Çözüldü✓ Laptop Gpusu 70 Wattan Fazla Güç Çekmiyor

Reaksiyon skoru
0

HP HyperX Omen 15-ga0000 - RTX 5060 115W İ7 14650HX 24GB RAM 1TB M2

Laptopum böyle özelliklere sahip ekran kartım 115w ve bir türlü 70w üstünü göremedim her türlü zorlamaya rağmen sonra HWİNFO'dan kontrol edince nominal gpu limitinin 70w oldugunu gördüm. Nasıl düzeltebilirim veya düzelir mi ? Cyberpunk ve hwinfo değerlerim şu şekilde :
1790614355200.webp

1790614428813.webp

Şarja bağlı değilse çekmiyor limitliyor ne kadar uğraşsan da şarjda kullanmak zorundasın tam performansı almak için

termal throttle olduğunu sanmıyorum sıcaklık değerlerimi paylaştım cyberpunkta normaldi sessiz modda da değil onu da kontrol ettim omen gaming hubdan unleashed moda alıp 20w boost seçeneğinide açtım ama durum bu eski driver kurdum omen gaming hubı sildim düzelmedi

Denetim masasını açıp donanım sekmesine girdiğinde GPU 0: RTX 5060 ve GPU 1: Intel UHD bla bla falan yazıyor mu? Eğer öyleyse iGPU'n açık demektir ve ister istemez ekran kartına yük bineceği zamanlarda işin bir kısmını dahili grafik birimi yüklenebiliyor. Eskiden bende de RTX 2060 + i7-10750H kombosu varken iGPU haliyle 50W çekiyorken iGPU kapatıp komple dGPU'ya geçtiğimde 75W (benim kartımın sınırı buydu) çekmeye ve daha fazla FPS vermeye başlamıştı.

Bu iGPU kapatma ayarı laptopunun kendi Windows uygulamasından ayarlanamıyorsa BIOS'un gelişmiş kısmından halledebilirsin. Benim BIOS'um legacy sürüm olduğu için Advanced kısmındaydı fakat senin bilgisayarın daha yeni olduğundan yeni nesil bir BIOS kullanıyordur. Ayarlara tek tek dolan bak "Internal GPU bla bla" tarzı bir ayar olması lazım onu kapatmalısın.

Denetim masasını açıp donanım sekmesine girdiğinde GPU 0: RTX 5060 ve GPU 1: Intel UHD bla bla falan yazıyor mu? Eğer öyleyse iGPU'n açık demektir ve ister istemez ekran kartına yük bineceği zamanlarda işin bir kısmını dahili grafik birimi yüklenebiliyor. Eskiden bende de RTX 2060 + i7-10750H kombosu varken iGPU haliyle 50W çekiyorken iGPU kapatıp komple dGPU'ya geçtiğimde 75W (benim kartımın sınırı buydu) çekmeye ve daha fazla FPS vermeye başlamıştı.

Bu iGPU kapatma ayarı laptopunun kendi Windows uygulamasından ayarlanamıyorsa BIOS'un gelişmiş kısmından halledebilirsin. Benim BIOS'um legacy sürüm olduğu için Advanced kısmındaydı fakat senin bilgisayarın daha yeni olduğundan yeni nesil bir BIOS kullanıyordur. Ayarlara tek tek dolan bak "Internal GPU bla bla" tarzı bir ayar olması lazım onu kapatmalısın.
Hallettim ec reset yapınca düzeldi teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,243,493
Üyeler
204,172
Son üye
Ramazan Yıldırım
Geri