Ram MHZ Yükseltme Sorunu

Reaksiyon skoru
0
selamün aleyküm arkadaşlar, bios ayarlarından expo ram profilini seçtiğim zaman kaydediyorum pc yeniden başlarken baya bekliyor sonra açılıyor açıldıgında 4800 mhz olarak gözüküyor çok kez denedim ama bir türlü mhz yükseltemedim sadece 1 kere bu ayarları uyguladıgımda pc acıldı 6000 mhz olarak 2 dk kaldı sonra kendini yeniden başlattı 4800e döndü tekrardan . biosuun 1den fazla sürümü ile denedim sonuç değişmedi , ram slotlarını değiştirdim olmadı yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim

Donanım:

Biostar B650MP-E PRO

XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL48 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C4816G-SLABBK) 2 adet( 2. ve 4. slota takılı)
ryzen 7500f işlemci

selamün aleyküm arkadaşlar, bios ayarlarından expo ram profilini seçtiğim zaman kaydediyorum pc yeniden başlarken baya bekliyor sonra açılıyor açıldıgında 4800 mhz olarak gözüküyor çok kez denedim ama bir türlü mhz yükseltemedim sadece 1 kere bu ayarları uyguladıgımda pc acıldı 6000 mhz olarak 2 dk kaldı sonra kendini yeniden başlattı 4800e döndü tekrardan . biosuun 1den fazla sürümü ile denedim sonuç değişmedi , ram slotlarını değiştirdim olmadı yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim

Donanım:

Biostar B650MP-E PRO

XPG Lancer Blade Black 16GB (1x16) DDR5 6000MHz CL48 Gaming (Oyuncu) Ram (AX5U6000C4816G-SLABBK) 2 adet( 2. ve 4. slota takılı)
ryzen 7500f işlemci
Doğru anladıysam eğer kit şeklinde değil de ayrı ayrı satın alındı. Sorunun nedeni sistem doğru training edemiyor ve bundan dolayı ayarı geri çekiyor açılsa bile stabilite sorunu olduğu içinde tekrardan başlıyor.

Ramleri kit olarak değil aynı aynı sipariş içinde 2 adet olarak aldık, expo profilini seçip kaydedince pc 3-4 dk bekliyor kapanıyor tekrar açılıyor ramler 4800 mhzde kalıyor

Tek ram takıp Expo aktif et. Dram voltaj değerini elle gir. PC’yi çalıştır, açılırsa kapat ikinci rami de tak ve güç ver.

Öncesinde Clear cmos yap

1000291137.webp

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Tek ram takıp Expo aktif et. Dram voltaj değerini elle gir. PC’yi çalıştır, açılırsa kapat ikinci rami de tak ve güç ver.

Öncesinde Clear cmos yap
Ram voltajını kaç girmem lazım

Ekler

• 1000291136.webp
    1000291136.webp
    1.6 MB · Hit: 10
Ramleri kit olarak değil aynı aynı sipariş içinde 2 adet olarak aldık, expo profilini seçip kaydedince pc 3-4 dk bekliyor kapanıyor tekrar açılıyor ramler 4800 mhzde kalıyor
Tamam işte kit şeklinde olmadığı için dediğim sorun oluyor aynı marka ve model de olsa silikon kalitesi ve ya çip değişkenlik gösterebileceği için bu şekilde sorun ile karşı karşıya kalınabiliyor.

Garibime gitti ama öyle yazıyorsa öyledir herhalde. 1.1 V dene, biostar anakart hiç kullanmadım ama dimm vdd ve dimm vddq olması lazım
Vddg 1.100 yaptım ama sonuç aynı kaydedip yeniden başlatınca pc 5 dk çalışıp sonra ekran geliyor, ayarlar değişmiyor ama 4800 de kalıyor mhz, sorun ramde mi anakartta mı anlamaya çalışıyorum

Anakart ve ram uyumsuzluğu olabilir bilemiyorum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,697
Üyeler
204,229
Son üye
FearsStaying
Geri