ruzgarhunerel
80+
- Reaksiyon skoru
- 2
Merhabalar.
Son zamanlarda Android TV'nin yaygınlaşmasıyla Android TV'lerden nasıl film ve dizi izlenileceği merak ediliyor ve bende merak edenlerden biriydim.
Bu konuya biraz daha derin girdiğimde Stremio'yu öğrendim ve sizlerede nasıl 2026da Android TV'den (veya herhangi bir cihazdan) Türkçe Dublaj Film ve Dizi izlenir onu anlatacağım.
Konuya girmeden önce kafa karışıklığı yaşamamak için birkaç bilgi vermek istiyorum.
Ve buradada sizlere bir bilgi vericeğim bu pluginleri hızlıca indirmeniz için Stremio'nun bilgisayar uygulamasına ihtiyacınız var.
Ve bunları anladıysak ana konumuz olan hem Türkçe dublaj hemde altyazılı film ve dizileri izleyebileceğinizi anlatacağım.
TORRENTIO (
Torrentio ismindende anlaşıldığı gibi bir torrent plugini. Stremio zaten torrentler üzerinden çalışır.
Bu plugini indirmek için bir hacker olmak zorunda değilsiniz indirimi çok kolay. Diğer tüm pluginleride böyle indireceksiniz zaten.
stremio://torrentio.strem.fun/language=turkish/manifest.json
2: Üsteki görseldeki gibi bir arayüz sizi karşılayacak. tabii ki linki açınca Stremio'da açılsın mı diye soracak evet diyin
3: Herşeyi doğru yaptıysanız artık plugin indirildi. Keyfine bakın ama daha birkaç tane daha pluginimiz var
NOT: Normalde bu pluginler ayarlanıyor ancak ben size burada ayarladım. Ayarlar sadece Türkçe ve İngilizce içerik çıkaracak şekilde ayarlı
Arayüz buna benzeyecek sizdede veya tek farkı dillerin farklı olması olucak. Dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.
Torrent'in çalışma mantığınız az çok biliyorsunuzdur zaten. Örnek olarak Torrentio 4K HDR'yi alalım. Bu 4K HDR demek. Alta inerseniz 1080p gibi çözünürlüklerde var. Yanda kişi sayısı yazıyor bizde 731. Ne kadar kişi varsa o kadar hızlı açılır ama kişi sayısı genelde 3'ün altındaysa filminizi veya dizinizi izleyemezsiniz ve açmaz. Son olarak dikkat etmeniz gereken son şey ise diller. Orada birçok dil yer alıyor ama bu rehberde sizlere nasıl dil seçileceğini göstermeyeceğim zaten otomatik olarak Torrentio eklentisinde ingilice açar.
OpenSubtitles V3 (
Bu plugin şart değil ama indirmeniz önerilir.
Önceki pluginde nasıl indileceğini anlatmıştım o yüzden artık diğer eklentilerdede sizlere anlatmayacağım.
İndirme:Link
stremio://opensubtitles-v3.strem.io/manifest.json
Herhangi bir film veya dizi açtığınızda karşınıza bu oynatıcı gelecek
Burada altta gördüğünüz gibi bir altyazı sekmesi var. Ona tıkladığınızda ve aşağıya kaydırdığınızda Türkçe dil seçeneğini göreceksiniz. Fark ederseniz birden çok altyazı var diğerlerini seçerseniz senkronizasyonda değişiklikler olabilir yani eğer senkronize değilse değiştirmenizde fayda var.
KITSU ANIME (
Eğer anime hayranıysanız bu eklenti olmazsa olmazınız. Tüm güncel ve eski animeleri, bölümleri çıkış sırasına göre kütüphanenize harika bir arayüzle ekler. Torrentio ile birleştiğinde izleyemeyeceğiniz anime kalmaz.
İndirme: Link
stremio://kitsufortheweebs.midnightignite.me/manifest.json
TURKCEALTYAZI.ORG (
Eğer OpenSubtitles'ta aradığınız Türkçe altyazıyı bulamazsanız ya da çeviri kalitesini beğenmezseniz bu eklenti imdadınıza koşuyor. Türkiye'nin en büyük altyazı sitelerinden biri olan TurkceAltyazi.org arşivini direkt Stremio oynatıcınıza entegre eder. Dizilerin ve filmlerin en kaliteli, senkronize Türkçe altyazı sürümlerini (DvdRip, BluRay, WEB-DL) burada kolayca bulabilirsiniz.
İndirme: Link
stremio://turkcealtyaziorg-stremio-addon.mycodelab.com.tr/manifest.json
Görüşmek üzere
Son zamanlarda Android TV'nin yaygınlaşmasıyla Android TV'lerden nasıl film ve dizi izlenileceği merak ediliyor ve bende merak edenlerden biriydim.
Bu konuya biraz daha derin girdiğimde Stremio'yu öğrendim ve sizlerede nasıl 2026da Android TV'den (veya herhangi bir cihazdan) Türkçe Dublaj Film ve Dizi izlenir onu anlatacağım.
Konuya girmeden önce kafa karışıklığı yaşamamak için birkaç bilgi vermek istiyorum.
Ve buradada sizlere bir bilgi vericeğim bu pluginleri hızlıca indirmeniz için Stremio'nun bilgisayar uygulamasına ihtiyacınız var.
1: Stremio Nedir?
Stremio'yu boş bir televizyon gibi düşünebilirsiniz. İçinde hiçbir kanal veya film yüklü gelmez. Siz bu televizyona "Eklenti" (Add-on) adı verilen küçük dijital kutuları bağlarsınız ve bu konuda onu anlatıcağım- Nasıl Çalışır? Uygulamayı kurduktan sonra eklenti mağazasına girip Torrentio, Turkish Film Sources gibi gibi eklentileri tek tıkla aktif ediyorsunuz. Platform, eklentiler sayesinde internetteki tüm kaynakları tarıyor ve önünüze tek bir oynatıcı penceresi olarak getiriyor.
2: Ücretli Mi?
- Ücretli mi? Hayır, tamamen ücretsiz.
3: Hangi Cihazlarda Var?
- Hangi Cihazlarda Var? Windows, Mac, Android, iOS, Android TV ve Firestick gibi neredeyse tüm cihazlarda çalışıyor. Bilgisayarda başladığınız filme televizyonda kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz.
Ve bunları anladıysak ana konumuz olan hem Türkçe dublaj hemde altyazılı film ve dizileri izleyebileceğinizi anlatacağım.
GEREKLI PLUGINLER
TORRENTIO (
)
Torrentio ismindende anlaşıldığı gibi bir torrent plugini. Stremio zaten torrentler üzerinden çalışır.Bu plugini indirmek için bir hacker olmak zorunda değilsiniz indirimi çok kolay. Diğer tüm pluginleride böyle indireceksiniz zaten.
İndirme Adımları
1: Bu linke tıklayın: Linkstremio://torrentio.strem.fun/language=turkish/manifest.json
2: Üsteki görseldeki gibi bir arayüz sizi karşılayacak. tabii ki linki açınca Stremio'da açılsın mı diye soracak evet diyin
3: Herşeyi doğru yaptıysanız artık plugin indirildi. Keyfine bakın ama daha birkaç tane daha pluginimiz var
NOT: Normalde bu pluginler ayarlanıyor ancak ben size burada ayarladım. Ayarlar sadece Türkçe ve İngilizce içerik çıkaracak şekilde ayarlı
Nasıl görünecek?
Ana sayfada herhangi bir filme veya diziye tıklayın. Ben örnek olarak End Of Oak Street'e tıkladım.Arayüz buna benzeyecek sizdede veya tek farkı dillerin farklı olması olucak. Dikkat etmeniz gereken birkaç şey var.
Torrent'in çalışma mantığınız az çok biliyorsunuzdur zaten. Örnek olarak Torrentio 4K HDR'yi alalım. Bu 4K HDR demek. Alta inerseniz 1080p gibi çözünürlüklerde var. Yanda kişi sayısı yazıyor bizde 731. Ne kadar kişi varsa o kadar hızlı açılır ama kişi sayısı genelde 3'ün altındaysa filminizi veya dizinizi izleyemezsiniz ve açmaz. Son olarak dikkat etmeniz gereken son şey ise diller. Orada birçok dil yer alıyor ama bu rehberde sizlere nasıl dil seçileceğini göstermeyeceğim zaten otomatik olarak Torrentio eklentisinde ingilice açar.
OpenSubtitles V3 (
)
Bu plugin şart değil ama indirmeniz önerilir.Önceki pluginde nasıl indileceğini anlatmıştım o yüzden artık diğer eklentilerdede sizlere anlatmayacağım.
İndirme:Link
stremio://opensubtitles-v3.strem.io/manifest.json
Herhangi bir film veya dizi açtığınızda karşınıza bu oynatıcı gelecek
Burada altta gördüğünüz gibi bir altyazı sekmesi var. Ona tıkladığınızda ve aşağıya kaydırdığınızda Türkçe dil seçeneğini göreceksiniz. Fark ederseniz birden çok altyazı var diğerlerini seçerseniz senkronizasyonda değişiklikler olabilir yani eğer senkronize değilse değiştirmenizde fayda var.
KITSU ANIME (
)
Eğer anime hayranıysanız bu eklenti olmazsa olmazınız. Tüm güncel ve eski animeleri, bölümleri çıkış sırasına göre kütüphanenize harika bir arayüzle ekler. Torrentio ile birleştiğinde izleyemeyeceğiniz anime kalmaz.İndirme: Link
stremio://kitsufortheweebs.midnightignite.me/manifest.json
TURKCEALTYAZI.ORG (
)
Eğer OpenSubtitles'ta aradığınız Türkçe altyazıyı bulamazsanız ya da çeviri kalitesini beğenmezseniz bu eklenti imdadınıza koşuyor. Türkiye'nin en büyük altyazı sitelerinden biri olan TurkceAltyazi.org arşivini direkt Stremio oynatıcınıza entegre eder. Dizilerin ve filmlerin en kaliteli, senkronize Türkçe altyazı sürümlerini (DvdRip, BluRay, WEB-DL) burada kolayca bulabilirsiniz.İndirme: Link
stremio://turkcealtyaziorg-stremio-addon.mycodelab.com.tr/manifest.json
Sonuç
Stremio'da böyle bir program ve böyle Türkçe Dublaj ve altyazıyla filmler izleyebilirsiniz. Eğer sizlere yardımcı olabildiysem ne kadar güzel eğer olamadıysam yorum yazmayı unutmayın.Görüşmek üzere
Son düzenleme: