olaya bak ahahaha. adam muhtemelen varlığını bile unutmuştur sen gidip bilet açıyorsun ne kadar hesabın varsa ortaya dökemeyeceklerini mi sanıyon. kendi kendini yakıyosun sadece

Riot bu durumda ne yapar bilmem, fakat aynı durumda Steam hesabın kurucusu olduğunu kanıtlayana veriyor hesabı.
Muhtemelen kurucu mailine sahip olduğu için hesabı geri alabilir ticket atsa.

2 yil almamışsa daha almaz diye düşünüyorum. Genelde hemen geri çekiyorlar amaçları varsa zaten.

Geri