efeskywalkerr
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
Cihaz şarja bağlı olduğu halde bu değerleri alıyorumŞarja bağlı değilse çekmiyor limitliyor ne kadar uğraşsan da şarjda kullanmak zorundasın tam performansı almak için
Termal thorttle oluyor da olabilir yada kontrol ayarlarından sessiz moda fln almışsan da sorun çıkabilirCihaz şarja bağlı olduğu halde bu değerleri alıyorum
Hallettim ec reset yapınca düzeldi teşekkür ederim.Denetim masasını açıp donanım sekmesine girdiğinde GPU 0: RTX 5060 ve GPU 1: Intel UHD bla bla falan yazıyor mu? Eğer öyleyse iGPU'n açık demektir ve ister istemez ekran kartına yük bineceği zamanlarda işin bir kısmını dahili grafik birimi yüklenebiliyor. Eskiden bende de RTX 2060 + i7-10750H kombosu varken iGPU haliyle 50W çekiyorken iGPU kapatıp komple dGPU'ya geçtiğimde 75W (benim kartımın sınırı buydu) çekmeye ve daha fazla FPS vermeye başlamıştı.
Bu iGPU kapatma ayarı laptopunun kendi Windows uygulamasından ayarlanamıyorsa BIOS'un gelişmiş kısmından halledebilirsin. Benim BIOS'um legacy sürüm olduğu için Advanced kısmındaydı fakat senin bilgisayarın daha yeni olduğundan yeni nesil bir BIOS kullanıyordur. Ayarlara tek tek dolan bak "Internal GPU bla bla" tarzı bir ayar olması lazım onu kapatmalısın.